Vanaf 2990 €

De geheimen van Angkor

Cambodja is een van de kleinste landen van Azië, maar herbergt grootse cultuurschatten. De eeuwenoude tempelcomplexen, het uitgestrekte Tonlé Sap Meer met haar drijvende dorpjes, het traditionele platteland en de fascinerende geschiedenis maken van Cambodja een bijzonder interessante bestemming voor liefhebbers van cultuur en couleur locale. 

Een zeer volledige en originele rondreis doorheen Cambodja met chauffeur en Engelstalige privégidsen.  

Van de schoonheid en verfijning van de tempels van Angkor tot de steegjes in het koloniale Battambang leiden wij u doorheen de groene rijstvelden, kokosnoot- en rubberplantages op het Cambodjaanse platteland en langs een veelvoud van minder bekende tempels en geheime sites overwoekerd door de jungle. 

Als liefhebber van kunst, cultuur, exotiek en ontdekking beleeft u hier het ene 'WAUW' gevoel na het andere.

HIGHLIGHTS

 • Een zeer compleet programma
 • Bezoek aan de onbekende tempel Beng Mealea
 • Verblijf in charmante logies
 • Uitgebreid bezoek aan de tempels van Angkor
 • Rondreis doorheen het Cambodjaanse platteland
 • Het niet-toeristische Battambang


MOGELIJKHEDEN TOT VERLENGING op de ongerepte Cambodjaanse stranden van Kep of op een nabijgelegen eiland zoals bijvoorbeeld in het luxe eilandresort van Song Saa of in de prachtige 4 Rivers Floating Lodge (nabij de Thaïse grens)

Programma

DAG 1 - VLUCHT NAAR PHNOM PENH (D)

DAG 2 - AANKOMST IN PHNOM PENH (D)

Aankomst en privétransfer naar het hotel. Vrije lunch. In de namiddag verkent u met uw gids de hoofdstad. Bezoek aan het Nationaal Museum en aan de Wat Phnom, een heilige Boeddhatempel gelegen op een heuvel. Avondmaal aan de oevers van de Mekong.

DAG 3 - PHNOM PENH (DLB)

U start de dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode (met gids van de site). Lunch. Na de middag bezoekt u het Genocidemuseum Toul Sleng of S21, ondergebracht in een voormalig schoolgebouw dat tussen ’75 en ’79 gebruikt werd als gevangenis en folterplaats. U bezoekt ook de “Killing Fields” van Choeng Ek, waar duizenden Cambodjanen door de Khmer Rouge gedood en begraven werden. In Toul Tum Poung, beter bekend als de Russische markt, vindt u lokale souvenirs en handwerk. Avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 4 - PHNOM PENH - BATTAMBANG (DLB)

Vroeg vertrek naar Battambang, een rit door prachtige landschappen. Eerste halte is in Kompong Chhnang, u wandelt door het dorp en ziet pottenmakers aan het werk. In Kompong Luong gaat u aan boord van een traditionele boot en ziet u het dagelijks leven in één van de drijvende dorpen op de oever van het meer Tonle Sap. Lunch. In de namiddag aankomst in Battambang, een vredige plaats met een fijne koloniale architectuur. Avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 5 - BATTAMBANG (DLB)

Ontdekking van Battambang per fiets, het perfecte transportmiddel om het platteland te verkennen. U helpt bij het bereiden van “sticky rice” en van de traditionele “fish paste”. Lunch in een typisch restaurant. Nadien bezoek aan het provinciaal museum, de Franse koloniale huizen aan de oevers van de rivier en aan de tempel Prasat Banon. Na een stevige klim geniet u van een prachtig uitzicht. Avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 6 - BATTAMBANG - SIEM REAP (ANGKOR) (DLB)

Vertrek naar de rivier Sangke waar u aan boord gaat van een traditionele boot voor een tocht van ca. 7u*, richting Siem Reap. U vaart langs vissersdorpen met paalwoningen en langs lokale schooltjes en pagodes tot het dorpje Prek Toal. Hier mondt de rivier uit in het meer van Tonle Sap. Picknick aan boord. Aankomst in de late namiddag in het dorp Chong Khneas, ontscheping en transfer naar Siem Reap. Intrek en avondmaal in het hotel.

*van augustus tot februari: boottocht van ca. 7u, geen toilet aan boord maar regelmatige haltes

*van februari tot augustus (laag waterpeil): transfer over land langs mooie landschappen en authentieke dorpen. Lunch bij aankomst in Siem Reap. Bezoek aan het Nationaal Museum van Angkor in de namiddag.

DAG 7 - TEMPELS VAN ROLUOS - BENG MEALEA (DLB)

Bezoek aan Roluos-groep met de tempels Bakong, Preah Ko en Lolei. Deze werden gebouwd in de 9de eeuw en staan bekend als de eerste klassieke Khmertempels. Lunch in een typisch restaurant. Na de middag bezoekt u Beng Mealea, een prachtig tempelcomplex op 75 km van Siem Reap. Deze site is weinig bekend en een “must-see”. Avondmaal in een lokaal restaurant in Siem Reap.

DAG 8 - ANGKOR - KBAL SPEAN - BANTEAY SREI (DLB)

Bezoek aan het mysterieuze Ta Prohm, een tempel die volledig overwoekerd is door de natuur. Verder naar Kbal Spean. Na een stevige en steile wandeling doorheen het woud komt u aan de site, die zich uitstrekt over een lengte van 150 m langs de oever van de rivier, ook wel “The River of the 1000 Lingams” genoemd. Lunch. Na de middag bezoekt u Banteay Srei, een hindoetempel gebouwd in rode zandsteen en versierd met houtsnijwerk, reliëfs en typische beelden. Terug naar het hotel. Avondmaal in Siem Reap.

DAG 9 - ANGKOR THOM - ANGKOR WAT (DLB)

Vertrek naar Angkor Thom of de ‘grote stad’ per tuktuk. Eerste halte is Bayon, een boeddhistisch meesterwerk met 54 reusachtige torens en 216 lachende gezichten. Verder naar het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning. Lunch. Na de middag bezoek aan het 12de eeuwse Angkor Wat, werelderfgoed van formaat. Laatste halte is Phnom Bakheng waar u geniet van het laatste zonlicht dat op de monumenten valt. Avondmaal in een lokaal restaurant met dansspektakel.

DAG 10 - SIEM REAP -TERUGVLUCHT (LB)

Vertrek naar Kompong Khleang, gelegen op ca. 40 km van Siem Reap. Dit authentiek paaldorp is gespaard gebleven van het massatoerisme. Wandeling in het dorp en bezoek aan een familie die krokodillen kweekt. U zet uw tocht per boot verder door de kanalen tot aan het meer van Tonle Sap. Onderweg bent u getuige van het dagelijks leven op en rond het meer. Picknicklunch. Terug naar Siem Reap en vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

DAG 11 - AANKOMST IN BRUSSEL

HOTELS

CHARME STANDAARD
Phnom Penh: La Villa Langka
Battambang: Battambang Resort
Siem Reap: Pavillon d'Orient

CHARME SUPERIEUR
Phnom Penh:       White Mansion Boutique
Battambang: Bambu Hotel
Siem Reap: Angkor Village Hotel

CHARME LUXE
Phnom Penh:                Le Royal Raffles (State)
Battambang: Battambang Resort
Siem Reap: BELMOND La Résidence d'Angkor
(royal deluxe river side)

INBEGREPEN

 • Internationale lijnvluchten met Thai Airways in V-klasse
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Transfers en vervoer met privévoertuigen met A/C
 • Diensten van lokale Engelstalige privégidsen per etappe
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Verzorgde reisdocumenten

NIET INBEGREPEN

 • Drank, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...)
 • Visumkosten (US$ 30 ter plaatse te betalen)
PRIJSINDICATIE, UITGEZONDERD 15-12-2019 tot 08-01-2020 (PRIJZEN PER PERSOON)
CHARME STANDAARD (op basis van 2 personen)
30-09-2019 tot 30-09-2020 vanaf 2990 €
CHARME SUPERIEUR (op basis van 2 personen)
30-09-2019 tot 30-09-2020 vanaf 3345 €
CHARME LUXE (op basis van 2 personen)
30-09-2019 tot 30-09-2020 vanaf 4375 €