4 juni 2024

Africa Dreaming

Unieke reizen in Afrika, op maat ontworpen voor exclusieve en duurzame reiservaringen die niet alleen uw zintuigen prikkelen, maar ook nieuwe perspectieven geven. Het gaat niet alleen over luxe belevingen maar ook om het omarmen van vreemde culturen en het vormen van betekenisvolle verbindingen met mensen wiens leven heel anders kan zijn dan het onze. Laat uw ziel raken door verborgen plekken en unieke ecosystemen. Malawi, Madagascar en Botswana: 3 bijzondere bestemmingen zorgvuldig uitgekozen om u een buitengewone wereld te laten ervaren.

Malawi 

Leven langs het meer

Het warme hart van Afrika – dit juweeltje heeft veel te bieden ... van bergtoppen, graslanden en bossen, ongerepte wildparken (veel wild en een eindeloze lijst met vogels) tot het derde grootste en mooiste meer van Afrika! De hartverwarmende Malawiaanse glimlach en gastvrijheid maken het geheel af voor een onvergetelijke reis, ook met kinderen of jongeren, mede vanwege de taltijke activiteiten op het water. Ontdek een wereld die nog ongerept is en weg van de gebaande paden.

Madagascar

Het Rode Eiland

Lemuren, kleurrijke stammen, tropische stranden, bruisende markten en steeds veranderende landschappen. Madagaskar is een eiland vol mysterie en avontuur! Ontdek unieke diersoorten zoals de schattige lemuren en de kleurrijke kameleons, die u nergens anders ter wereld vindt. Verken de betoverende baobabbossen, relax op ongerepte stranden en duik in het kristalheldere water van de Indische Oceaan. Madagaskar biedt een onvergetelijke mix van spectaculaire natuur, rijke cultuur en hartelijke gastvrijheid. Maak u klaar voor een reis die al uw zintuigen prikkelt en uw ziel verrijkt.

Zuid-Madagaskar


Het contrast tussen het noorden en het zuiden is enorm. Het uiterste zuidoosten is moeilijk bereikbaar over de weg, waardoor u moet vliegen. Dit is een gebied waar de Mandrare-rivier de levensader is voor veel Malagassische stammen. De spectaculaire bossen omvatten het ‘galerij’-bos en het griezelige ‘stekelige’ bos waar ‘King Julian’ leeft, dat wil zeggen de ringstaartmaki, evenals de sifaka-maki van Verraux en verschillende andere nachtelijke soorten. 

Strandleven in het zuiden: Ten noorden van hier, aan de kust bij Manafiafy, verandert het landschap opnieuw; regenwoud aan de kust en mangroven kunnen worden gecombineerd met bezoeken aan traditionele vissersdorpjes en seizoensgebonden walvisspotten. In het zuidwesten ligt het prachtige Parc National d'Isalo, een van de meest bezochte en mooiste nationale parken van Madagaskar, waar u, na een ochtendwandeling over en doorheen canyons, een duik in een van de natuurlijke rotspoelen als een deugddoende beloning ervaart.


Noord-Madagaskar


Het eiland Madagaskar is enorm groot en de nogal lukrake infrastructuur van de binnenlandse luchtvaartmaatschappijen betekent dat u vrijwel zeker geen tijd zult hebben om alles in één reis af te leggen. Voor degenen met een beperkter tijdsbestek heeft het Noorden het allemaal: dieren in het wild, tsingy en volledig glorieuze stranden (misschien enkele van de beste ter wereld). Beginnend met de natuur, heeft het Amber Mountain National Park een sensationeel prehistorisch gevoel. Gigantische Jurassic-varens creëren een koel groen bladerdak waar u zich een weg doorheen moet banen. Dikke houten wijnstokken draperen zich tussen de bomen, waarvan sommige 40 meter hoog zijn, en een wirwar klimrek vormen voor de productieve maki, kameleon en talloze andere diersoorten om zich een weg door het bos te banen. De tsingy zijn een merkwaardig product van de natuur . Ze zijn een formatie van ingewikkelde rotstoppen gevormd door erosie. De bekendste zijn de Tsingy Rouges, zo genoemd omdat ze zijn gemaakt van lateriet, een ijzeroxiderijke bodem met een intense rode baksteenkleur, die als een leger soldaten een kloof omlijnt. Niet ver van de Tsingy Rouges ligt ook het Ankarana National Park, waar de tsingy grijs zijn en een veel grotere schaal hebben. 

Strandleven in het noorden: De Mitsio-archipel is adembenemend mooi en past in elk stereotype van een paradijselijk eiland; wit zand, kristalhelder blauw water en nauwelijks een mens te bekennen. Tsarabanjina en Tsara Komba zijn twee van de opvallende hotels hier. Verder naar het noorden en helemaal naar het oosten ligt Miavana, zonder twijfel het meest luxueuze hotel in Madagaskar.Oost-Madagaskar


Te beginnen met het Parc National d’Andasibe Mantadia (ook bekend als Périnet), is het oostelijke deel van het land een schatkamer van flora en fauna, landschappen en klimaten. Perinet biedt uitzonderlijke maki-observaties, met meer dan 14 soorten, en het is een van de weinige plaatsen waar u de grootste van de soort kunt zien: de indri. Aan de kust biedt het Canal des Pangalanes een fascinerend inzicht in het leven van de lokale bevolking. Terwijl u over de levendige waterweg vaart, ziet u vissers, vrouwen die de was doen, vee, spelende kinderen en heel veel vogels. Het Palmarium Reserve ligt aan de rivieroever en hoewel de accommodatie eenvoudig is, heerst er een heerlijk gevoel van onverschrokken avontuur over de plaats. Het is daarom een ​​must voor wie er een paar dagen back to basic wil zijn. 


Strandleven in het oosten: Ile Sainte Marie, ooit een favoriete plek om aan te vallen onder plunderaars, is nu een warme en gastvrije tropische idylle. Het is van juli tot september een fantastische bestemming voor het spotten van bultruggen en zowel kitesurfen als duiken worden hier ook aangeboden. Maar voor degenen die gewoon willen ontspannen met een boek, zijn de met palmen omzoomde stranden adembenemend. In het zuiden ligt het kleinere eiland Ile aux Nattes, dat een vredig toevluchtsoord is omdat het autovrij is.

Botswana

De Tuin van Eden

Beleef de ultieme safari-ervaring in het adembenemende Botswana! Botswana is een van die zeldzame plekken in de wereld die een indruk kan achterlaten die een leven lang meegaat. Dit is een plek waar u vrij door de eindeloze landschappen kunt dwalen, omringd door exotische dieren in het wild en een echte verbinding kunt voelen met het land en zijn nederige mensen. Ontdek de ongerepte wildernis van de Okavango Delta, waar u kunt varen tussen rietkragen en oog in oog komt te staan met olifanten, leeuwen en nijlpaarden. 


Verken de uitgestrekte zoutvlaktes van de Makgadikgadi Pans en geniet van de serene schoonheid van de Kalahari-woestijn.

De uitgestrekte wildernis en het veranderlijke terrein in Botswana maken het tot een toevluchtsoord voor wilde dieren en een van de meest gewilde safaribestemmingen van Afrika. Omdat nationale parken en particuliere wildreservaten 40% van het omheinde grondgebied uitmaken, kunnen enorme kuddes wild vrij rondlopen door de contrasterende landschappen. Botswana heeft de grootste populatie olifanten in Afrika, die regelmatig de natuurlijke poelen van de safarikampen en lodges in Botswana sieren. Andere dieren in het wild die u kunt verwachten tijdens uw verblijf zijn tijdens uw verblijf zijn luipaarden, cheeta's, caracals, neushoorns, krokodillen, giraffen, zebra's, primaten, grootoorvossen, wilde honden en antilopen – om er maar een paar te noemen.

Voor een onvergetelijke reis vol avontuur en natuur, kiest u voor Botswana!