16 augustus 2019

Magical moments await ...

Terwijl de temperaturen bij ons afkoelen, wordt het terug heerlijk verblijven bij zalige temperaturen in heel Azië, met tussendoor enkele van de grootste culturele festivals in september, oktober en november.

Hier kan u de magie en schoonheid van Loy Krathong ervaren, het Mid-Autumn Festival en meer ...


CHINA


Festival: Mid-Autumn Festival of Midherfstfestival

2019

13 september 

2020

01 oktober

Het Mid-Autumn Festival, ook bekend als het maanfestival, is een van de belangrijkste traditionele feestdagen van China en een populaire gelegenheid voor familiebijeenkomsten. Wanneer de volle maan opkomt, komen gezinnen samen om een succesvolle oogst te vieren, de iconische maantaarten te eten, speciale maaltijden te delen en lantaarns te verlichten.

Dit Oost-Aziatisch feest wordt op de vijftiende van de achtste maand van de Chinese kalender wordt gehouden. Het wordt vooral gevierd in Volksrepubliek China, Taiwan, Hongkong, Macau, Noord-Korea, Zuid-Korea, Vietnam, Japan en gebieden waar migranten oorspronkelijk uit deze landen kwamen.

Waar: Pingyao

Ervaar het Mid-Autumn Festival in volle gang in de best bewaarde oude omwalde stad van China: Pingyao (bijna 600 km ten zuidwesten van hoofdstad Peking). Het UNESCO-werelderfgoed werd oorspronkelijk 1500 jaar geleden gebouwd en is vandaag nog steeds even fascinerend. Wandel door de pittoreske oude stad met deskundige gidsen die de geheimen van de stad samen met de kunst van het schenken van Chinese thee en meer met je delen.


INDIA


Festival: Diwali festival

2019

27 oktober

2020

14 november


Het woord Diwali komt van het Sanskrietwoord deepavali, wat "rijen van verlichte lampen" betekent. De flikkerende kaarsen symboliseren in het hindoeïsme iemands innerlijke licht dat beschermt tegen spirituele duisternis. Huizen en winkels lichten op met olielampen bedoeld om de godin Lakshmi te verwelkomen voor geluk en voorspoed, terwijl families samenkomen om hun huizen schoon te maken voor een nieuwe start en geschenken uit te wisselen. Het festival wordt in het hele land anders gevierd, waardoor het een van de meest diverse vakanties in het land is.

Waar: West-Bengalen, deelstaat van India

Samenvallend met Diwali wordt Kali Puja, een feest ter ere van de godin Kali, ook gevierd in de noordoostelijke regio van Bengalen, wat zorgt voor een uitgebreide feestdag. Ontdek de delta van West-Bengalen: de Brahmaputra, de heilige Ganges die in de Baai van Bengalen stroomt en waar de vruchtbare landen worden bewaterd door een overvloedige moesson. Ervaar de lokale folklore, cultuur, theeplantages, keuken en meer met Voyages and More.


THAILAND


Festival: Loy Krathong

2019

13 november

2020

1 november


Gevierd aan het einde van het regenseizoen, op de avond van de volle maan van de 12e maand in de traditionele Thaise maankalender.

Er zijn veel verhalen over hoe het festival is ontstaan. Een van de versies is dat Thaise mensen al lang nauw betrokken zijn bij rivieren, omdat Thailand een op landbouw gebaseerd land is. Dit betekent dat rivieren als hun eigen bloedaders zijn. En om respect te tonen voor de rivier, eigenlijk voor de godin van de rivier, genaamd Pra Mae Khongkha, besloten Thaise mensen een Krathong te maken om haar te aanbidden en om vergeving te vragen.

Tegenwoordig markeert Loy Krathong een tijd om wensen te maken voor een nieuwe start door ongeluk en zonden weg te spoelen van het afgelopen jaar. Dit wordt gedaan door decoratieve bloem- en bananenbladvlotters, bekend als krathong, in de rivieren te laten wegdrijven. Het woord Loy betekent drijven in de Thaise taal. Moderne Krathongs zijn meestal gemaakt van brood, waardoor ze door vissen kunnen worden gegeten. In het noordelijke deel van het land verlichten kaarsen ook de straten en worden papieren lantaarns losgelaten aan de hemel voor een oogverblindend effect.

Waar: Chiang Mai

Een van de beste plaatsen om het Loy Krathong-festival in Thailand te ervaren, is de oude noordelijke hoofdstad van Chiang Mai. Hier kan u gemakkelijk door de stad wandelen en getuige zijn van kleurrijke parades, monnikszegeningen en dansvoorstellingen voordat u 's avonds naar de rivier gaat om uw eigen krathong en papieren lantaarn vrij te laten.

Maar Loy Krathong wordt in heel Thailand gevierd. Je kunt bijna overal in het land genieten van het festival waar er water is. Er zijn echter bepaalde plaatsen die het festival op een veel grotere schaal houden. En onze aanbevelingen zijn vooral 1 Chiang Mai, 2 Sukhothai en 3 Bangkok.


VIETNAM


Festival: Ooc Om Bok festival

2019

18th November 2019 (10-20 November)

2020

28th November 2020

Ooc Om Bok is een van de levendigste festivals voor Khmer-mensen in de Mekong-delta in Vietnam en bedankt de maangod voor overvloedige rijstgewassen en viert het einde van het Khmer-jaar. Groenten en fruit worden vaak om middernacht als offer aan de goden gegeven, terwijl traditionele dans- en muziekuitvoeringen, culturele workshops, bootraces en meer bijdragen aan een levendige gemeenschappelijke sfeer.

Waar: Mekong Delta

Reis naar de Mekong Delta met Voyages and More om getuige te zijn van de beroemde ghe ngo bootraces van Ooc Om Bok in de provincie Soc Trang. Met lange houten boten in de vorm van een naga-slang, zijn de races een bijzonder schouwspel. Op de rivier worden lantaarns, kleurrijke vaandels, bloemen en andere offergaven ook op vlotten van de bananenboomstam geplaatst om laten weg te drijven.