Voor wie weinig tijd heeft (of als onderdeel van uw reis), is dit een uitstekende optie om toch een glimp op te vangen van de gorilla’s in Rwanda. De rondreis begint met een bezoek aan het Genocide Memorial Centre en een rondleiding in de stad, waarbij u geconfronteerd wordt met de heftige geschiedenis van het land. Vervolgens gaat de reis verder naar het Volcanoes Nationaal Park voor de gorilla trektocht. U vertoeft een uur in het gezelschap van de magische gorilla’s terwijl zij hun dagdagelijkse activiteiten verrichten. Oog in oog staan met een gigantische zilverrug is één van de meest fantastische wildervaringen op aarde!

Dag 1 - Aankomst Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u buiten de aankomsthal verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel.

The Retreat - OntbijtDag 2 - Kigali – Volcanoes National Park

Ontbijt in het hotel. U wordt opgehaald in het hotel. U brengt een bezoek aan het genocidemuseum en geniet van een stadstour door Kigali. Lunch in Kigali. Nadien transfer richting het noordwesten langs een schilderachtige route. U rijdt langs prachtige heuvelruggen met terrastuinen. U komt aan in Ruhengeri, het vertrekpunt voor een gorillatrektocht in het Volcanoes Nationaal Park. Ruhengeri is een kleine stad met ongeveer 70 000 inwoners en bevindt zich op slecht 25 kilometer van de Oegandese grens. De stad biedt een prachtig uitzicht op de omringende vulkanen. De inwoners zijn hier erg vriendelijk en hoewel het om een voormalige Belgische kolonie gaat (en dus Franstalig), spreken veel mensen hier Engels.

Bisate Lodge - All inclusive


Dag 3 - Volcanoes Nationaal Park

Vroeg ontbijt.

6.20 uur: Transfer naar het Volcanoes Nationaal Park HQ voor de gorillatrektocht.

7.00 uur: Briefing van de gidsen, gevolgd door een rit naar het beginpunt van de tocht. Hier start uw geweldig avontuur met de gorilla’s. Dragers kunnen worden ingehuurd om voor uw bagage te zorgen tijdens de tocht. De prijs van deze service is 10 dollar per persoon/per dag. We raden het gebruik van deze dienst aan.

Uw tocht begint aan de gecultiveerde uitlopers van het Virunga Park, die in alle richtingen een ongelofelijk uitzicht bieden. Bij het betreden van het park wordt u ondergedompeld in de mysterieuze intimiteit van het regenwoud. Dat het woud boordevol leven is, is te merken aan de geluiden van kleurrijke vogels en Gouden meerkatten en de recente sporen van buffels en olifanten. Door de openingen in het bladerdak worden de prachtige bergtoppen zichtbaar, die tot de hoogste van Afrika behoren. Deze zijn makkelijk bereikbaar en nodigen uit tot een beklimming.

De ervaren gidsen, die hun hele leven in en rond het woud doorbrengen, brengen ons langs de overhangende klimplanten, met mos bedekte hageniabomen en reuzegrote lobelia’s die in dit tropisch klimaat groeien naar een van de gorillafamilies.

U vertoeft een uur in het magische gezelschap van de gorilla’s terwijl zij hun dagdagelijkse activiteiten uitoefenen, zoals zich voeden, spelen, rusten en hun jongen opvoeden. Oog in oog staan met een gigantische zilverrug is één van de meest fantastische wildervaringen op aarde!

Na de trektocht brengt uw chauffeur u terug naar de lodge voor een middagmaal.

In de namiddag brengt u een bezoek aan de tweelingmeren Ruhondo en Bulera.

Avondmaal in de lodge.

Bisate Lodge - All inclusive - Gorilla trekking

Dag 4 - Volcanoes NP - Kigali

Ontbijt in de lodge. Transfer naar Kigali langs een schilderachtige route. Overal rondom u ziet u prachtig groen: Rwanda is dan ook het land van duizend vruchtbare, groene heuvels. (2,5 uur) Luchthaventransfer voor uw internationale vlucht (vliegticket niet inbegrepen in de rondreis). We raden aan een vlucht te boeken die na 18u vertrekt.

Inbegrepen

 • Meet & greet
 • Alle transfers
 • Privé transport in 4x4 Landcruiser
 • Engelstalige chauffeur/gids
 • Overnachting The Retreat inclusief ontbijt
 • Overnachting Bisate Lodge all inclusive (alle maaltijden, alle lokale dranken, activiteiten: begeleide natuurwandelingen, koffie- en theedegustatie, sundowners, begeleid bezoek school en dorp, wasserijservice, welkom massage op de kamer, wifi op de kamer)
 • Parkgelden
 • Vermelde activiteiten
 • 1 gorilla permit ($1500 per persoon)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten (op aanvraag)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Drager gorillatrektocht
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Annulatie- en bijstandsverzekering.
Op basis van 2 personen
Van 1/01/2020 tot 31/05/2020
Tweepersoonskamer Eenpersoonskamer
€ 7.725,00 pp € 9.205,00 pp
Van 1/06/2020 tot 31/10/2020
Tweepersoonskamer Eenpersoonskamer
€ 8.645,00 pp € 11.355,00 pp

Belangrijke informatie

Gorillatrektocht: de trektocht is een intensieve activiteit waarvoor een goede conditie vereist is. Minimum leeftijd is 15 jaar. Wie tekenen vertoont van overdraagbare ziekten (zoals de griep), zal niet mogen deelnemen. De toegelaten tijd bij de gorilla's is maximum 1 uur.

Helikoptervlucht Kigali-Volcanoes (+/- 30 min): Robinson 44 (max 2 pers.): € 1560 per vlucht, Agusta 119 (max 6 pers.): €2830 per vlucht

Extra privégids: € 235 per dag