Costa Rica is een natuurlijke brug die Noord- en Zuid-Amerika verbindt. De verbinding van deze twee grote stukken land in Costa Rica is de reden waarom het een van de grootste biodiversiteiten ter wereld heeft.

Costa Rica heeft 12 onderscheidende ecologische zones, variërend van nevelwouden, regenwouden, mangroven en droge bossen. Deze bossen bieden verschillende soorten habitats met een ongelooflijke diversiteit aan planten- en diersoorten. Het land herbergt meer dan 920 vogelsoorten, 9000 plantensoorten, 200 zoogdieren, 2000 vlinders, 50 soorten kolibries, 150 soorten amfibieën en nog veel meer. De perfecte bestemming die de natuur combineert met avontuur en ontspanning aan het strand.

Mensen uit Costa Rica staan bekend als 'Ticos', en ze zijn over het algemeen heel open en erg vriendelijk tegenover bezoekers.

Type reis

Self-drive met avontuurlijke activiteiten, dichtbij de natuur en met een verblijf in uniek gelegen ecologische middenklasse hotels en lodges.. 

Sarapiqui is een typisch landbouwgebied. Ook bekend omwille van zijn avontuurlijke activiteiten zoals wildwatervaren op de Sarapiqui-rivier en vanwege zijn biologisch onderzoeksstation en verschillende natuurreservaten, is Sarapiqui een belangrijke plaats van het ecotoerisme in Costa Rica geworden. Daarom hebben we gekozen voor een bezoek aan een Palmito-plantage, een nachtwandeling in het reservaat Hacienda La Isla Lodge, en op de tweede dag kan u hier 1 activiteit kiezen om overdag te doen aan de Sarapiqui-rivier: Safari Float Trip of White Water Rafting Class II-III.

Vervolgens reist u verder naar Boca Tapada in de noordelijke landen van Costa Rica, dicht bij de grens met Nicaragua. Deze plek wordt omgeven door tropische regenwouden en grenst aan de rivier San Carlos. Dit gebied is beroemd geworden om zijn grote verscheidenheid aan flora en fauna, waardoor het de perfecte plek is voor vogelliefhebbers. Momenteel zijn er meer dan 410 soorten vogels geïdentificeerd. Hier hebben we een vroege vogelobservatietour en een gedeelde boottocht van een halve dag in de rivier San Carlos opgenomen, waarbij u heel dicht bij de grens van Nicaragua komt en met een beetje geluk krokodillen, schildpadden of reigers zal kunnen zien.

In Arenal, gekend vanwege de Arenal-vulkaan, geniet u van leuke avontuurlijke activiteiten en een gevarieerde populatie van dieren in het wild. U beleeft er enkele hoogtepunten zoals het bezoeken van het Tenorio-gebied waarin de rivier de Celeste zich bevindt. Deze rivier staat bekend omwille van zijn blauwe kleur vanwege de verschillende chemische elementen in het water. Ook is er een avontuur te paard voorzien, de 'Volcano Mounting Adventure by Horse', een activiteit met prachtig uitzicht op de vulkaan en de droge lavapaden van eerdere uitbarstingen.

Ten slotte eindigt u deze rondreis in Playa Hermosa, een van de best onderhouden stranden van het land, en winnaar van de ‘Bandera Azul’ of ‘Blauwe Vlag’, een prijs voor stranden die hoge milieunormen aannemen. Hier kan u genieten van vrije dagen om te ontspannen op het strand. Op de dag van vertrek laat u de huurwagen achter op de internationale luchthaven van Liberia.

Dag 01 - Aankomst in Costa Rica / privétransfer van de luchthaven van San Jose naar het hotel.

Geschatte duur: 45 minuten bij vlot verkeer.

Bij aankomst wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven en naar uw hotel gebracht voor uw eerste nacht in Costa Rica.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Bougainvillea Hotel, Standard Mountain Room

of

Overnachting in Hotel Grano de Oro, Standard RoomDag 02 - Heredia - Sarapiqui - Private Palmitour - Private Night Walk (B, L)

Geschatte rijtijd : 1 uur 45 minuten (1 uur 20 minuten rijtijd van hotel naar Palmitour en 15 minuten rijtijd van Palmitour naar lodge).

Ontbijt inbegrepen in het hotel.

'S Ochtends wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd.

Huurwagen met inclusief mobiele telefoon voor onbeperkt lokaal bellen, GPS (waze & Maps me), draagbare wifi; verplichte verzekering (LDW); extra stuurprogramma is gratis; onbeperkt aantal kilometers en kaart van Costa Rica.

Vertrek in de ochtend naar Sarapiquí en stop bij Palmitour voor een privébezoek en lunch.

Tijdens deze activiteit is er een begeleide wandeling op veilige paden door een Palmito-plantage, waar u de gelegenheid krijgt om het hele proces van oorsprong en behandeling van dit product te leren kennen. Vervolgens wordt u ontvangen in de eetkamer voor een heerlijke lunch met producten op basis van Palmito. Duur van ongeveer 2 uur.

Na de tour rijdt u verder naar Hacienda La Isla Lodge in Sarapiqui.

Sarapiqui is een typisch landbouwgebied met veel plantages zoals papaja's, palmharten, sierplanten, sinaasappels, yucca, suikerriet enz. Sarapiqui is ook bekend voor avonturiers met onbeperkte activiteiten zoals wildwatervaren op de rivier van Sarapiqui, kano varen , paardrijden enz. Door zijn biologisch onderzoeksstation en verschillende natuurreservaten is Sarapiqui een belangrijke plaats van het ecotoerisme in Costa Rica geworden.

Geniet 's avonds van een privé-nachtwandeling vanuit uw lodge.

De meeste amfibieën en reptielen hebben nachtelijke gewoonten, net als de meest mysterieuze vogels van dit land. U zult tijdens 2 uren genieten van het zoeken naar deze dieren en tegelijkertijd van het begrijpen van hun habitat. Dit begint op een pad van de Hacienda dat door verschillende soorten bos gaat en door ook enkele open en moerassige gebieden waar u de mogelijkheid hebt om verschillende soorten amfibieën en reptielen te vinden.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Hacienda La Isla Lodge, Superior room.Dag 03 - Dagtocht (B)

Ontbijt inbegrepen in de Lodge.

Keuze van 1 aktiviteit uit de volgende mogelijkheden:

a) Privé Sarapiqui River Class I-II, Safari Float Trip

Beleef een fantastische safari vanop het water, ondergedompeld in de tropische jungle rondom de Sarapiquí-rivier. Het regenwoudreservaat, naast de rivier, is de thuisbasis van vele otters, luiaards, amfibieën, vogels, leguanen en een weelderige flora. Nadat u voorzien bent van een reddingsvest en peddel, zal de gids u, langzaam peddelend, laten genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het regenwoud. Neem uw camera en verrekijker mee voor deze prachtige ervaring, speciaal ontworpen voor natuurliefhebbers, gezinnen en mensen van alle leeftijden.


b) Private Sarapiqui River White Water Rafting Class II-III

Deze Rafting-tour biedt klasse II-III-stroomversnellingen met namen als "Roller Coaster", "Superman" en "Air Force". Deze spannende ervaring vindt plaats in de Sarapiquí-rivier met helder, verfrissend water, weelderige flora en fauna eromheen en met een lengte van 35 km. De tour begint met een gecertificeerde gids die u voorbereidt met uw professionele uitrusting, een briefing met veiligheidsopdrachten en peddelinstructies. Deze geweldige combinatie van natuur en avontuur laat u ongetwijfeld gefascineerd achter.

In het midden van de tour is er een stop om te genieten van vers tropisch fruit, zwemmen en springen van de kliffen: een ware energieboost voordat u doorgaat met de resterende stroomversnellingen.

Middag vrij te besteden.

Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Hacienda La Isla Lodge, superior kamer.

Dag 04 – Sarapiqui - Boca Tapada (B)

Geschatte rijtijd: 2,2 uur (2 uur en 20 minuten rijtijd van de lodge naar Maquenque Ecolodge en 2 minuten boottransfer naar Maquenque).

Ontbijt inbegrepen in de lodge.

Vandaag blijven rijden naar Boca Tapada.

Laat bij aankomst uw auto achter op de parkeerplaats van het hotel, waar een lodgevertegenwoordiger op u wacht en u naar de boot brengt om naar de lodge te varen. Het is een korte overzet.


Boca Tapada ligt in de noordelijke landen van Costa Rica, dicht bij de grens van Nicaragua. Het gebied wordt omgeven door tropische regenwouden en grenst aan de majestueuze San Carlos-rivier. Deze regio is beroemd geworden als een uniek gebied voor ecologie, natuurobservatie, unieke vogels spotten en avontuurlijke reizen. Er is een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waardoor dit de perfecte plek is voor vogelliefhebbers. Momenteel zijn er meer dan 410 vogelsoorten geïdentificeerd, waaronder de Grote Groene Ara, Scarlet Macaw, Toekans, Oropendolas, Honeycreepers, Tanagers, Euphonias en Jacamars.

Middag vrij te besteden.

U kunt er genieten van een gedeelde begeleide wandeling over de paden van de lodge in hun privéreservaat van 1,5 uur en eindigen door een boom te planten in dit prachtige gebied.

Gebruik van kano's in de lagune (zelfgestuurd) is ook inbegrepen.

Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Maquenque Ecolodge, Tree House (of Bungalow).


Dag 05 - Private Bird Watching Activity - Shared Half Day Boat Trip (B)

Geniet 's ochtends vroeg van de Private Bird Watching Tour.

Dit is de beste plek voor vogelliefhebbers! Dit tropische regenwoud heeft een weelderige “galerij” met meer dan 410 vogelsoorten, waaronder enkele trekvogelsoorten. Soorten die o.a. in de bossen van de lodge kunnen worden gevonden, zijn: Grote Groene Ara (in bedreigde), Scarlet Macaw, enkele Toekans, Oropendolas, Honeycreepers, Tanagers, Euphonias en Jacamars, om er maar enkele te noemen! De activiteit begint om 5:30 uur, het tijdstip waarop de meeste vogels hun activiteit beginnen. De natuurgids neemt u mee door de tuinen en lagunes totdat er voldoende zonlicht is om het bospad en de nestplaats voor veel vogelsoorten binnen te gaan.

Ontbijt inbegrepen in de lodge na de tour.

Na het ontbijt geniet u van de Shared Half Day Boat Trip.

U vertrekt vanaf de pier van het hotel, waar u aan boord van een boot gaat en de reis stroomafwaarts over de rivier de San Carlos begint. Tijdens de rondleiding kan u met een beetje geluk krokodillen, schildpadden, vleermuizen, reigers, ijsvogels of koningsgieren zien. Heel dicht bij de grens van Nicaragua, wordt er gestopt om het kleine stadje Boca San Carlos te bezoeken, waar u de gelegenheid hebt om het dorp te bezoeken en enkele Costa Ricaanse mensen te ontmoeten.


Lunch and diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Maquenque Ecolodge, Tree House (of Bungalow).

Dag 06 - Boca Tapada - Arenal (B)

Geschatte rijtijd : 2,2 uur (2 minuten boottransfer en 2,2 uur rijtijd van de lodge naar Arenal Manoa Hotel).

Ontbijt inbegrepen in de lodge.

Na het ontbijt rijdt u verder naar Arenal.

La Fortuna de San Carlos is de thuisbasis van een van de mooiste vulkanen van de wereld, nevelwouden, een meer dat wereldberoemd is om te windsurfen en een ongelooflijk gevarieerde populatie van dieren in het wild; bovendien slechts een deel van wat u zult vinden in dit geweldige gebied van Costa Rica . In de buurt van de vulkaan vindt u het grootste meer van Costa Rica, het Arenal-meer.

Middag vrij te spenderen.

Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Arenal Manoa Hotel, Junior Suite.


Dag 07 - Gedeeld bezoek aan Rio Celeste (B, L)

Ontbijt inbegrepen in de Lodge.

Uw privétransfer brengt u naar het gebied van Tenorio waar de prachtige waterval van Rio Celeste zich bevindt. Tijd om de paden van het park te verkennen en te genieten van een heerlijke lunch.

Mysterieus en imposant, binnenin de Tenorio-vulkaan, transformeren manifestaties van verborgen krachten de unie van de Buena Vista- en Roble-rivieren in een hemelsblauwe stroom, waaruit een van de meest buitengewone fenomenen van de natuur is ontstaan: “Light Blue River ”. Langs de rivier vindt u warmwaterbronnen (niet toegestaan ​​om te zwemmen), heerlijke plekjes die een hemelse rust uitstralen en een waterval van uitzonderlijke schoonheid, allemaal omgeven door gevarieerde flora en fauna.

De tour komt aan in het Tenorio Volcano National Park, waar de 7 km lange wandeling (ongeveer 4 uur) door het tropische regenwoud begint. Het eerste bezoek in dit speciale park vol rijke ecologische wonderen is de spectaculaire Rio Celeste-waterval die door zijn kleur uniek is.

De laatste beloning is een voortreffelijke typische Costa Ricaanse lunch aan het einde van onze reis, en daarna de rit terug naar het hotel in La Fortuna.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Arenal Manoa Hotel, Junior Suite.

Dag 08 - Private Arenal Volcano Mounting Adventure by Horse (B, L)

Ontbijt inbegrepen in de Lodge.

In de ochtend rijdt u naar het ontmoetingspunt waar u de ‘Private Arenal Volcano Mounting Adventure by Horse’ begint.

Een prachtig avontuur voor paardenliefhebbers en degenen die willen genieten van het meest fascinerende landschap in de Arenal Conservation Area. Deze tour is geschikt voor beginnende en ervaren ruiters. Uw veiligheid is van vitaal belang voor ons; daarom zullen de professionele, ervaren, tweetalige gidsen zorgvuldig het juiste paard voor u kiezen en u alle nodige instructies geven voor de beste rijervaring.

U begint het rij-avontuur door een privédomein, waar de paden geleidelijk omhoog gaan door de landerijen en waar u de biodiversiteit om u heen zal ontdekken, waaronder een verscheidenheid aan varens, bromelia's, bossen, suikerriet, groene weiden en een uitstekend uitzicht op gigantische bomen zoals als de "Higueron".

Wildlife is overvloedig en actief rondom u aanwezig; u hebt de kans om verschillende soorten vogels te spotten, zoals de witte havik, de Jacamar, de mot-mot, trogons en nog vele andere.

Onderweg bereikt u het observatiepunt "El Silencio", waar u de gelegenheid hebt om de prachtige Arenal-vulkaan en zijn droge lavapaden van eerdere uitbarstingen te bekijken. Het avontuur is echter nog niet ten einde, want we willen u nog een verborgen plek laten zien waar u het beste zicht op het Arenal-meer en de bergen rondom kunt bewonderen. Hier zullen we stoppen om een onvergetelijk moment te fotograferen!

Hierna gaat het avontuur verder, waarbij u onderweg een afgelegen kleine mooie lagune vindt, hier kan u bovendien genieten van een kajaktocht en een picknicklunch voor de lagune. Nadien rijden we terug naar uw hotel waar de tour eindigt.

Middag vrij te spenderen.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Arenal Manoa Hotel, Junior Suite.

Dag 09 - Arenal - Playa Hermosa (B)

Geschatte transferduur: 3,5 uur (2 uur rijtijd van het hotel naar Los Pumas Rescue Center en 1,5 uur rijtijd van Los Pumas naar hotel in Playa Hermosa).

Ontbijt inbegrepen in het hotel.

Na het ontbijt rijdt u verder naar Playa Hermosa met een stop bij Los Pumas Rescue Center.

Los Pumas Rescue Center begon in de vroege jaren 60, toen de ontbossing van Guanacaste plaats vond. In die tijd verloren veel wilde dieren hun habitat of werden ze door de inwoners van het gebied gevangen om ze als huisdieren in hun huis te hebben of ze illegaal te verhandelen.

Don Werner Hagnauer migreerde in 1959 vanuit Zwitserland naar Costa Rica om er te werken bij de bekende Hacienda La Pacifica. In 1971 kocht hij de Hacienda en ging hij op een duurzame manier voor het milieu verder met het veeteeltproject. Ondertussen begon mevrouw Lilly Bodmer de Hagnauer, zijn vrouw die altijd een visie van natuurbescherming had, dieren te verwelkomen die gebracht werden door mensen uit het gebied, vaak ambtenaren van het ministerie van Milieu en Energie (MINAE), op dat moment MIRENEM, en soms de wilde dieren te kopen om hun leven te kunnen redden door ze de juiste zorg te geven.

In 1985 besluiten ze La Hacienda te verkopen en een oppervlakte van ongeveer 25 Ha te behouden, waar ze in 1989 het zogenaamde Los Pumas Rescue Center oprichtten. Vandaag is de Hagnauer Foundation, een organisatie zonder winstoogmerk, verantwoordelijk voor de financiering van het Los Pumas Rescue Center.

Na de tour rijdt u verder naar uw hotel in Playa Hermosa.

Het prachtige Playa Hermosa, gelegen op slechts 20 minuten van de internationale luchthaven in Liberia, is een van de best onderhouden stranden van het land. Dit strand biedt bezoekers kristalhelder blauw water en een prachtig landschap, waardoor het een zeer populaire strandstrook aan de westkust is. Play Hermosa is tevens winnaar van de ‘Bandera Azul’ of ‘Blauwe Vlag’, een prijs voor stranden die hoog is aangeschreven door de milieunormen en uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Playa Hermosa ligt zeven kilometer ten noorden van Playas del Coco.

Rest van de dag vrij te besteden.

Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in het Bosque del Mar Hotel, Garden View Suite.Dag 10-11 - Vrije dagen (B)

Ontbijt inbegrepen in het hotel.

Geniet van de vrije tijd om te ontspannen op het strand.

Lunch en diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in het Bosque del Mar Hotel, Junior Suite.


Inbegrepen:

• Privé transfer bij aankomst.

• 1 waterfles en 1 natuurkaart per persoon.

• 1 nacht in Bougainvillea Hotel, Standard Mountain Room.

• 11 dagen Vitara Automatic of gelijkaardig inclusief: TRIO-pakket GRATIS voor huur van 5 dagen of meer, inclusief mobiele telefoon met onbeperkt lokaal bellen, GPS (waze & Maps me), draagbare wifi); verplichte verzekering (LDW); extra stuurprogramma is gratis; onbeperkt aantal kilometers en kaart van Costa Rica.

• Privé Palmitour, inclusief lunch.

• Privé nachtwandeling bij Hacienda La Isla Lodge.

• 2 nachten in Hacienda La Isla Lodge, Superior Room.

• Op dag 3, keuze uit 1 aktiviteit: Private Sarapiqui River Class I-II, Safari Float Trip of Private Sarapiqui River White Water Rafting Class II-III.

• Begeleide wandeling, gebruik van kano's in de lagune (zelfstandig) en het planten van één boom per kamer inbegrepen bij Maquenque Ecolodge.

• 2 nachten in Maquenque Ecolodge, Treehouse.

• Privé tour vogels kijken.

• Gedeelde boottocht van een halve dag.

• 3 nachten in Arenal Manoa Hotel, Junior Suite.

• Gedeeld bezoek aan Rio Celeste inclusief lunch en vervoer.

• Privé Arenal vulkaan montage avontuur per paard, inclusief lunch.

• Los Pumas Rescue Center bezoek en entreeprijs.

• 3 nachten in Bosque del Mar Hotel, Garden View Suite.

• Maaltijden zoals beschreven in het reisschema:

- B: Ontbijt = dagelijks

- L: Lunch = 4 (op dagen 2, 7 & 8)

- D: diner = niet inbegrepen.

• Belastingen

Niet inbegrepen:

• Internationale vluchten

• Maaltijden hierboven niet beschreven

• Tours hierboven niet beschreven

• Persoonlijke uitgaven

• Tips

• Alcoholische dranken

• Reis- en annulatieverzekering