Van de uitgestrekte hoogvlakte via Kruger NP en Swaziland tot aan de Indische Oceaan

Deze 12-daagse fly & drive is ideaal voor wie beperkt is in tijd en op zoek is naar een mooie combinatie van safari, natuur, coleur locale en strand. De aangeboden lodges zijn steeds kleinschalig, bieden een uitstekende verhouding prijs-kwaliteit en geloven in duurzaam toerisme. Zo werken ze heel nauw samen met de bewoners van de nabij gelegen dorpen. Deze rondreis is geschikt voor een heel breed publiek: families met tieners, koppels of kleine groepjes en zeker ook voor honeymooners. 

HIGHLIGHTS

 • Safari en overnachting in een privé-concessie in het hart van Kruger NP (Rhino Post Safari Lodge)
 • Verblijf in een eco*lodge aan de witte uitgestrekte stranden aan de Indische Oceaan (Thonga Beach Lodge)
 • Safari en overnachting in Hluhluwe NP, hét park voor het zien van de witte neushoorn (Rhino Ridge Safari Lodge, open sinds december 2014 en de enige lodge in het park)
 • Uitgebreide reisdocumenten met roadbook
 • Wandelsafari en kajakken
 • Optioneel: helikoptervlucht, whale & dolphin watching, turtle tracking

Programma

DAG 1 - BRUSSEL – JOHANNESBURG

Vlucht naar Johannesburg.

DAG 2 - JOHANNESBURG – HAZYVIEW

Aankomst in Johannesburg. Immigratieformaliteiten, douane en ophalen van de bagage. Onthaal door onze Engelstalige vertegenwoordiger, overhandiging van de reisdocumenten (oa. vouchers en roadbook) en assistentie bij het ophalen van de huurwagen. Vertrek naar Hazyview doorheen de uitgestrekte hoogvlakte van Gauteng tot de prachtige landschappen van Mpumalanga ten westen van Kruger NP. Onderweg is een bezoek aan het charmante dorp Dullstroom zeker een aanrader. Aankomst in Rissington Inn. Vrije avond en overnachting.

DAG 3 - PANORAMAROUTE - B

Ontbijt en vertrek naar één van de mooiste natuurroutes ter wereld, de Panoramaroute. Met de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes en krachtige watervallen zoals de Mac Mac en Lisbon Falls. Aan God’s Window geniet u van een prachtig uitzicht over de streek, afhankelijk van de weersomstandigheden. Terug naar Hazyview en vrije avond.

DAG 4 - HAZYVIEW - KRUGER NATIONAL PARK - D/B

Ontbijt en vertrek naar Kruger NP en intrek in Rhino Post Safari Lodge. Aankomst vóór 15u is noodzakelijk om deel te nemen aan de avondsafari. Overnachting in Rhino Post Safari Lodge op basis van Fully Inclusive (3 maaltijden en 2 safari’s per dag). Safari’s in open 4x4 voertuigen die plaats bieden aan 9 passagiers met begeleiding van een Engelstalige ranger/gids en een spoorzoeker.

DAG 5 - KRUGER NP - D/L/B

Opstaan bij zonsopgang met koffie of thee. Vertrek op safari met halte voor een lichte snack. Terug naar de lodge en uitgebreide brunch. Vrije tijd tot in de namiddag of optionele wandelsafari. High tea met snacks en vertrek voor de tweede safari van de dag, met een “sundowner”. De safari wordt verdergezet in het donker, het ideale moment om nachtdieren te zien. Terug naar de lodge en avondmaal.

DAG 6 - KRUGER NP - D/L/B

Verblijf in Rhino Post Safari Lodge op basis van volpension en twee safari’s per dag met een Engelstalige ranger/gids en andere gasten van de lodge (cfr dag 4).

DAG 7 - KRUGER NP - SWAZILAND - D/B

(260 km of +/- 4u30 rijden)

Laatste ochtendsafari en ontbijt. Vertrek naar het zuiden, richting Swaziland. Vrije lunch onderweg.

Grensformaliteiten aan de grens met Swaziland, verder naar de hoofdstad Mbabane en de vallei van Ezulwini. Onderweg is een bezoek aan een artisanale markt en een glasatelier mogelijk. In de late namiddag aankomst in Foresters Arms Hotel te midden van de bossen gelegen. Avondmaal en overnachting.

DAG 8 - SWAZILAND – THONGA BEACH LODGE - D/L/B

(300km of +/- 5u rijden)

Ontbijt en vroeg vertrek naar de grens, waar u Zuid-Afrika opnieuw binnenrijdt. U laat uw huurwagen achter op een privéparking en doet het laatste traject tot Thonga Beach Lodge per 4x4, het uur van afspraak wordt u meegedeeld. Aankomst in Thonga Beach Lodge waar u verblijft in een standaardkamer op basis van Fully Inclusive (3 maaltijden per dag + activiteiten).

DAG 9 - THONGA BEACH LODGE - D/L/B

U kunt deelnemen aan de inbegrepen activiteiten zoals snorkelen, kajakken op Lake Sibaya, begeleide natuurwandelingen en de Tsonga Cultural Experience. Optionele activiteiten die aangeboden worden: Ocean Safari en Turtle Tracking (nov – feb). Maaltijden in Thonga Beach Lodge.

DAG 10 - THONGA BEACH LODGE – HLUHLUWE NP - D/L/B

(160 km of +/- 2u40 rijden)

Vrije voormiddag in Thonga Beach Lodge. Transfer per 4x4 naar uw huurwagen en vertrek naar Hluhluwe National Park. U neemt u intrek in de enige privé-lodge die in het park gelegen is, Rhino Ridge Safari Lodge. Verblijf in een standaardkamer op basis van Fully Inclusive (3 maaltijden en 2 safari’s per dag).

DAG 11 - HLUHLUWE NATIONAL PARK - D/L/B

Verblijf in Rhino Ridge Safari Lodge, u doet een ochtend- en een avondsafari met een Engelstalige gids en andere gasten van de lodge. Hluhluwe is in het hart van Zoeloeland gelegen en is één van de oudste nationale parken ter wereld. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van 96 000 hectare en is vooral bekend voor de bescherming van de witte neushoorn, die met uitsterven bedreigd is. Er is recentelijk ook een project opgestart ter bescherming van de heel zeldzame wilde hond, met uitstekende resultaten want hun aantallen blijven stijgen.

DAG 12 - HLUHLUWE NP – DURBAN - BRUSSEL - B

(230km of +/- 2u40 rijden)

Na het ontbijt vertrek naar de King Shaka International Airport in Durban. U laat de huurwagen achter en checkt in voor uw terugvlucht naar Europa.

DAG 13 - AANKOMST IN BRUSSEL

INBEGREPEN

 • Internationale vluchten met Emirates in klasse T 
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie
 • De vermelde overnachtingen en maaltijden (B, L, D)
 • De vermelde activiteiten in Rhino Post Safari Lodge, Thonga Beach Lodge en Rhino Ridge Safari Lodge met Engelstalige gids (niet-privé)
 • Reisdocumenten met reisgids en roadbook (ontvangt u ter plaatse)
 • Huurwagen: categorie C (type Toyoto Corolla of gelijkwaardig) voor 2-3 pers en categorie O (type Toyota Avanza ) voor 4 pers.

NIET INBEGREPEN

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekeringen.
 • Toegangsgelden tot de nationale parken, reservaten en sites.
 • Toeslag 2de chauffeur, contract fee, one way drop-off fee en cross-border fee (ter plaatse te betalen).
 • Brandstof, tol, grenstaks Swaziland.
 • GPS (op voorhand te boeken, ter plaatse te betalen).
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse ...)
 • Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen”.

Hotels in deze reis