Vanaf 970€

'I'm gonna make you an offer you can not refuse'

Zin om Sicilië eens op een andere manier te ontdekken? Duik dan in de boeiende filmgeschiedenis van dit machtige eiland. In een originele 'Cinquecento' cabrio scheurt u langs de schitterende filmlocaties waar Francis Ford Coppola scènes van dé filmklassieker 'The Godfather' opnam. Waan uzelf Michael Corleone en ervaar Sicilië net zoals hij dat deed...

Rijd doorheen de landschappen, dorpen en wegen gekozen door Francis Ford Coppola om de legendarische films te maken gebaseerd op de roman van Mario Puzo ... in een vintage Fiat 500.

Beleef meer dan de eenvoudige toeristische ervaring! Stap in uw Fiat 500 Cabrio en krijg echt inzicht in het eiland, de lokale bevolking, hun cultuur en de dagelijkse manier van leven in deze twee beroemde maar nog originele Siciliaanse steden ver van de gebaande paden.

Volg onze reisleidersauto om de prachtige dorpen Savoca en Forza D'Agrò te ontdekken, waar Francis Ford Coppola de films The Godfather II & The Godfather III opnam.

U rijdt in een fantastische Classic Convertible Fiat 500, waarbij u een stap terug doet in de tijd alsook in uw dierbaarste filmherinneringen!

Enkele plaatsen die u zult bezoeken:

Savoca:

De bar Vitelli

Een stop voor een 'granita al limone' (een typisch Siciliaanse bevroren ijsspecialiteit) in de beroemde Bar Vitelli is een must in Savoca! Ze is gelegen in het centrum van het stadje, op de hoek van het centrale stadsplein van waaruit u een adembenemend uitzicht heeft over het Siciliaanse achterland en in de verte op de Ionische zee. De Bar Vitelli was een van de favoriete plekken van Coppola en is vele malen in de film te zien, o.a. als de plek waar Michael Corleone de vader van Apollonia vroeg om zijn dochter te ontmoeten. Het is als een reis terug in de tijd.

Kerk van Santa Lucia

De volgende stop is de kerk van Santa Lucia, waar de scène van de bruiloft tussen Michael en zijn geliefde Apollonia plaatsvond. Er is een prachtig standbeeld van St. Lucy van Reginaldo d'Agostino in de kerk.

Kapucijnenklooster

De kerk en het klooster werden gebouwd in de 17e eeuw. Een vreemde en ontzagwekkende verzameling van 37 verschillende mummies uit de 18e eeuw is te zien in de crypte van de kerk - de gemummificeerde lichamen van Savoca-notabelen zoals advocaten, baronnen, dichters en artsen in originele 18e-eeuwse kleding.

Forza d'Agrò:

Reis verder terug in de tijd naar Forza d'Agrò, het oude dorp aan de oostelijke Siciliaanse kust, met zijn schilderachtige, middeleeuwe straatjes, en wandelt u als het ware door de film zelf. Bewoond sinds de prehistorie, heeft het veel gebouwen uit de 14e en 15e eeuw, zoals de kerk van de Santissima Trinità (Heilige Drievuldigheid). Vanaf de hoogste van de twee toppen waarop Forza d'Agrò ligt, bewaken de overblijfselen van een 11e-eeuws Normandisch kasteel nog steeds het pittoreske stadje, dat u zult herkennen als het decor voor de verkering van Michael en Appollonia.


Inbegrepen

  • Tour met een vintage Fiat 500 Cabrio naar Forza d'Agro en Savoca (± 4u), onder begeleiding van een begeleider/gids (consumptie in Bar Vitelli mits suppl.).
  • Degustatie van ± 3 Siciliaanse wijnen, vergezeld van regionale kazen, met uitleg door de sommelier van het hotel (± 1u).
  • 3 nachten kamer + ontbijt in Belmond Villa Sant' Andrea (5*)

Praktisch

Afstand naar de activiteiten: vertrek vanaf het hotel voor de tour met de Fiat 500

* De tour met de vintage Fiat 500 cabrio is mogelijk in groep op dinsdag en vrijdag

** De tour met de vintage Fiat 500 cabrio is individueel mogelijk op maandag, woensdag en donderdag

HOTEL

Opnieuw op adem komen doet u in de elegante Belmond Villa Sant' Andrea. In deze arocratische villa, pal aan zee, wacht u nog een winetasting van een drietal Siciliaanse wijnen, vergezeld met regionale kazen, onder begeleiding van de sommelier van het hotel. Om het in de woorden van Don Corleone zelf te zeggen: 'An offer you can not refuse!'

SUGGESTIES

• Verlenging in Belmond Villa Sant’Andrea of ander hotel op aanvraag

• Combineer met een unieke reis van meerdere dagen op aanvraag