Buenos Aires / Ushuaia + bezoek of vrije tijd + transfers + vlucht Ushuaia / Buenos Aires

Cruise Antarctica

van 9 februari 2020 tot 18 februari 2020

10 dagen / 9 nachten

Vertrekhaven: Ushuaia

Aankomsthaven: Ushuaia

Schip: L'AUSTRAL

Wat denkt u van een 5*-expeditiecruise naar het hart van de ijsvlaktes van Antarctica? In de voetsporen van de Belgica dan nog wel, het schip van de legendarische wetenschappelijke expeditie aan het einde van de 19e eeuw onder leiding van de beroemde Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache de Gomery

Dit onvergetelijke avontuur van tien dagen, in het gezelschap van de nakomelingen van Adrien de Gerlache, neemt u mee langs werkelijk adembenemende landschappen. U meert aan op de legendarische plaatsen van deze heroïsche expeditie en krijgt de kans om enkele unieke dieren te ontmoeten: pinguïns, bultruggen, zeehonden, zeevogels, …

Aan boord worden er lezingen georganiseerd en kunt u heel wat documenten, foto’s, films en voorwerpen bekijken om dit avontuur volledig opnieuw te beleven.

DE BELGICA, TUSSEN DE IJSVLAKTES VAN ANTARCTICA

Hoogtepunten

 • On-board aanwezigheid van afstammelingen van Adrien de Gerlache, waaronder zijn achterkleinkinderen Henri de Gerlache en zijn broers en zussen Astrid, Gauthier, Savina en Adélie , die herinneringen aan hun voorouder zullen vertellen, met talrijke documenten, foto's, films, boeken, lezingen en objecten die verband houden met de Belgica's expeditie.
 • Conferenties over Adrien de Gerlache, de Belgica-expeditie, de grote ontdekkingsreizigers van de heroïsche tijd van de Antarctische Exploratie, maar ook de expeditie van Gaston de Gerlache in 1957-58, en de opzet van het Koning Boudewijnstation op Koningin Maud Land.
 • Uitstapjes en bezoeken aan wal per Zodiac® met een team van ervaren natuurgidsen. Lezingen en informatiesessies over dieren in het wild, geschiedenis en geopolitiek.
 • Als het weer en de ijscondities het toelaten, komen we zo dicht mogelijk bij de plaatsen die kenmerkend zijn voor de Gerlache-expeditie: Gerlache Strait, Wilhelmina Bay, Andvord Bay, de eilanden Brabant, Luik, Antwerpen en Wiencke, de Danco Coast, Neko Harbour, Flandres Bay en Lemaire Channel.
 • Wandelmogelijkheid.
 • Landschappen: een veelheid van ijskoude ijsbergen, ijsschotsen, imposante gletsjers en hoge besneeuwde bergen.
 • Wildlife: bultrugwalvissen, Gentoo pinguïns, Adéliepinguïns, kinbandpinguïns, luipaard zeehonden, crabeater zeehonden, Weddell zeehonden en talrijke zeevogels.
 • Educatieve ontdekking met respect voor het milieu.
 • Nieuw: voor uw comfort en gemak, een optioneel premiumpakket inclusief een nacht in Ushuaia aan de vooravond van het instappen op uw schip en een excursie naar het nationale park Tierra del Fuego (voor details neem contact op met Voyages and More).
 • Pre & post cruise-programma's: neem contact op met Voyages and More voor informatie en boekingen.

Uw cruise begint met de oversteek van de mythische Drake Passage, waarbij u waarschijnlijk wordt begeleid door verschillende albatrossen en Kaapse stormvogels, de schildwachten van deze vaak woelige wateren.

Uw schip zal dan het Witte Continent bereiken, land van het onverwachte, net als de overwintering van 13 maanden van de Belgica, die van maart 1898 tot maart 1899 vastzat in het ijs. Voor de allereerste keer in de geschiedenis gingen mannen er naartoe om de Antarctische winter te trotseren en zijn mysteries te ontdekken.

Als het weer en de ijscondities dit toelaten, zal deze extreme omgeving waarin de natuur oppermachtig is, u de mooiste geheimen onthullen door talrijke ontdekkingen, zoals die gemaakt werden door Adrien de Gerlache en zijn bemanning, die er opmerkelijk werk hebben uitgevoerd betreffende cartografie, geologie, klimatologie en zoölogie of dierkunde.

Op dit onbewoonde land zullen uw ontmoetingen met de natuur ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw ervaring zijn. De Gentoo, Adelie en kinbandpinguïns, bultruggen, zeehonden en zeevogels zullen u voorzien van herinneringen om levenslang te koesteren.

Elke dag, of het nu op het land is, aan boord van uw schip of tijdens een Zodiac®-uitje, wordt u omringd door een grandioos decor, variërend van ijsbergen tot ijsschotsen en oude gletsjers.

Wij zijn bevoorrechte gasten in deze extreme landen waar we overgeleverd zijn aan weers- en ijsomstandigheden. Daarom kan de observatie van sommige dieren in het wild niet worden gegarandeerd. Ze variëren van dag tot dag, waardoor elke PONANT-cruise een unieke ervaring wordt. De kapitein en de expeditieleider zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat uw ervaring zo rijk mogelijk is, met inachtneming van de veiligheidsregels en instructies die door de IAATO zijn opgelegd.

RederijKleding tips:
 • Een polaire waterbestendige parka wordt gratis aan boord aangeboden voor alle vertrekken met het logo "Free Parka" (geen kindermaten, in het geval van opeenvolgende cruises, slechts één gratis parka).
 • Halfhoge rubberlaarzen met antislipzolen, waarmee u aan wal kunt gaan in 20 cm koud water, waarbij uw voeten droog blijven voor wandelingen en bezoeken op steile paden. Deze worden aan boord (alleen voor volwassenen) aangeboden op Expeditiecruises waarbij het logo "Free Boot Rental" verschijnt. (Te boeken tot 7 dagen voor vertrek)
 • Comfortabele broek: klassieke winterbroek, warm trainingspak van katoen, legging van wol
 • Waterdichte en winddichte overbroek - VERPLICHT
 • Een winterbroek met daarover een waterdichte broek is de ideale combinatie: waterbestendigheid en comfort van een broek zijn essentieel
 • Trui, sweat-shirt of fleecejack
 • Wollen of thermisch ondergoed
 • Een warme muts, wollen oorwarmers of fleece oorwarmers, fleece of wollen halswarmer (vermijd sjaals die niet op hun plaats blijven zitten) - VERPLICHT
 • Wollen of zijden handschoenenvoeringen, waterbestendige en soepele handschoenen
 • Dikke warme sokken (wollen is ideaal)
Accessoires:
 • Kleine waterdichte rugzak (om uw camera tegen water te beschermen)
 • Verrekijker (sterk aanbevolen voor het bekijken van dieren in het wild)
 • Zonnebril met zeer hoge bescherming
 • Wandelstokken (sterk aanbevolen)

Prijs

Vanaf 7150 Euro* 

+ vlucht Brussel – Buenos Aires – Brussel aan het best beschikbare tarief bij boeking

*Koers GBP/EUR 2019-01-28

Programma

Stopover 1 – 09 februari 2020

Ushuaia (Argentinië)

Inscheping van 16.00 tot 17.00 uur

Vertrek om 18.00 uur

Stopover 2 - 10 februari 2020

De Drake Passage oversteken

Stopover 3 - 11 februari 2020

De Drake Passage oversteken

Stopover 4 - 12 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 5 - 12 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 6 - 12 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 7 - 13 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 8 - 13 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 9 - 14 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 10 - 14 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 11 - 15 februari 2020

Antarctisch Schiereiland (Antarctica)

Stopover 12 - 16 februari 2020

De Drake Passage oversteken

Stopover 13 - 17 februari 2020

Ushuaia (Argentinië)

van 22:30 tot 00:00 uur

Stopover 14 – 18 februari 2020

Ushuaia (Argentinië)

Ontscheping om 07.00 uur