Rondreis met chauffeur en lokale privégidsen in Vietnam

Rondreis met chauffeur en lokale privégidsen in Vietnam

Terug naar het reisoverzicht

Rondreis met chauffeur en lokale privégidsen in Vietnam

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: Vb. 13 dagen/10 nachten


Prijs: €vanaf 3100,- in charmehotels -Omschrijving:


Vietnam : een belevingsbestemming bij uitstek !!!

De pracht van de baai van Halong, de kunstschatten van de vroegere keizerlijke hoofdstad Hué, de charme van de koloniale wijken te Hanoi, de historische gebouwen te Hoi An en ten slotte de ontdekking van de exotische Mekongdelta aan boord van de « Bassac » zorgen dat deze reis een echte beleving is.

MOGELIJKHEDEN TOT VERLENGING op het strand of in combinatie met Cambodja, Laos

Ideale reisperiode Vietnam : van december t/m april, voor de regio centraal Vietnam is mei, juni en de grote vakantie ook nog een goede periode…

Golf van Tonkin

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR HANOI

DAG 2 - AANKOMST IN HANOI (L-D)
Bij aankomst wordt u opgewacht door uw lokale gids. Transfer naar het hotel (kamer beschikbaar vanaf 13u30). Lunch. In de namiddag verkenning van het oude centrum en de omgeving van het Hoan Kiem meer per fietstaxi. Avondmaaltijd in een typisch restaurant. Overnachting in het hotel.

DAG 3 - HANOI (B-L-D)
Na het ontbijt staan de volgende bezoeken op het programma: het Mausoleum van Ho Chi Minh en de paalwoning waarin hij leefde, de duizend jaar oude Eénpilaarpagode, de Literaartuurtempel,... Na het middagmaal vrije tijd om de stad verder te ontdekken of om uit te rusten in het hotel. Avondmaal in de Ly Club, bekend om zijn lokale specialiteiten. ’s Avonds brengt u een bezoek aan Mr Liem wiens familie al generaties lang gespecialiseerd is in de fabricage van marionettenpoppen. U neemt een kijkje in zijn atelier en krijgt nadien ook een uniek marionettenspektakel te zien.

DAG 4 - HA NOI – HALONG (B-L-D)
’s Morgens initiatie Tai Chi. Na de ochtendinspanning kunt u proeven van een traditioneel Vietnamees ontbijt: ‘Pho’. Even later transfer naar Halong Bay waar u inscheept op een traditionele jonk. Dit is de start van een betoverende cruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen die oprijzen uit de zee. Middagmaal aan boord: vers gevangen vis en zeevruchten. Bij zonsondergang geniet u aan boord van een rijstwijn, een fijn avondmaal en een goede nachtrust in een kajuit met individueel toilet en douche. Overnachting in een Jonk.

Nota: mogelijkheid om een privéjonk te huren: prijs op aanvraag.

DAG 5 - HALONG - HANOI – HUE (B-L-D)
U ontwaakt als in een mooie droom, in het hartje van Halong Bay waarna u aan boord ontbijt. De cruise wordt verdergezet tot rond de middag. Middagmaal in een typisch restaurant aan de oever. Terugrit naar Hanoi. Onderweg stopt u even voor een bezoek aan de But Thap pagode. Check-in voor de vlucht naar Hue op de luchthaven van Hanoi. Bij aankomst transfer naar het hotel en check-in. Avondmaal in het hotel.

DAG 6 – HUE (B-L-D)
’s Morgens verkent u de oude koninklijke stad Hue per fietstaxi. Nadien bezoek aan de Thien Mu pagode. Vervolgens gaat u aan boord van een klein bootje dat u naar de Hue Inn Side Out brengt voor een heerlijke lunch. In de namiddag bezoekt u de lokale markt Dong Ba. Vrije tijd om de stad verder te verkennen. Avondmaaltijd in een traditioneel restaurant. Overnachting in het hotel.

DAG 7 - HUE - DANANG - HOI AN (160 KM) (B-L-D)
‘s Morgens maakt u kennis met de ambachten waar deze regio zo bekend om is. U vaart over de parfumrivier richting het bloemendorpje Tien Ton. Daar vertrekt u op een fietstocht naar het dorpje Thanh Tien, waar al 400 jaar papieren bloemen vervaardigd worden die gebruikt worden bij religieuze ceremonies. Lunch in een lokaal restaurant. Na het bezoek transfer naar Danang via de prachtige bergpas ‘Col des Nuages’. Aankomst in Danang en bezoek aan het Cham-museum. Vervolgens verder naar Hoi An.

DAG 8 - HOI AN (B-L-D)
Na het ontbijt verkenning te voet van het oude dorpscentrum met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky. Daarna een fietstocht naar vissersdorp Tra Que (+/-5 km). Te Tra Que worden aromatische kruiden zoals munt en basilicum op een biologische manier geteeld. U zal in de voormiddag het dagdagelijkse plattelandsleven van dichtbij leren kennen en ingewijd worden tot de technieken van die specifieke teelt. ‘s Middags proeft u dan de bekende locale specialiteit “ Tam Huu”. Een recept op basis van garnalen, varkensvlees en aromatische kruiden.Terugkeer in de namiddag en vrije tijd in Hoi An. Bij zonsondergang scheept u in voor een mooie cruise op de rivier. Avondmaaltijd in restaurant Full Moon aan de oevers van de rivier. Overnachting in hotel.

DAG 9 - HOI AN - DANANG – SAIGON (B-L-D)
Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven van Danang voor een vlucht naar Saigon. Bij aankomst brengt de gids u naar het centrum voor een bezoek aan de Chinese wijk Cho Lon, waar u oa. kan rondkuieren op de markt van Binh Tay en de Pagode Thien Hau kunt bewonderen. Middagmaal in een typisch restaurant. Daarna bezoek aan het Oude postgebouw, de Kathedraal en de winkelstraat Dong Khoi. Avondmaaltijd in het centrum. Overnachting in hotel.

DAG 10 - SAIGON - CAI BE - BASSAC CRUISE (B-L-D)
Rit naar Cai Be (+/-3u) waar u inscheept op de Bassac in het hart van de Mekong delta. Per boot vaart u via de Tien Giang rivier naar Cho Lach. Lunch aan boord. Onderweg bezoek aan een typisch dorp omgeven door rijstvelden aan de rand van de Mang Thit rivier. U maakt er kennis met het dagelijkse leven van de dorpbewoners. Bij zonsondergang aperitief aan boord, om zo verder te varen tot aan Tra On waar u aanmeert. Overnachting aan boord van de Bassac.

DAG 11 - TRA ON - CAN THO – SAIGON (B-L-D)
’s Morgens ontbijt met schitterend zicht op de drijvende markten van Tra On. Verder naar Can Tho waar u de drijvende markt van Cai Rang kunt aanschouwen. Hier vaart u verder met een kleiner bootje om de vele kanalen te ontdekken. Dompel u onder in de drukte, tussen reders en handelaars die luidkeels hun produkten aanprijzen op de markt. Middagmaal in Ninh Kieu. Daarna per wagen terug naar Saigon. Avondmaaltijd en overnachting in hotel.

DAG 12 – SAIGON (B)
Vrije dag tot transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
Mogelijkheid tot strandverlenging op eiland Phu Quoc of een individuele reis naar het wondermooie Cambodja.

DAG 13 - AANKOMST TE BRUSSEL

vanaf 3100,- in charmehotels€
Vertrekdatum: naar wens