IF YOU HAVE ONE NIGHT IN SAN JOSÉ, MAKE IT A GRAND ONE


In Costa Rica wordt de term "Grano de Oro" gebruikt om te verwijzen naar de koffieboon, hun "Grain of Gold". De oprichters van dit boetiekhotel, een Canadees echtpaar, werden verliefd op het idee dat iets kleins zo waardevol kon zijn en dat wat wat ook zij wilden: het perfecte huis vinden voor een boutiquehotel in San Jose met een unieke, persoonlijke service - met andere woorden een "Grain of Gold". Het oorspronkelijke tropische Victoriaanse huis, dat nu bekend staat als de Grano de Oro opende zijn deuren met 21 kamers. Enkele jaren later na aankoop van een ander familiehuis werd het aantal gastenkamers verhoogd naar 34 en werd er een terras met jacuzzi toegevoegd.

Het restaurant breidde zich ook uit met deze renovatie en begon zijn eigen identiteit aan te nemen met het inhuren van een nieuwe Franse chef-kok, Francis Canal Bardot, die vandaag nog steeds hand in hand met de huidige eigenaars werkt aan nieuwe gerechten en menu's.

Vanwege de behoefte van het groeiende restaurant werd later besloten om met een 3e uitbreiding te beginnen: de eigenaren kochten nog een ander pand naast het oorspronkelijke huis. In 2007 werd de voltooiing van een prachtig gebouw met behoud van de originele tropische Victoriaanse architectuur en stijl van het oorspronkelijke Pozuelo-huis het huis van Restaurante Grano de Oro. Het restaurant is uniek in de stad en biedt een elegante overdekte eetgelegenheid, een prachtige binnenplaats, een handgemaakte binnen- en buitenbar en een bekroonde wijnkelder.

Grano de Oro Heritage Hotel is een tropisch Victoriaans herenhuis in San José uit de eeuwwisseling. 

Gelegen op korte afstand van de internationale luchthaven Juan Santamaria. 

Elegante kamers, een bekroonde wijnkelder en een van de beste restaurants in de stad.

Welkom bij Hotel Grano de Oro : een Heritage Hotel met de warmte en verfijning van het oude San José!