Frankrijk: Camargue en Provence
"Buitengewoon & Een streling van de zintuigen"

Frankrijk: Camargue en Provence

Terug naar het reisoverzicht

Frankrijk: Camargue en Provence

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 4 dagen of 10 dagen


Prijs: €vanaf 408,20,- per persoon -Omschrijving:


Tussen Arles en Port-St-Louis ligt een onweerstaanbaar land, de Camargue. Een land van vruchtbare moerassen vol wolken roze flamingo’s die de blauwe hemel opschrikken voor de avond rood kleurt, en de nacht valt. Een land waar de wakke grond zwanger is van heerlijke roze rijst en waar meer wilde paarden en stieren leven dan mensen. Hier is de Camargue op haar mooist. Hier roepen hart en ziel in de arena’s waar toreadors kleurige linten van stierenkoppen plukken, hier hitst zigeunermuziek in vlammende vurigheid de zintuigen op. Tot de rust terugkeert bij het ochtendgloren, de zon de hemel kleurt, en de nachtegaal heel stil zijn slaapplaats zoekt…

Camargue

Dagschema:


BELEEFREIS 1

Frankrijk : De Camargue te paard, per fiets en per 4x4

"Buitengewoon!"

Paard rijden Camargue

Op een viervoeter door het ruige Frankrijk. Wie wil er ’s ochtends bij het krieken van de dag niet eens te paard door de Camargue trekken?
U wordt vakkundig begeleid en u wordt getrakteerd op 550 hectaren uniek natuur- en moerasgebied met meren en lagunes, grasland en duingebied. Grijswitte, wilde paarden, gitzwarte stieren, en roze flamingo's kleuren het decor. De ruige, maar wondermooie natuur zal u vast en zeker fascineren, alsook de techniek van de rijstteelt, waarmee u tijdens deze reis kennismaakt. Een bezoek aan een authentieke stierenkwekerij maakt het plaatje compleet... de Camargue ten voeten uit!

Dit is een beleving voor wie dacht het allemaal gezien te hebben, een tocht voor meerwaardezoekers. Niets aangenamer dan deze streek met aangepast vervoermiddel bezoeken, zoals het een ware 'gaucho' betaamt, te paard.

Dag 1, 2, 3 en 4

U verblijft op basis van kamer en ontbijt in een exclusief en op-en-top Camarguais decor: Le Mas de Peint!

Ligging:
Le Mas de Peint ***** is uitermate rustig gelegen in het gehucht Le Sambuc, op een landgoed van ± 500ha met paarden en een eigen stierenfokkerij. Port-St-Louis ligt op ± 21km, Arles op ± 25km en Les Saintes-Maries-de-la Mer op ± 47km. Nîmes bevindt zich op ± 60km, Avignon en Marseille op ± 80km.

Maaltijden:
Uitgebreid ontbijtbuffet in de gezellige keuken, bij mooi weer op het aangename terras. Lunch en avondmaal worden eveneens op het terras genoten, of in de keuken, waar de chef kookt in uw aanwezigheid, met groenten uit de eigen groentetuin. Keuken gesloten op donderdagavond; lichte à la carte-lunch mogelijk van maandag tot vrijdag, gastronomische lunch op zaterdag- en zondagmiddag. Lunch bij het zwembad dagelijks mogelijk in juli en augustus.

Ontspanning en unieke ervaringen:
* openluchtzwembad (± 10m x ± 6m, open van ± 01/04 t/m ± 15/10), met ligzetels en parasols, lichte maaltijden op het terras mogelijk met schitterend uitzicht op de paardenweide; petanque
* Ideaal voor de verkenning van de prachtige Camargue:
-> een halve of hele dag fietsen
-> 2 uren te paard
-> per 4x4

*********************************************************************************

BELEEFREIS 2

Frankrijk: Hoogtepunten van de Provence en de Camargue

"Een streling van de zintuigen"

Een streling voor de zintuigen

'Leven als God in Frankrijk': een gezegde dat zo vaak in de mond wordt genomen en automatisch wordt geassocieerd met de onweerstaanbare charme van Zuid-Frankrijk, de Provence. Wij weten waar de goden graag thuis zijn, en hebben voor u deze buitengewone rondreis samengesteld, een circuit dat u langs de geuren van lavendel en pijnbomen leidt en u het karakter van zalige zuiderse wijnen laat proeven. Tijdens deze opwindende ontdekkingstocht zult u zich laten overweldigen door de schoonheid van middeleeuwse dorpjes en door adembenemende uitzichten.

Een dikke week snuift u het parfum op van de Provence...

Dag 1 : Brussel - Grignan / Orange (± 900km)
Heenreis. 1 nacht in Le Moulin de Valaurie of in een stijlvol 4*-hotel in een imposant 12de eeuws kasteel: Château de Rochegude

Dag 2 : De Mont Ventoux (± 90km)
U vertoeft onmiddellijk in het hart van de lavendelvelden, met oude plaatsjes als Grignan, Vaison-la-Romaine en Malaucène aan de voet van de Mont Ventoux. OF: bezoek aan Carpentras. 3 nachten in Château de Mazan, hotel Crillon Le Brave of Hôtel du Poète.

lavendelvelden

Dag 3 : De Luberon (± 65km H/T)
Na het pittoreske Fontaine-de-Vaucluse bezoekt u de Luberon, Unesco biosfeerreservaat: u geniet van schilderachtige landschappen met dorpjes als Gordes en zijn Village des Bories, Roussillon...

Gordes

Dag 4 : Avignon en de Pont du Gard (± 125km H/T)
Bezoek aan de sfeervolle pausenstad Avignon. Eventueel verder naar de Pont du Gard, beroemd aquaduct.

Dag 5 : Les Alpilles (max ± 105km)
Via Cavaillon naar de poort van de Alpilles, St-Rémy-de-Provence: bezoek aan o.a. de Romeinse ruïnes. Verder naar de citadel van Les Baux. Via Fontvieille naar uw hotel, 2 nachten in hotel Le Hameau des Baux of Hotel Baumanière.

St Rémy de Provence

Dag 6 : Aix-en-Provence, stad van Cézanne (± 120 à 180km H/T)
Via Salon-de-Provence naar Aix, met zijn charmante pleintjes. U verlaat de stad, via de Montagne Ste Victoire, een door Cézanne vereeuwigd symbool.

Dag 7 : Arles (± 80km)
Bezoek aan deze schitterende Romeinse stad, inspiratiebron voor talloze kunstenaars. 3 nachten in Hotel L'Estelle en Camargue of Le Mas de Peint in hartje Camargue.

Dag 8 : De Camargue
Het unieke landschap van de Camargue wordt bepaald door een prachtig licht en weidse vlakten, zwarte stieren, witte paarden en ranke flamingosilhouetten. Les Stes-Maries-de-la-Mer, een oud vissersdorp, is tot vandaag een bedevaartsoord voor alle Europese zigeuners.

Dag 9 : Aigues Mortes (± 110km H/T)
Verdere verkenning van de Camargue, met bezoek aan Aigues Mortes, OF: genieten aan het zwembad van uw hotel.

Dag 10 : Terugreis (± 1 040km)
Verlenging of terugreis.
Voor uw terugreis raden wij u een tussenstop aan in één van onze hotels in Bourgogne.

vanaf 408,20,- per persoon€
Vertrekdatum: naar wens