Deze Lodge werd verborgen in de heuvels van het Braulio Carrillo Nationaal Park gebouwd in de Spaanse koloniale stijl. Hacienda La Isla Lodge is heel centraal gelegen en een prima vertrekpunt voor vele attracties en ervaringen in Costa Rica. Het is een perfecte toegangspoort voor uw bezoek aan de jungle en de avonturenplekken van Sarapiquí. U zult de mysteries van het regenwoud tegenkomen terwijl u geniet van een comfortabel verblijf in de historisch ontworpen kamers.

Het eiland heeft energiebesparende systemen.

Het zwembad gebruikt geen chemicaliën of chloor, maar een innovatief ionisatiesysteem. Er is een actief recyclingprogramma en alle kamers hebben een zonneboiler.

Ontbijten of dineren op La Isla is een buitengewone en romantische ervaring.

De sfeer is voortreffelijk: een open restaurant (zonder muren) met een gevlochten palmdak, verse bloemen uit de tuin en een Spaanse en inheemse koloniale sfeer. Het restaurant ligt aan de oever van een prachtige lagune vol met exotische vissen en met een intiem uitzicht over het omliggende regenwoud.

Op het menu staan de meest verse producten: vlees, vis en specerijen, fruit en groenten uit de regio of van de eigen plantages en boomgaarden, zoals cassave, bananen, sinaasappels en palm. De ervaren chef-kok geeft er een Latijns-Amerikaans tintje aan met exotische invloeden voor een onvergetelijk diner . Het resultaat is ... eten met geschiedenis.


Duurzaamheid

Hacienda La Isla Lodge functioneert als een educatiecentrum voor duurzaamheid. De impact op het milieu wordt tot een minimum beperkt door middel van milieuvriendelijke procedures binnen hun faciliteiten, waaraan gasten vriendelijk worden uitgenodigd om deel te nemen. Bovendien zorgt duurzaam toerisme ervoor dat de lokale economie wordt gestimuleerd zonder het milieu te beschadigen of hulpbronnen uit te putten.

Doel

De Hacienda La Isla heeft als doel het bevorderen van culturele, historische en sociale (inheemse) waarden en bewustzijn, evenals vriendelijke milieupraktijken. Het inhuren van personeel gebeurt op lokaal niveau, dat actief gelijke en correcte kansen voor iedereen implementeert.

Bijdrage

Er wordt bijgedragen aan de lokale gemeenschap, niet alleen door de school en sociale organisaties te ondersteunen, maar ook door gebruik te maken van verse ingrediënten van lokale boeren en inheemse ambachten.