MONTENEGRO, EEN LAND VAN CONTRASTEN EN NATUURLIJKE SCHOONHEID

Hoewel Montenegro wordt gerekend tot één van de kleinste landen in Europa, biedt het een opmerkelijke geografische diversiteit.
Volgens de legende brak de tas van God vol met goederen boven Montenegro en vielen er bergen, vlakten, rivieren, meren, zee en nog veel meer uit toen hij de geschenken van de natuur uitdeelde. 

Een absolute aanrader voor een verhaal vol avontuur, dolce vita en dolce farniente, stijl en waarde voor uw geld en dat van in het vroege voorjaar tot in het late najaar!

The best souvenirs are the moments we collect

Stijl en waarde voor uw geld

Prachtige rondreis per huurwagen langs bergen, rivieren, meren en de kust.

Het voorgestelde programma is kant-en-klaar voor een 15-daagse rondreis vol avontuur, dolce vita en dolce farniente in Montenegro.

Maatwerk

U bepaalt zelf in welk type van logement u verblijft. Ook de reisduur kan anders. Wij werken volgens uw wensen en budget.

Wenst u bijvoorbeeld niet te gaan raften maar wel een bezoek over de grens aan Dubrovnik (Kroatië) te brengen of een kortere rondreis te maken? Dan vullen wij uw dagen anders in, afhankelijk van uw voorkeur.

Montenegro is een absolute aanrader, ook om er slechts enkele dagen tussenuit te zijn en dat op het tempo dat u zelf verkiest.

Wedden dat u aangenaam verrast zult zijn van wat zo'n klein landje allemaal te bieden heeft?

Programma

DAG 1 - Brussel - Tivat - Rudinice (D)

- Vertrek uit Brussel en aankomst in de luchthaven van Tivat om 08:40
- Huurauto ophalen aan de luchthaven - VW POLO (GPS inbegrepen).
- Bij aankomst in Tivat rijdt u in de richting van het noorden van Montenegro langs een aantal zeer schilderachtige landschappen van Kotor Bay waar u zult terugkeren op het einde van uw rondreis om van deze prachtige plek nog meer te kunnen genieten.
- Vanaf Tivat Airport rijdt u richting Risan (oversteek van Lepetane naar Kamenari via de veerboot) en verder de berg op richting Niksic (via de nieuwe weg door Grahovo).
- Na het passeren van Niksic (waar u een korte pauze kunt maken om door de stad te wandelen en om eventueel een bezoek te brengen aan de plaatselijke orthodoxe kerk van St. Basil die in het stadspark staat) rijdt u richting Pluzine. De reis voor vandaag eindigt in Etno Village Izlazak (wat zonsopgang betekent), gelegen in het kleine dorpje Rudinice waar u de nacht zal doorbrengen - een nieuw en thans nog traditioneel gebouwd dorp aan de rand van de Komarnica canyon, harmonieus opgesteld met kleine en authentieke stenen hutten. Hier heeft u de mogelijkheid om enkele van de nationale specialiteiten te proeven tijdens een heerlijk en zelfgemaakt diner. Dit is ook de perfecte plek van waaruit u morgen vertrekt naar het rafting kamp.
Overnachting.


DAG 2 - Rudinice - Grab (rafting) - Zabljak (B, L, D)

- Vroeg ontbijt en vertek om 07:30
- Vandaag rijdt u naar het rafting kamp Grab voor een fantastisch 16 km durend rafting avontuur. U geniet van een aantal van de meest indrukwekkende stroomversnellingen op Tara Rivier met stops om uit te rusten, te zwemmen of om onvergetelijke foto's te maken ...


- Aan het einde van dit avontuur wordt er een lunch georganiseerd in het rafting kamp gelegen langs de rivier met traditionele Montenegrijnse gerechten.
- Na de lunch rijdt u richting Zabljak via Trsa en door Durmitor National Park. Van zodra u bent toegekomen in Zabljak kan u inchecken in uw hotel voor 2 nachten. Diner in het hotel.

DAG 3 - Zabljak met bezoek aan het NP Durmitor(B, D)

- U vertrekt best rond 09:00 na het ontbijt
- Vandaag gaat u op verkenning in het Nationaal Park van Durmitor en maakt u een prachtige wandeling rond de drie meren - het Barno Meer, Zminje Meer (Snake Lake) en het Zwarte Meer (De kleur is te wijten aan de diepte en de dichte bossen waardoor het meer omgeven is. Dit meer ligt aan de voet van het Durmitor massief, een heel pittoreske site vooral bij mooi weer wanneer de bergtoppen weerspiegelen in het kalme wateroppervlak).


- Deze wandeling duurt ongeveer 3 en een half uur (gemakkelijke wandeling). U zult legendes horen over de meren, een beetje over de vegetatie en genieten van een fantastisch uitzicht.
- Na de rondleiding heeft u nog voldoende vrije tijd voor een individuele verkenning waarna u terugkeert naar het hotel.
- Avondmaal en overnachting.

DAG 4 - Zabljak - Kolasin met bezoek aan NP Biogradska Gora (B, D)

- U vertrekt best rond 09u00 na het ontbijt.
- Na de hotel check out rijdt u verder in de richting van Kolasin terwijl u de beroemde Tara Bridge (bouwjaar 1937-1940) passeert - waarschijnlijk het meest memorabele moment (na de rafting) in de canyon – er is ook een zipline voor de liefhebbers.
Maak er zeker een stop en bezoek onderweg ook het Dobrilovina klooster dat u aan uw linker kant zal tegenkomen - Het is gewijd aan St. George en werd voor het eerst genoemd aan het eind van de 16e eeuw.
- Vanaf het Dobrilovina Klooster blijft u de canyon volgen tot in Kolasin: u zult Mojkovac verlaten aan uw linker kant en terwijl u verder rijdt zal de ingang van het NP Biogradska Gora verschijnen aan uw linkerzijde. Het is een MUST om te bezoeken in elk seizoen!


- Biogradsko Lake ligt centraal en is heel toegankelijk. U zal er versteld staan van de rustige oppervlakte van het meer dat omringd is door een ongerept oerwoud. U vindt er een souvenirwinkel, een kaartenwinkel en een prachtig parcours rond het meer met de mogelijkheid tot het huren van een kleine boot (afhankelijk van beschikbaarheid).
- Aankomst in Kolasin, diner en check-in in uw hotel voor 2 nachten.

DAG 5 - Kolasin met prachtige wandeling vanaf Eko Katun Vranjak (B, L, D)

- U wordt na het ontbijt om 08u00 in de lobby van het hotel opgehaald door uw wandelgids.
- Vandaag werd er voor u Jeep transfer naar het uitgestrekte Bjelasica gebergte georganiseerd met een onvergetelijke wandeling, met aansluitend een lunch in één van de traditionele dorpen in de bergen.


- Op ongeveer een uur rijden van Kolasin wacht Eko Katun Vranjak u op - het is een groep van kleine traditionele huisjes gelegen direct onder de piek Triglava van waaruit u een prachtig uitzicht geniet. - Katun Vranjak is het ideale startpunt voor vele wandelingen met overweldigend uitzicht op de andere grote pieken van het Bjelasica gebergte. - Na de wandeling wordt u lunch geserveerd in de prachtige sfeer van het ‘katun’, waarbij u de huisgemaakte producten en Montenegrijnse specialiteiten proeft.
- U wordt terug gebracht naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 – Kolasin - Podgorica (B)

- Aangewezen vertrektijd: 09:00 na het ontbijt en uitchecken van het hotel.
- Verder richting Podgorica. Tijdens het passeren van de prachtige Moraca canyon, zijn foto stops een must alsook het bezoek aan het pittoreske Moraca klooster.
- Aankomst in Podgorica en inchecken in een verfijnd boutique hotel gelegen in het hart van Podgorica.
- Vrije tijd om de stad te verkennen of om een optionele begeleide rondleiding door de stad te doen. Overnachting.

OPTIONEEL: Voordat u Podgorica bereikt, kunt u de nieuwe panoramische route naar Kucka Korita volgen. Dit is een 65 km panoramische weg genaamd "Het circuit rond Korita". Deze weg is volledig bewegwijzerd en neemt u mee naar de bergen van Kuci en naar de rand van de rivier Cijevna canyon. Het hoogtepunt van deze route is een gemakkelijke wandeling naar het schilderachtige point Grlo Sokolovo - The Falcon's GorgeDAG 7 - Podgorica (B, L)

- Vandaag staat er een bezoek aan het Ostrog Klooster gepland - het grootste bedevaartsoord op de Balkan - gelegen tegen een bijna verticale achtergrond, hoog in de grote rots. Het is gewijd aan Sint Basil van Ostrog (Sveti Vasilije Ostroški), die hier begraven werd. Mensen uit alle geloofsovertuigingen komen er naartoe om eer te bewijzen aan zijn stoffelijk overschot en om een manier te vinden om hun dromen te realiseren.


- Na het bezoek aan het klooster, zal de lunch worden geserveerd in het nationale restaurant in Bogetici, gelegen op de weg die leidt naar het klooster.
- Vanuit Bogetici keert u terug naar Podgorica.

DAG 8 - Podgorica - Virpazar - Buljarica (B, L)


- Starttijd: rond 08:00 na het ontbijt. Vandaag gaat u varen tussen de lelies.


We rijden richting Virpazar vanwaar u een prachtige boottocht op het meer zal beginnen naar het dorp Karuc, terwijl u een drankje en eventueel een klein hapje van de lokale Priganica met kaas en honing kan proeven.
- Zodra we aanmeren in Karuc is er een lunch voorzien – hier krijgt u de kans om enkele van de beste specialiteiten van dit deel van het land te proeven.
- Na de lunch keren we per boot terug naar Virpazar vanwaar u verder richting Buljarica rijdt door de Sozina tunnel.
- Check in van uw hotel voor twee nachten - vb op 100 meter van het strand, met een prachtig uitzicht op de zee en de bergen.

DAG 9 - Buljarica (B)

- Vrije dag, ideaal om zelf op verkenning te gaan naar de omliggende stranden en om te ontspannen en genieten van de kust of langs het zwembad.


U bestelt desgewenst uw tussendoortjes en avondmaal enige tijd vooraf en de eigenaars van dit unieke gasthuis zorgen voor verse lokale produkten bereid volgens uw wensen.
- Overnachting.

DAG 10 - Buljarica - Sveti Stefan - Budva (B)

- U vertrekt naar wens na het ontbijt.
- Vandaag vervolgen we onze Montenegrijnse vakantie richting Budva – een kleine maar groeiende stad die best als het centrum van het toerisme in Montenegro kan worden beschouwd.
- Op weg naar Budva geniet u van de prachtige panoramische kustlijn met veel strandmogelijkheden langs de weg. Ook zult u langs het bekende schiereiland Sveti Stefan rijden – een klein charmant kustplaatsje met een resort uit de 15e-eeuwse architectuur, een uitgestrekt bosrijk landgoed.


- Zodra u toekomt in Budva kunnen wij voor u een optionele begeleide rondleiding door de stad voorzien.
- Inchecken bij uw hotel, - aanrader is vlakbij de oude stad aan het strand, voor 2 nachten

DAG 11 - Budva (B)

- Vrije dag ideaal om de omliggende stranden te verkennen en om te ontspannen en genieten van de deugddoende kustsfeer.

DAG 12 - Budva - Cetinje - Njegusi - Boka Bay (B)

- Vertrek na het ontbijt rond 9 uur en uitchecken van uw hotel.
- Vandaag rijdt u richting Cetinje - de voormalige hoofdstad van Montenegro. Daar kan u het museumpaleis van Koning Nicola bezoeken en luisteren naar de verhalen over de meest beroemde Montenegrijnse koninklijke familie.
- Na uw bezoek aan Cetinje rijdt u naar de top van de adembenemende berg Lovcen waar zich het Mausoleum gewijd aan de beroemde dichter en heerser van Montenegro bevindt - Petar II Petrovic Njegos. Vanaf deze bergtop, op een perfecte zonnige dag geniet je van een magisch en onvergetelijk uitzicht over de hele Boka Bay.
- Het dolce avontuur gaat verder naar het dorp Njegusi - de geboorteplaats van Petar II Petrovic Njegos. Daar kan u de lokale ambacht van ‘vleesdroger’ bezoeken en proeven van de binnenlandse Njegusi kaas en ham.
- Van Njegusi dalen we af naar de kust via de Old Road - de beroemde 25 haarspeldbochten terwijl u van prachtige panorama’s geniet die leiden tot de prachtige Boka Bay.
- Zodra u de baai heeft bereikt, inchecken voor drie nachten, vlak aan zee indien gewenst. Overnachting.

DAG 13 - Boka Bay met Kotor en Perast (B)

- Vandaag is de prachtige Boka Bay helemaal van u!


- Breng de ochtend door in Kotor, geniet van een eerste kopje koffie op één van de mooie terrasjes op de straten of pleintjes van Kotor en ga op verkenning in de pittoreske oude binnenstad van Kotor.

OPTIONEEL: begeleide rondleiding door Kotor Old Town.

- Breng een bezoek aan de kleine barokke en pittoresk gelegen stad Perast, en maak een boottocht naar het eiland van Onze Lieve Vrouw van de Rotsen en bezoek het kerkje.
- Voor de lunch raden wij het heerlijke restaurant Catovica Mlini aan dat is gevestigd in Morinj, wanneer je langs Risan passeert. Het is een visrestaurant dat al meerdere jaren bekroond werd als het beste restaurant in Montenegro. Er heerst een heerlijke sfeer terwijl u van de lunch geniet.
- Wanneer u terugkeert langs de ferry naar de andere kant van de baai kunt u een bezoek brengen aan Porto Montenegro Village.
- Keer op eigen tempo terug naar het hotel.

DAG 14 - Boka Bay (B)

- Vrije dag om op verkenning te gaan naar de omliggende stranden en om te ontspannen en te genieten aan de kust of om een privé boottocht te maken (op aanvraag)- Overnachting.

DAG 15 - Boka Bay - Tivat -Brussel (B)

- Vroeg ontbijt en check out van het hotel
- 07u30 transfer naar de luchthaven van Tivat, waar u de huurauto terugbrengt.
- Vertrek van uw vlucht om 09:40 terug naar Brussel.

Inbegrepen:
• Vluchten vanuit Brussel naar Tivat heen en terug + luchthaventaksen + maaltijden aan boord + 6 kg handbagage en 20 kg ruimbagage
• Autoverhuur (VW Polo voor 15 dagen) + GPS
• Overnachting in Etno Village Izlazak , op basis van HP
• Eén-dag raften + lunch op dag 2
• 2 overnachtingen in Zabljak, HP basis + lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• Tour rond de 3 meren in Nationaal Park Durmitor + entree op dag 3
• 2 overnachtingen in Kolasin, HP basis + lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• Jeep transfer naar Bjelasica met lunch en begeleide wandeling op dag 5
• 2 overnachtingen in Podgorica, K&O basis + lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• Lunch in restaurant Bogetici onder Ostrog Klooster op dag 7
• Boottocht op het Skadarmeer met een lunch in Karuc op dag 8
• 2 overnachtingen in Buljarica, K&O basis, lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• Geleid bezoek aan Cetinje en Lovcen mausoleum + entreegelden voor 2 personen op dag 12
• 2 overnachtingen in Budva, K&O basis + lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• 3 overnachtingen aan de baai van Kotor of in de oude stad, K&O basis + lokale taksen en verblijfsverzekeringen
• plaatselijke bijstand door onze lokale agent gedurende de hele reis

Niet inbegrepen:
• De niet vermelde maaltijden
• Drankjes tijdens de maaltijden
• Persoonlijke uitgaven
• Annulatie- en/of reisverzekering
• OPTIONELE rondleidingen met een Engelssprekende gids (Grlo Sokolovo Tour / Podgorica / Budva / Kotor City Tour )
• OPTIONELE privé boottocht in en om de baai van Kotor
• Eventueel een ander type huurwagen

TIP
Vroegboeken loont (laagste prijzen op vluchten en hotels, beschikbaarheid van de mooiste kamers,...)