Vanaf 467€

Piemonte doorkruisen 'All'Italiana'

In het noordwesten van Italië ligt een regio met alle ingrediënten voor het goede leven...Piemonte. Letterlijk betekent haar naam ‘aan de voet van de bergen’, figuurlijk is zij 'het Bourgogne van Italië'. Hier is het leven eenvoudig en gezapig, de keuken puur en 'slow', de wijnen robuust en exclusief. Op het lokale menu staan heerlijke risotto's uit Vercelli, Castelmagno- en Robiolakazen en hartige hazelnoten die van Nutella een wereldproduct hebben gemaakt. Bent u een 'Foodie', hebt u een diploma levensgenieter of houdt u vooral van gezonde buitenlucht?

Dan kunt u dit culinair paradijs verkennen 'all'italiana', op een originele Vespa Piaggio. Twee dagen kronkelen langs uitgestrekte wijngaarden, machtige kastelen en beroemde wijnhuizen. Twee uitgestippelde tours brengen u van Alba, de bakermat van de witte truffel, naar Barolo, bekend om zijn 'wijn der koningen'! Hier wordt u in het gloednieuwe WIMU-museum ondergedompeld in de wondere wereld van de meest exclusieve wijnen van Italië. Verder verkent u de streek van Barbaresco en tal van idyllische dorpjes, terwijl prachtige uitzichten u vergezellen. Villa d'Amelia trakteert u bij uw terugkeer graag op een verfijnd diner, bekroond met 1* Michelin!

Inbegrepen

  • 1 Vespa voor 2 personen voor 2 dagen, 2 helmen, 1 roadbook, levering en ophaling van de Vespa in het hotel + briefing
  • 1 toegangsticket + een audiogids (Engels of Frans) per persoon voor het WIMU-wijnmuseum in Barolo
  • 1 gastronomisch 4-gangendiner in het hotel (dranken niet inbegrepen, behalve water en koffie)
  • 3 nachten, kamer + ontbijt in Relais Villa d'Amelia (4*)


Praktisch

2de Vespa gratis van 01/04 t/m 30/04, van 01/08 t/m 31/08 en van 01/10 t/m 31/10
De Vespa wordt volgetankt geleverd en dient volgetankt te zijn bij inlevering
Schadeverzekering kan ter plaatse worden afgesloten aan ± 30€ per Vespa voor de 2 dagen (geen franchise) – sterk aanbevolen!
Rijbewijs B of rijbewijs A3 (bromfiets-vanaf 16 jaar) vereist
Type: Vespa Piaggio 125cc, max. 98km/u

SUGGESTIES

• Bezoek aan het dorpje Canelli (op ± 26km) en zijn ‘cattedrali sotterranee’, ondergrondse wijnkelders erkend als Unesco-werelderfgoed, of aan één of meerdere  wijnproducenten op uw route. Info via uw hotel.

• Verlenging in Villa d’Amelia of een ander hotel op aanvraag

• Combineer met een unieke reis van meerdere dagen op aanvraag