6 februari 2023

DE FRANSE OVERZEESE GEBIEDEN, EEN GEWELDIGE ONTDEKKING!

De Franse overzeese gebieden bieden met een mix van Franse en Europese cultuur een grote diversiteit. U ontdekt er naast de lokale knowhow en cultuur ook een vleugje exotisme. Droombestemmingen die eco-verantwoord en duurzaam zijn, gebaseerd op het behoud van natuur en tradities. Een uniek stukje erfgoed, ook op vlak van gastronomie. Alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen worden er vanzelfsprekend in acht genomen.

De Franse overzeese gebieden zijn buitengewone reservaten van biodiversiteit, gelegen in alle hoeken van de wereld. Ze herbergen meer dan 13.000 inheemse soorten, vijf gebieden met een bijzondere

biodiversiteit die op de werelderfgoedlijst staan en unieke vaardigheden die ook wereldwijd worden erkend, zoals de tatoeagekunst in Frans-Polynesië.

MARTINIQUE, EEN EILAND VAN ONEINDIGE BETOVERING


Martinique is een Frans overzees gebied dat veel belangstelling geniet. Het grenst in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan de Caribische Zee. Het eiland beschikt over onmiskenbare troeven om u in alle veiligheid een onvergetelijk verblijf te bezorgen, en dat in het hart van een betoverende natuurlijke omgeving. Voorop staan de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking van Martinique, de cultuur van het eiland, het bewaard gebleven erfgoed, de kwaliteit van de accommodaties, de diversiteit van de activiteiten en de droomstranden.
Het eiland blijft trouw aan zijn geschiedenis en natuur, maar zet ook in op vernieuwing. Bezoekers worden er verleid door een traditioneel en kwalitatief toeristisch aanbod, aangevuld met talrijke nieuwigheden.
Na de opname van de Yole Ronde van Martinique (een typische vissersboot) in het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid en de erkenning door de UNESCO van het gehele land- en zeegebied als Wereldbiosfeerreservaat, heeft Frankrijk ook een aanvraag ingediend om de vulkanen en bossen van de Montagne Pelée en de Pitons du Nord de la Martinique als werelderfgoed te classificeren, die deel uitmaken van de 35 wereldwijde hotspots voor biodiversiteit.

Praktische Informatie

Klimaat: De temperatuur schommelt het ganse jaar door tussen de 24°C en de 30°C. De beste periode om te reizen is in onze winter en lente. De maanden september en oktober zijn het minst aan te raden.

Reisdocumenten: Identiteitskaart of internationaal paspoort geldig tot na retour is voldoende voor burgers van de Europese Unie

Tijdsverschil: In de winter is het 5 uur vroeger op Martinique, in de zomer 6 uur. (GMT-4)

Taal: Frans is de officiële taal op Martinique. Men spreekt er ook Patois, een lokaal dialect.

Interesse? Vraag hier uw reisvoorstel aan!


LA RÉUNION, INTENS EXOTISCH


Word volledig één met de natuur op La Réunion, het meest tropische stukje Frankrijk op deze aardbol. Een eiland aan de andere kant van de evenaar, waar natuur en charme hand in hand gaan. In La réunion leeft u op het ritme van de magische fauna en flora.

Als één van de Mascarenen-eilanden is La Réunion, gelegen in het zuidwesten van de Indische Oceaan, een eiland van gemengde culturen; spectaculair en betoverend. Intens exotisch, grandioos, levendig, jong en ongerept, La Réunion is wondermooi met z’n majestueuze landschappen, authentieke cultuur, een unieke manier van samenleven en een keuken met duizend-en-een smaken. La Réunion is uniek in de wereld: u zwemt er tussen de walvissen en dolfijnen, u tankt er verse energie in het hart van het UNESCO-werelderfgoed en u laat zich betoveren door z’n vulkaan: de Piton de la Fournaise (2650 m hoog), de Creoolse cultuur en de rijkdom van het samenleven. Stilzitten staat niet op het programma tijdens uw reis op La Réunion, want u kunt verder ook prachtige wandelingen maken, parachutespringen of helikoptertochten maken. Op La Réunion komen alle elementen samen: water, aarde, lucht en vuur nodigen de reiziger uit voor een unieke trip in het hart van de Indische Oceaan. 

La réunion ontdekt u het best tijdens een Fly & Drive vakantie, waarbij u met uw eigen huurwagen het eiland volledig verkent. Wij raden u zeker aan om La Réunion te combineren met andere eilanden in de Indiche Oceaan, waaronder de Seychellen of Mauritius.

KAMPIOEN IN ALLE CATEGORIEËN

* Bijna 2000 plantensoorten, waaronder 848 inheemse soorten; een gevarieerde en carnavaleske fauna, 3500 aquatische soorten
* 100.000 hectare nationaal park
* 2 vulkaanmassieven, 1 actieve vulkaan
* 900 kilometer gemarkeerde paden, 3 langeafstandswandelpaden
* 3 spectaculaire cirques, waarvan 1 uitsluitend voor voetgangers
* Talrijke bossen
* Meer dan 300 watervallen, waaronder de 3 hoogste van Frankrijk
* Ongeveer 20 klimlocaties met een totale hoogte van meer dan 6.000 meter ...

PRAKTISCHE INFORMATIE

Klimaat: Het ganse jaar door geniet La Réunion van een tropisch klimaat. Het is er warm van december tot maart (ca. 27°C) en iets frisser tussen april en september (Ca. 21°C). Neem een dikke trui mee als u de bergen wenst te verkennen, want daar kan het tot 10 graden frisser zijn.

Reisdocumenten: Een geldige identiteitskaart volstaat en vaccinaties zijn niet nodig.

Tijdsverschil: La Réunion heeft 2 uur voorsprong in onze zomer en 3 uur in de winter (GMT+4)

Taal: Frans is de officiële taal, maar de lokale bevolking spreekt ook een mondje Creools.

Interesse? Vraag hier uw reisvoorstel aan!

TERUG NAAR DE ESSENTIE IN TAHITI EN ZIJN EILANDEN


Tahiti en zijn eilanden, dé islandhopping bestemming bij uitstek en bekend als Frans-Polynesië, biedt een van de meest spectaculaire omgevingen op aarde. Deze 118 eilanden, een mengeling van hoge vulkanische eilanden en atollen op zeeniveau, met elk zijn eigen identiteit, liggen verspreid over meer dan vier miljoen vierkante kilometer in de Stille Zuidzee, een gebied zo groot als Europa. Het bestaat uit vijf archipels: de Genootschapseilanden, de Tuamotueilanden, de Gambiereilanden, de Markiezeneilanden en de Australes-eilanden. De bekendste eilanden zijn ongetwijfeld Tahiti, Moorea en Bora Bora, maar Voyages and More neemt u ook graag mee naar o.m. Rangiroa, Tahaa, Huahine en Raiatea. Tahiti en zijn eilanden bieden een mix van culturen in een tropisch klimaat.

Tahiti is het grootste en meest gekende eiland van de archipel, met mysterieuze grotten en adembenemende watervallen. Moorea wordt dan weer vaak het magische eiland genoemd en is nog iets authentieker. Het heeft een erg divers landschap en een indrukwekkende onderwaterwereld, wat zelfs op de meest geroutineerde duikers een onuitwisbare indruk zal nalaten. Bora Bora is de absolute parel van Polynesië en betovert u al meteen bij aankomst, met de schilderachtige koraaleilandjes (motu's), de groene bergtoppen en de kleurrijke fauna en flora. Zowel boven als onder water een feest voor alle zintuigen. Jacques Brel, Marlon Brando en Paul Gauguin zijn maar enkele bekende sterren die hun hart aan Frans-Polynesië verloren. Bent u net als wij de volgende?

Tahiti en zijn eilanden bieden vakantiegangers een vrijwel onbeperkt scala aan vakantieactiviteiten, zowel actief als gericht op ontspanning of avontuur. Er zijn diverse verblijfsmogelijkheden: luxe hotels met
bungalows op palen, villa’s, kleine familiehotels, bemeubelde toeristenaccommodaties of zelfs drijvende accommodaties.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Klimaat: Het klimaat op de eilanden varieert van subtropisch tot tropisch op basis van de grootte van de eilanden. De warmte en de hoge luchtvochtigheid hebben samen met de vruchtbare vulkanische bodem gezorgd voor dichte regenwouden op de eilanden. Er worden twee jaargetijden onderscheiden: het hete jaargetijde dat duurt van november tot maart en het koelere jaargetijde, dat van april tot oktober loopt. De allerbeste reistijd voor Frans-Polynesië is mei tot en met oktober.

Reisdocumenten: Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na retour is vereist. Aangezien u via de VS vliegt, dient u tevens een ESTA formulier online in te vullen via de website https//esta.cbp.dhs.gov/esta. Geen vaccinaties zijn vereist.

Tijdsverschil: Op de eilanden is het 12 uur vroeger in de zomer en 11 uur in de winter

• Taal: Tahitiaans is een van de twee officiële talen die gesproken worden in Frans Polynesië. De andere officiële taal is Frans.
Het Tahitiaans is nauw verwant aan het Rarotongan, het Maori en het Hawaïaans.

Interesse? Vraag hier uw reisvoorstel aan!