‘U mondu he bellu basta a sapellu piglia’

‘De wereld is prachtig, zolang je weet hoe ernaar te kijken’. Dat hebben ze op Corsica perfect begrepen! Met een verbazingwekkende geografische diversiteit, glinsterende baaien, levendige kuststeden, prachtige stranden, grillige bergruggen, groene valleien, dichte bossen en in de tijd vergeten heuveldorpjes, betovert het eiland elke bezoeker. Ga op pad voor een rondreis gevuld met wandeltochten, canyoning, zonnebaden, boottochtjes en lokale delicatessen.

Dag 1 – 3: Calvi

Ontdek de vurige oranje bastions van de middeleeuwse citadel en de schitterende maanvormige baai met bijhorend strand. Wandel doorheen de stad met een geschiedenis die teruggaat tot Christoffel Columbus en tot vandaag de legendes vraagt uit de tijden van admiraal Nelson. Maak een wandeling doorheen de pittoreske dorpen van de Balagne, luier onder de olijf- en amandelbomen, bewonder het uitzicht vanaf de Monte San Angelo en maak een boottocht langs de wereldberoemde kustlijn van ‘Les Calanques’.

Onze aanrader: La Villa Calvi

Dag 3 – 4: Bastia

Laat je meevoeren op het ritme en de dynamiek van het levendige Bastia en ontdek er de ziel van deze doorleefde stad. Maak een rondrit over ‘Cap Corse’, verdwaal in de ongerepte dorpjes en vissershaventjes van Macinaggio, Centuri en Pino, raak vertrouwd met de Italiaanse invloed van de streek, maak een tocht naar de ruige landschappen rond de Monte Asto of ontdek de Romeinse opgravingen in La Canonica.

Onze aanrader: Misincu (heropening in 2025)

Dag 4 – 6: Porto-Vecchio – Bonifacio

Trek op ontdekking naar de oude vestingstad Bonifacio die zich uitstrekt langs de smalle kaap, ondermijnd door roomwitte kalkstenen kliffen. Klim langs de steile voetpaden en kronkelige wegen naar het charmante centrum, of zoek een moment van ontspanning in de haven langs de kronkelige fjordachtige inham. Spendeer zeker ook enkele dagen aan de mooiste stranden van het eiland met dromerige namen als Palombaggia, Santa Giulia en Rondinara.

Onze aanrader: Casadelmar

Dag 6 – 8: Ajaccio

Ervaar waarom de stad een hoofdrol heeft in de wereldgeschiedenis, kuier langs de trendy promenade, verdwaal in de steegjes van de oude stad, beklim de stoere citadel en droom weg in de vele eeuwenoude paleizen. Trek naar het beschermde natuurpark van Scandola, maak een boottocht vergezeld door dolfijnen, bezoek de prachtige Spelunca gorges en overwin de Col de Vergio.

Onze aanrader: Sofitel Golfe D’Ajaccio

Hotels tijdens deze reis