Inspiratiereis Peru - Next level leadership voor vrouwelijke ondernemende geesten.

Inspiratiereis Peru - Next level leadership voor vrouwelijke ondernemende geesten.

Terug naar het reisoverzicht

Inspiratiereis Peru - Next level leadership voor vrouwelijke ondernemende geesten.

Vertrekdatum: oktober 2019


Retourdatum: oktober 2019


Prijs: €+- 4550,- -Uw reisbegeleider: Inge Compen

Omschrijving:


Inspiratiereis Peru - Next level leadership voor vrouwelijke ondernemende geesten

UNIEK: met vijfdaagse trektocht naar de inheemse Q’eros-gemeenschap, die nog de wijsheid van de Inca’s bezit

Breng je persoonlijk leiderschap naar een next level met deze trip naar Peru.
Dompel je onder in de energie en de mythische wijsheid van dit betoverende land en trek de natuur in op weg naar een oude beschaving.

- Beleef een fantastische nacht op een eiland in het Titicaca-meer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld, waar je overnacht en deel uitmaakt van een lokale familie die nog leeft zonder electriciteit en stromend licht.
- Verleg je grenzen tijdens de 5-daagse trektocht naar de Q’eros-gemeenschap. Ervaar het simpele buitenleven en ontmoet je dit prachtige volk. Ver weg van het jachtige leven ervaar je de natuur, daag je de grenzen van je comfortzone uit en voed je je innerlijke kracht.
- Dompel je onder in de energie en de wijsheid van de shamanistische rituelen, waartoe je uitgenodigd wordt tijdens deze trip.
- Aanschouw het majestueuze Machu Picchu waar je, onder leiding van een shaman, ingewijd wordt in de mythologische betekenis van deze oude stad.
- Nederlandstalige begeleiding door reisbegeleidster en personal coach Inge Compen

Dagschema:


Wat ga je beleven?

Het programma dag per dag

De VrouwKracht inspiratiereis naar Peru gaat door van 14 tot en met 31 oktober 2017

Dag 1
In de ochtend vertrekken we voor een vlucht van Brussel naar Lima, via Madrid. We worden opgewacht aan de luchthaven van Lima en krijgen een transfer naar het hotel.
Overnachting in hostal Pucclana.

Dag 2
In de ochtend worden we opnieuw naar de luchthaven van Lima gebracht. We vliegen naar de luchthaven van Juliaca en krijgen van daaruit een transfer naar Puno. Daar arriveren we in de namiddag.
De havenstad Puno ligt aan de oevers van het Titicacameer en is onze uitvalsbasis voor het bezoeken van de afgezonderde eilanden en bijzondere indianendorpen, oude opgravingen en mysterieuze tempels.
Overnachting in hotel Balsa Inn.

Dag 3
In de ochtend schepen we in en varen we het Titicacameer op.
Op een hoogte van 3.808m is dit het hoogst gelegen, bevaarbare meer ter de wereld.

TITICACA

Het Titicacameer werd gevormd na het langzaam uitdrogen van het prehistorische Ballivian meer. Peru en Bolivia delen dit gigantische meer met een oppervlakte van 8.300km² en een maximale diepte van 285m.
Onze eerste stop is een bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros indianen.

Islas_flotantes_de_Uros_-_Uros-Aymara_Indianen

Deze bijzondere eilanden bestaan uit rieten bodems en zijn bebouwd met huizen en andere bouwwerken. Aangenomen wordt dat de indianen honderden jaren geleden naar het meer zijn gevlucht om aan vijandige stammen te ontsnappen.
Je krijgt de kans om dit met je eigen ogen te aanschouwen.
Na dit bezoek zetten we onze tocht verder per boot naar het eiland Amantani.

 Amantani island. homestay families

Dit eiland, midden in het Titicacameer, is een vredige plek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Er is geen elektriciteit, geen warm water, geen auto’s en de bevolking spreekt er geen Engels.
Maar dat maakt niet uit want het eiland is prachtig en de zonsondergang is fenomenaal mooi.

amantani1

We stappen naar de accomodatie want we overnachten er bij een lokale familie in simpele hutjes. Na de lunch en rust trekken we, samen met de shaman, naar de tempel van Pachatata en Pacha Mama. We keren terug voor het diner en beleven een onvergetelijke nacht op dit bijzondere eiland.
(lunch – diner)

Dag 4
We ontbijten erg vroeg om hopelijk een prachtige zonsopgang te bewonderen.
Daarna vertrekken we met de boot naar het eiland Taquile, een prachtig, heuvelachtig eiland in het Titicacameer. Het centrum van het eiland is het gezellige dorpsplein, maar om daar te komen moet je eerst een flinke klim omhoog maken.
Eenmaal boven ontvangt de kleurrijke bevolking je met open armen. Een geweldige plek, met vrije tijd om het eiland te verkennen, te eten en om van het uitzicht te genieten.
Dan is het tijd om terug te keren naar Puno. Aankomst in het hotel in de late namiddag.
Overnachting in hotel Balsa Inn.

Dag 5
We krijgen een transfer naar het busstation van Juliaca.
Van daar nemen we de bus naar Cuzco. Een traject van 394 kilometer, bezaaid met dorpen en bergen. Tijdens deze rit naar Cusco bezoek je een aantal bezienswaardigheden om de lange reis wat te breken. Je ziet het Pukara Museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur, de Raya’s Pass met zijn vele lama’s en alpaca’s en de Raqchi of Wiracocha Tempel en Andahuaylillas met de Sixtijnse kapel van de Americas met zijn prachtige schilderijen, juwelen en koloniale kunst.

lama's

Onthaal aan het busstation van Cuzco en transfer naar het hotel in Ollantaytambo, in de Heilige Vallei.
(lunch)
Overnachting in hotel Tika Wasi Valley.

Heilige Vallei:

Sacred_Valley

Pisac, de poort naar de Heilige Vallei, omvat een schilderachtige stad en een belangrijke archeologische site. De zondagsmarkt op het dorpsplein, de meest befaamde ambachtsmarkt in de Andes, vertoont een nooit geziene kleurenpracht.

markt_van_Pisac Pisac markt

De Saqsayhuaman, voor de Inca’s het ‘huis van de zon’ en voor de Conquistadores het ‘werk van de duivel’, is een indrukwekkende vesting die rust op een geheel van monumentale wallen opgebouwd uit cyclopische stenen.

Saqsayhuaman

Dag 6
We houden een Pago a la Tierra, een offer aan Pachamama ofwel moeder aarde. Daarna bezoeken we de ruïnes van Quillarumiyoc, een plek waar de voorouders ceremonies deden om de maan te eren. Quillarumiyoc is niet zo bekend en een van de enige plaatsen in Peru waar er tempels zijn voor het heilige vrouwelijke.
Welke prachtige energie mogen we daar ervaren?
Overnachting in hotel Tika Wasi Valley.

Dag 7
Je ontdekt oude instrumenten door een soundhealing die de shaman met ons houdt.
In de namiddag geniet je van een vrije namiddag.
Overnachting in hotel Tika Wasi Valley.

Dag 8 tot 12
Vandaag starten we onze 5-daagse trektocht naar het inheemse Q’eros-volk.

Qero_village

De Q’eros leven in 5 kleine dorpjes hoog in het Andes-gebergte. Hatun Q’eros is het belangrijkste dorp en meteen ook het eindpunt van onze trekking.
De dorpen zijn voor het grootste deel self-supporting. Hierdoor hebben ze weinig contact gehad met de rest van Peru en is hun levenswijze voor het grootste deel ongewijzigd gebleven.
In de vroege ochtend van de eerste dag word je opgehaald met een busje en naar Paucartambo gebracht. Hier starten we in de namiddag onze trekking.

trektocht Peru

De trektocht leidt je langs alle dorpen, via de ene weg omhoog en via een andere weg terug naar beneden. Wandelingen worden dagelijks afgewisseld met bezoekjes. Je ziet de traditionele kleding, ontdekt hoe ze hun gewassen telen, bezoekt een school en enkele huizen en krijgt de kans om met de locale mensen contact te leggen.

kinderen

Eten wordt voor je klaargemaakt in de vrije natuur, je slaapt in tenten en je bagage (met een maximum van 12 kilo) wordt vervoerd door paarden.

camping tent peru

Deze trekking wordt uitgevoerd door de plaatselijke gemeenschap en een shaman. Omdat hij enkel de plaatselijke taal, het Quechua, spreekt, reist ook een Engelstalige vertaler mee. Korter bij de bron kan je niet komen.
Een privé busje brengt ons na 5 inspirerende dagen naar Cusco.
Overnachting in hotel Los Aticos.

Dag 13
Vandaag geniet je van een vrije dag in Cusco en krijg je de kans om te relaxen, om de inspanningen en ontberingen van de voorbije dagen af te wassen maar ook om te genieten van de ongetwijfeld prachtige indrukken die je opgedaan hebt.
Overnachting in hotel Los Aticos.

Cusco:

Cuzco-plaza-de-armas

de Inca’s geloofden dat Cusco de woonplaats was van de goden en het werd dan ook de hoofdstad van het Inca imperium. Een Europese architectuur, gekoppeld aan de grootsheid van de Inca bouwtechnieken en een sterke Spaanse invloed, maken deze stad totaal verschillend van elke andere in Peru. De Inca citadel van Machu Picchu is één van de vele redenen waarom Cusco uitgeroepen werd tot archeologische hoofdstad van Zuid-Amerika.

Dag 14
Vandaag trekken we naar Machu Picchu, het laatste toevluchtsoord van de Inca’s en een niet te missen hoogtepunt van Peru. Dit doen we niet te voet via de toeristische Inca Trail, maar we laten ons vervoeren met de idyllische trein door prachtige landschappen.
In de ochtend nemen we de trein naar Aguas Calientes, het laatste dorp voor de beroemde site.
Hier stappen we over op een bus en kronkelen omhoog naar de ingang van Machu Picchu.
Samen met een shaman bezoeken we de ruïnes. Hij zal ons inwijden in de filosofie en betekenis van de heilige plekken op Machu Picchu.
Het wordt a d e m b e n e m e n d.
Overnachting in Aguas Calientes, hotel Flower’s House.

Machu Picchu:

A_friendly_llama_in_Machu_Picchu

deze majestueuze site werd in 1911 onthuld door Hiram Bingham. Dankzij verzamelde informatie bij de lokale bevolking en de beoordelingen van verschillende archeologen, kon achterhaald worden dat dit bouwwerk dateert uit de tweede helft van de 15de eeuw. Één van de verschillende hypotheses aangaande de geschiedenis en functie van dit oord is, dat de citadel het laatste toevluchtsoord van de Inca vorsten is geweest.

Dag 15
We nemen opnieuw de trein, richting Ollantaytambo en bezoeken Naupa Iglesia. Dit is een minder bezochte ruine van een Inca altaar. Daarvoor wandelen we even onorthodox over het treinspoor naar een afgelegen plek. Een unieke plek om een ceremonie te houden.
Daarna is er een transfer naar Cusco.
Overnachting in hotel Los Aticos.

Dag 16
Vandaag geniet je nog van een vrije dag. Je kan dan op eigen tempo de prachtige stad Cusco bezoeken.
Overnachting in hotel Los Aticos.

Dag 17
We brengen in de ochtend nog een bezoek aan de overdekte San Pedro markt, waar je het kleurrijke locale leven ten volle proeft.
Daarna is het tijd om naar huis te gaan.
Een busje brengt ons naar de luchthaven van Cuzco waar we inchecken naar Brussel, via Lima en Madrid.

Dag 18
In de vooravond landen we in Brussel.

+- 4550,-€
Vertrekdatum: oktober 2019