22 april 2024

Dag van de Aarde

Milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord resort in de kijker

Climate Warrior-programma

Bij Six Senses Ninh Van Bay in Vietnam begrijpen ze dat het voorlichten van kinderen over milieubewustzijn cruciaal is om een duurzame toekomst te behouden. Ze ontwerpen hun eigen Climate Warrior-programma, waarbij kleine gasten op reis gaan met praktische activiteiten terwijl ze de natuur verkennen om hun impact op de planeet beter te begrijpen.

Eigen drinkwater en herbruikbare flessen

Ook produceren ze al het drinkwater in herbruikbare flessen in de Crystal Water Plant, waardoor wordt voorkomen dat maandelijks ongeveer 11.110 plastic flessen, wat overeenkomt met 4 ton plastic afval, op stortplaatsen terechtkomt. Sinds 2023 is de fabriek geopend voor gasten om de drinkwaterproductie van het resort te demonstreren.

Biodiversiteitsprojecten

Volgens een biodiversiteitsonderzoek uit 2022 herbergt de habitat rondom het resort 82 insectensoorten, 20 soorten reptielen, 7 soorten amfibieën, 30 vogelsoorten en de ernstig bedreigde Black Shanked Douc Langur. Door een eigen Resident Bioloog in dienst te nemen en samen te werken met deskundige organisaties, zetten ze zich in voor verschillende biodiversiteitsprojecten die helpen de bedreigde diersoorten te beschermen, koraal te transplanteren, de planten- en diersoorten onder de aandacht te brengen en meer.

Ninh Van Greens

Ninh Van Greens, het eerste zonnepark gevestigd in een resort in Vietnam telt 800 zonnepanelen die helpen bij het leveren van elektriciteit, biologische producten en warm water, waarmee in 20% van de energiebehoeften van het resort wordt voorzien.

Vanuit de pittoreske tuinen met uitzicht op de adembenemende Ninh Van Baai werd in het voorjaar reeds bijna 1 ton groenten en fruit geoogst. De producten omvatten 650 kg groenten, 323 kg fruit, 14 kg champignons, 458 eieren, 650 ml etherische olie en 1,2 kg honing en was.