1 december 2018

7 TIPS VOOR UW SAFARI OUTFIT

Droomt u ook van een safari in Zuid-Afrika?
Of vertrekt u weldra voor het eerst? Weet u niet zeker wat in te pakken? Dit is onze kledinggids voor wat u nodig hebt tijdens een safari in het Kruger National Park.

Hoezo geen witte shirts? Wat neemt u dan best wel mee?

Lichte, katoenen kleding in lichte tinten
:
Kies neutrale tinten en lichte stoffen, bij voorkeur katoen. Deze stoffen werken het best in een warm klimaat. Pak ongeveer 3 t-shirts en 3 paar shorts. Draag geen witte shirts tijdens uw safari, ze worden snel vuil en maken u goed zichtbaar voor de dieren. Andere kleuren om te voorkomen, zijn rood omdat het de dieren aantrekt; en als je naar een gebied gaat waar tseetseevliegen aanwezig zijn, dan voorkomt u ook beter de kleuren blauw en zwart.

Voor de dames
:
U kunt een set verfijnde kleding meenemen voor uw verblijf in een privé-lodge, maar meestal is iedereen er informeel gekleed. Veel belangrijker is echter om een goede beha (sport beha) mee te nemen, want de game drives kunnen soms een beetje ruw zijn.

Shirt met lange mouwen en broeken
:
Pak zeker kleding met lange mouwen en enkele lange broeken mee. De avonden kunnen koud zijn en bovendien houden ze ook muggen en andere insecten op afstand.

Een lichtgewicht water- en winddichte jas, fleece en muts
:
De temperaturen in Kruger NP kunnen sterk variëren. In de winter (onze zomer) kan het erg koud voelen op een ochtend game drive, maar perfect comfortabel om een korte broek en een t-shirt te dragen tegen de middag. Het geheim is om kleding in verschillende lagen te dragen.

Een goed paar sneakers of wandelschoenen:
Tenzij u een wandelsafari doet, is er geen noodzaak om zware wandelschoenen in te pakken. Een goed paar duurzame sportschoenen is dan alles wat nodig is. Een paar sandalen en slippers is aangenaam in en rond de lodge of het zwembad.

Een hoed met brede rand (die je kan vastbinden)
:
Velen onderschatten de kracht van de zon in Afrika, zeker in de late namiddag. Kies een hoed met een brede rand om schaduw te hebben voor uw ogen en op de achterkant van uw hals (dit plekje vergeten de meeste mensen waardoor ze daar verbranden door de zon wanneer ze geen lichte sjaal dragen). Wanneer u bovendien uw hoed kan vastbinden onder uw kin, kan hij niet wegvliegen.

Een waterdichte tas

Niet alleen om alles en nog wat tegen regen te beschermen, maar eerlijk gezegd, stof is een nog groter probleem en een waterdichte tas biedt hier de oplossing.

Let’s go to Africa!