2 oktober 2019

La Réunion – unieke reiservaringen, zeven keer anders

Zeven geografische zones uitgelicht met hun specifieke kenmerken: de noordkust, de oostkust, de westkust, de zuidkust, de hooglanden, de caldeira’s en de vulkaan.

Een project ontwikkeld door lokale professionals en VVV-kantoren, in samenwerking met Reunion Island Tourism.

Een interactieve kaart, waarvan de grafische afbeeldingen zijn gemaakt door de affichekunstenaar Damien Clavé, illustreert de sfeer en beleving van deze zeven gebieden en zal binnenkort online zijn op de site reunion.fr. Het resultaat van het werk van de kunstenaar is ook zichtbaar op de luchthaven Roland Garros in Reunion, waar passagiers een nieuw fresco van niet-gepubliceerde posters kunnen bewonderen van zodra ze uit het vliegtuig stappen.Kaart met zeven geografische zones en hun specifieke kenmerken

De belangrijkste karaktertrekken van La Réunion onderverdeeld in zeven geografische gebieden:

La côte nord - Terre d'Héritage


Beau Péi, het land van erfgoed opent de toegangspoort tot La Réunion. Stedelijk en kosmopolitisch, twee gezichten worden aangeboden aan reizigers: dat van een koloniale tijd en dat van een feestelijke, kunstzinnige en intens vrije tijd op La Réunion.

La côte sud - Terre d'Océan Sauvage


Het zuiden van La Réunion onthult de reiziger de natuurlijke schoonheid en kracht. De wilde kust wordt er verslagen door de golven en de wind kruist er het pad van een authentieke streek, met bewaarde tradities.

La côte est - Terre d'Eden


De mystieke en betoverde sfeer van de oostkust doet denken aan de tuin van Eden, waar de reiziger de weelderige natuur met prachtige watervallen ontdekt.

La côte ouest - Terre de Lumière


Langs de westkust geniet u van zee en strand, op het ritme van de zon, cocktail in de hand en voeten in het water met uitzicht op een onvergetelijke zonsondergang. Ontspan in een Boheemse sfeer en geniet intens van ieder moment.

Le Volcan - Terre de Lave


Het land van lava bezoeken is als kiezen voor een enkele reis naar een andere wereld. Een onvoorspelbare wereld waar de droge kou een brandende zon ontmoet, waar de stilte resoneert met een spectaculaire intensiteit. De vulkaan van La Réunion onthult hier zijn maan- en raadselachtige universum.

Les Hauts - Terre de Brume


De hooglanden van La Réunion verwelkomen avonturiers in een landelijke en authentieke wereld waar de mist de toppen van de bergen ontmoet. Adem voluit en geniet op het dak van de Indische Oceaan van adembenemende panorama's.

Les Cirques - Terre de Sentiers


Wandel in het hart van La Réunion in de voetsporen van de slaven van weleer over de isolerende paden langs de caldeira’s, en voel hoe deze ervaring leidt tot een intense innerlijke vrede.

Reisinspiratie

ILE DE LA REUNION : Selfdrive

Wij stelden een leuk programma samen voor een selfdrive

  • 2 nachten Boucan Canot - 2pers. deluxe - Saint Gilles
  • 1 nacht Le Vieux Cep - 2pers. standard - Cilaos
  • 2 nachten Villa Delisle - 2pers. standard - Saint Pierre
  • 2 nachten Diana Dea Lodge - 2pers. classic - Saint Anne

Richtprijs - 8 dagen aan 1.305 € pp