Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de WINTER

Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de WINTER

Terug naar het reisoverzicht

Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de WINTER

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 11 dagen / 9 nachten


Prijs: €vanaf 2485,- -Omschrijving:


Ontdek de meest aansprekende natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed en maakt u bijzondere tochten door het groene binnenland. Een zeer diverse rondreis met klassieke highlights en veel couleur locale met aan het einde nog enkele heerlijke dagen aan het strand. U komt ogen en oren te kort om alle indrukken in u op te nemen.

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

DAG 2 - COLOMBO - YAPAHUWA - AUKANA - SIGIRIYA (D)
Aankomst op de luchthaven. Onthaal en vertrek naar Sigiriya. Onderweg bezoek aan het fort van Yapahuwa, de ‘prachtige berg’ die werd gebouwd in de 13de eeuw om invallen vanuit Zuid-India te weerstaan.

fort_van_Yapahuwa_2

Waar eens kortstondig een hoofdstad was, ligt nog een prachtig bewerkte trap. Die leidt naar het heiligdom waar de Tand van Boeddha bewaard werd voordat die werd overgebracht naar Kandy. Veder naar Aukana met zijn 12m hoge boeddha die uit de rots werd gehouwen en die beschouwd wordt als het mooiste beeldhouwwerk op het eiland.

Aukana_Buddha

Aankomst in Sigiriya en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 3 - ONTDEKKING VAN SIGIRIYA EN POLONNARUWA (BLD)
Rit naar Sigiriya en onderweg halte aan een ananasplantage. Vervolgens bezoekt u de rotscitadel van Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd. De rots wordt bekroond door paleisruïnes en is vermaard om de fresco’s van de ‘meisjes van Sigiriya’.

Sigiriya_rock_3

Vervolgens zal u een traditionele offergave kunnen brengen in de tempel van Wewala en zal u genieten van een typisch middagmaal in een ashram. In de namiddag bezoek aan de door jungle overwoekerde ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa.

the_kingdom_of_polonnaruwa_sri_lanka

U ontdekt er prachtige monumenten zoals de Boeddha's van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage en het standbeeld van de koning Parakramabahu. Terug naar het hotel in Sigiriya.

DAG 4 - SIGIRIYA - DAMBULLA - MATALE - KANDY (BLD)
Na het ontbijt rijdt u naar de boeddhistische grotten van Dambulla, geklasseerd Unesco-werelderfgoed. Bezoek aan de grotten.

Dambulla-Cave-Temple

Rit via een prachtige route naar Matale. Bezoek aan een kruidentuin en lunch ter plaatse. Vervolgens aankomst in Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ van het eiland.

grijze_aap

Avondmaal en overnachting in Kandy.

DAG 5 - KANDY - PINNAWELA - KANDY (BLD)
Stadsbezoek en nadien wandelt u omheen het meer en kuiert u doorheen de koloniale stadswijken en de edelstenenbazaar. Transfer naar het olifantencentrum van Pinnawela.

pinnawala-elephant-orphanage

Daar worden babyolifantjes met de fles grootgebracht en zal u het olifantenbad bijwonen. Middagmaal. Terugrit naar Kandy en vrije namiddag. ’s Avonds bezoekt u de befaamde tempel van de Tand van Boeddha.

The Temple of the Sacred Tooth Relic

De pelgrims aanbidden er dit relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. U woont dan een spektakel bij met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 - KANDY - HAPUTALE OF ELLA (BLD)
Na het ontbijt bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya met zijn duizenden exotische planten.

Peradeniya

Vervolg van uw route naar Nuwara Eliya, een parel van een heuvelstadje met een goed bewaarde Britse koloniale sfeer. Onderweg middagmaal en bezoek aan een typische theeplantage.

Nuwara Eliya

Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 7 - HAPUTALE OF ELLA - YALA (BLD)
Na het ontbijt check-out en vertrek naar Ella, een klein hillstation in het groene hart van het eiland. U maakt er een wandeling naar Little Adam's Peak en passeert langs theeplantages, watervallen en rijstvelden.

Nuwara Eliya

Vertrek naar Yala. In de namiddag maakt u een 4x4 safari in het Yala National Park.

Yala_NP

Met wat geluk ziet u er trompetterende olifanten, roedels, jakhalzen, prachtige vogels en misschien zelfs een luipaard.

Yala_NP_luipaard

Deze regio met droge bossen afgewisseld met open vlaktes en kleine meertjes is een must-see in het zuidoosten van Sri Lanka. Aansluitend naar het hotel, check-in en vrije avond.

DAG 8 - YALA - WELIGAMA - GALLE - AMBALANGODA - KOSGODA - BENTOTA OF KALUTARA (BD)
Ontbijt en ontdekking van de verbazende ‘steltvissers’ van het dorp Weligama.

Weligama_steltvissers

Galle is een voormalig Portugees fort op de handelsroute, dat nu geklasseerd werelderfgoed is. We vervolgen onze route naar Ambalangoda, het dorp van de maskermakers, waar ook een helder witgekleurde Hollandse kerk staat. Bezoek van een centrum voor zeeschildpadden te Kosgoda.

Kosgoda_-_schildpadden

Vervolgens aankomst in een charmehotel naar keuze voor een deugddoend verblijf als afsluiter van de reis.

DAG 9 - BENTOTA OF KALUTARAD (B)
Vrije dag om te genieten van het strand.

AnantaraKalutara_AKAL4

anantara-kalutara

DAG 10 - BENTOTA OF KALUTARA - TERUGVLUCHT (B)
Vrije voormiddag om te genieten van het strand. In de late namiddag transfer naar de luchthaven van Colombo en terugvlucht.

DAG 11 - AANKOMST BRUSSEL

vanaf 2485,-€
Vertrekdatum: naar wens