De geheimen van Angkor

De geheimen van Angkor

Terug naar het reisoverzicht

De geheimen van Angkor

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 11 dagen


Prijs: €vanaf 3150,- -Omschrijving:


Cambodja is een van de kleinste landen van Azië, maar herbergt grootse cultuurschatten. De eeuwenoude tempelcomplexen, het uitgestrekte Tonlé Sap Meer met haar drijvende dorpjes, het traditionele platteland en de fascinerende geschiedenis maken van Cambodja een bijzonder interessante bestemming voor liefhebbers van cultuur en couleur locale.

Geniet van een volledige en originele rondreis doorheen Cambodja:

- Naast de musts van de tempels van Angkor, eveneens bezoek aan de onbekende tempel van Beng Melea en aan het bijzondere tempeltje Bantey Srei
- Ontdekking van het Cambodjaanse platteland met o.a. de rurale streek van Battambang
- Een boeiende riviercruise van +/- 7u van Battambang naar Siem Rep (Angkor) in de periode van augustus t/m februari (hoog waterpeil)
- Verblijf in karaktervolle logiesIdeale reisperiode Cambodja : van november t/m april


Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR PHNOM PENH (D)

DAG 2 - AANKOMST IN PHNOM PENH (D)
Aankomst en privétransfer naar het hotel. Vrije lunch en verkenning met uw gids van de hoofdstad. Bezoek aan het Nationaal Museum. Daarna bezoek aan Wat Phnom, een heilige Boeddatempel gelegen op een heuvel. Avondmaaltijd aan de oevers van de Mekong.

DAG 3 - PHNOM PENH (B-L-D)
U start de dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode (met gids van de site). Lunch. Na de middag bezoekt u het Genocidemuseum Toul Sleng of S21, ondergebracht in een voormalig schoolgebouw dat tussen ’75 en ’79 gebruikt werd als gevangenis en folterplaats van vermeende tegenstanders van het regime. Daarna bezoekt u nog de Toul Tum Poung, beter bekend als de Russische markt, een ideale plek om wat lokale souvenirs en handwerk te kunnen vinden. Avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 4 - PHNOM PENH - BATTAMBANG (B-L-D)
Vertrek naar Battambang, doorheen het weidse Cambodjaans platteland.

Kompong Chhnang - vissen

Halte in Kompong Chhnang met haar rivierhaven en drijvende huizen. Het dorp is gekend voor zijn keramiek. Rit naar Kompong Luong waar u een boottocht maakt om het dorp te bezoeken gelegen aan de oevers van het Tonle Sapmeer. Nadien middagmaal. Verder naar Battambang, een vredige plaats met een fijne koloniale architectuur. Avondmaaltijd in een lokaal restaurant.

DAG 5 - BATTAMBANG (B-L-D)
Ontdekking van Battambang per fiets. U komt voorbij prachtige rijstvelden en maakt kennis met het landelijke Cambodja en zijn gastvrije inwoners. U krijgt ook enkele lokale ambachten en productietechnieken te zien. Lunch in een typisch restaurant. In de namiddag bezoek aan het provinciaal museum van Battambang, de Franse koloniale huizen aan de oevers van de rivier, en aan de Prasat Banon van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over dorpjes, velden en pagodes. Terug naar Battambang en avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 6 - BATTAMBANG - SIEM REAP (ANGKOR) (B-L-D)
Transfer naar de aanlegsteiger. Op de Sangkerivier start de cruise per privéboot (in functie van reisperiode*) naar het immense Tonle Sapmeer tot aan Prek Toal, de monding van de rivier.

riviercruise_van_Battambang_naar_Siem_Reap

U ontdekt drijvende vissersdorpen met scholen, pagodes en maakt kennis met traditionele vistechnieken. De cruise duurt +/- 7u *. Lunch aan boord. Onderweg stopt u ook aan de pagode van Chheu Khamu - de Zwart Houtpagode. Aankomst in de late namiddag in het dorp van Chong Khneas, de pier van Siem Reap, de moderne stad naast Angkor. Transfer naar hotel en avondmaal.

*Periode tussen augustus en februari: 1 dag cruise van 7 tot 9u tot in Siem Reap. Geen toilet aan boord. Haltes in de dorpjes.

*Periode tussen februari en juli (bij laag waterpeil): per wagen naar Siem Reap met voorziene aankomst om 13u. Onderweg mooie landschappen en authentieke dorpen. ’s Namiddags bezoek aan Nationaal museum van Angkor. Avondmaaltijd en overnachting in hotel.

DAG 7 - TEMPELS VAN DE ROLUOS - BENG MELEA (B-L-D)
U start per fiets uw bezoek van de tempels van Roluos. De tempels Bakong, Preah Ko en Lolei werden gebouwd in de 9de eeuw en staan bekend als de eerste klassieke Khmertempels. Middagmaal in een typisch restaurant. Vervolgens rit (+/- 75 km) naar de tempel van Beng Melea.

beng-mealea

Deze tempel is weinig bekend. Toch is dit een “must-see”. Avondmaaltijd te Siem Reap.

DAG 8 - ANGKOR - KBAL SPEAN - BANTEY SREI (B-L-D)
Bezoek aan de Ta Prohm tempel, prachtige tempel overwoekert door de vegetatie. Daarna rit naar Kbal Spean (30km). Vervolgens wandelen tot aan de site (45min). Daar ontdekt u de ‘Lingas’Fallus- symbolen, met zijn sterke mytische waarde. Nadien bezoek aan het prachtig tempeltje Bantey Srei.

Bantey Srei

Terugrit en avondmaaltijd.

DAG 9 - ANGKOR (B-L-D)
Bezoek aan de bekende tempels van Angkor en dit per tuk tuk! Eerst bezoek aan Angkor Thom, de ‘grote stad’. U begint met de zuidelijke toegangspoort en gaat dan naar de 54 torens van de Bayon. Ontdekking van de Baphuon uit 11de eeuw, het Terras der Olifanten en de Terras van de Leprakoning. Daar ziet u prachtige sculpturen van hemelse danseressen. Lunch. Hierna hoogtepunt van de reis: bezoek aan de hoofdtempel Angkor Wat. Prachtige zonsondergang op Angkor Wat vanuit de Phnom Bakheng. Avondmaaltijd in lokaal restaurant met dansspektakel.

DAG 10 - SIEM REAP -TERUGVLUCHT (B-L)
Verkenning van het schitterende paaldorp Kompong Khleang gespaard gebleven van het massatoerisme. Bezoek aan een familie die krokodilen grootbrengt. Van hieruit maakt u ook een boottochtje door de kanalen tot aan het Tonle Sap meer en ondekt u het dagdagelijkse leven rondom het meer. Picknick lunch. In de namiddag vrije tijd op lokale markt in Siem Reap. Transfer naar luchthaven voor de internationale vlucht.

DAG 11 - AANKOMST IN BRUSSEL

vanaf 3150,-€
Vertrekdatum: naar wens