MAHARASHTRA WILD TRAIL

Deccan Odyssey

MUMBAI naar MUMBAI - 9 dagen / 8 nachten

Mumbai –Ellora Caves – Aurangabad – Ellora Caves - Pench National Park(Ramtek) – Tadoba – Ajanta Caves– Nashik - Mumbai


Vertrekdata 2020: 1 mei / 8 mei /02 oktober / 27 november /11 december
Vertrekdata 2021: 12 februari / 16 april / 30 april


REISROUTE

Duur: 9 dagen / 8 nachten

Welkom aan boord van de Deccan Odyssey, op de Maharashtra Wild Trail, een rit van 8 dagen door het achterland van Maharashtra, via de majestueuze West-Ghats naar de uitgestrekse en diverse Deccan-regio van centraal India. Deze spannende reis omvat de sensatie van het achtervolgen van tijgers in twee reservaten met de hoogste tijgerdichtheid van Maharashtra, de ontzagwekkende schoonheid van de kunst van Ajanta en prachtige sculpturen in Ellora - een Werelderfgoed; de heilige stad Nashik, nu ook de wijnhoofdstad van India. Tijdens een spoorwegreis als geen ander, in een land als geen ander, verwelkomen wij u aan boord van de Deccan Odyssey.

Dag 1 - vrijdag

Aankomst in Mumbai - meet & assist bij aankomst op de luchthaven van Mumbai. Privé transfer naar het 5* hotel.

Opmerking: kamer beschikbaar vanaf 14.00 uur.

Overnachting in Mumbai

Dag 2 – zaterdag

Mumbai - Ellora Caves

Welkom aan boord van de Deccan Odyssey.

Begin deze avond om ongeveer 15u30 bij de Chhatrapati Shivaji Terminus om in te checken voor uw Maharashtra Splendor-reis en geniet van een verfrissend welkomstdrankje.

Na het afronden van alle formaliteiten, wordt u begeleid naar uw comfortabele hut. Hierna verlaat de Deccan Odyssey Mumbai om naar Ellora Caves, een Werelderfgoed te reizen

Diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 3 – zondag

Aurangabad - Ellora Caves

Terwijl u geniet van het ontbijt, arriveert de Deccan Odyssey in Aurangabad, vernoemd naar de laatste Grote Mughal Aurangzeb, tegenwoordig een industriestad in Maharashtra en de halte van waaruit u de uitzonderlijke Ellora-grotten bezoekt, een werelderfgoedlocatie. De stad zelf heeft diepe Mughal-invloeden die nog steeds te zien zijn in verschillende monumenten: het Daulatabad Fort, Bibi-ka-Maqbara en de 52 stadspoorten, elk met een eigen geschiedenis.

Geniet van een ontspannende ochtend aan boord naar wens of kies om te genieten van een ontspannende massage in de spa. Na een vroege lunch, wacht u een mooie rit die u meeneemt naar de Ellora Caves, uitgehouwen in de zijkant van een basaltheuvel op 30 km van de stad. Deze grottempel getuigd van de beste architectuur in India van zijn soort; de site omvat 34 uit rotsen gehouwen heiligdommen die Boeddhistische, Jain en Hindoeïstische kunst vertegenwoordigen daterend uit de 4e tot 5e eeuw na Christus. De 12 grotten in het zuiden zijn Boeddhistisch, de 17 in het centrum Hindu, en de 5 grotten van de noorden zijn Jain. Het meest opmerkelijke is de Kailash-tempel, bedoeld als een replica van Shiva's hemelverblijf op Mt. Kailash. Deze is het best bewaarde voorbeeld van architectuur uit rotsen gehouwen en een technisch wonder.

Klim vervolgens omhoog om het torenhoge fort van Daulatabad te verkennen, bezet sinds minstens 100 voor Christus, en waar de overblijfselen van Boeddhistische grotten zijn ondergebracht, vergelijkbaar met die bij Ajanta en Ellora.

Keer dan terug naar de Deccan Odyssey om u op te frissen voordat u terugkeert naar de stad voor het diner.

Ontbijt en lunch aan boord en diner in een stadshotel

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 4 – maandag

Aurangabad

Geniet vanmorgen van een ontspannen ontbijt voordat u en bezoek brengt aan de oude stad van Aurangabad.

Breng de ochtend door met een bezoek aan Bibi-ka-Maqbara, het mausoleum van Dilras Banu, de vrouw van Aurangzeb en een replica van de beroemde Taj Mahal.

Gebouwd tussen 1651 en 1661 door haar zoon, prins Azam Shah, wordt het monument ook wel de 'Taj van de Deccan' genoemd en was het bedoeld om te concurreren met de pracht van de Taj Mahal, maar helaas tekort geschoten.

Bezoek vervolgens een faciliteit die gespecialiseerd is in het weven van Himroo-textiel, des tijds het materiaal voor de kleding voor de royalty's. Himroo werd geassocieerd met Aurangabad sinds de 14e eeuw, toen Mohammed Tughlaq de hoofdstad werd.

Himroo wordt gekenmerkt door Perzische ontwerpen, geweven met gouden en zilveren draden en ontleent zijn naam aan Hum-ruh, wat 'vergelijkbaar' betekent in het Perzisch, want het is een replica van de Kum Khwab-stof die populair was in koninklijke hoven voordat Himroo voorrang kreeg.

Keer terug naar de Deccan Odyssey voor een lunch aan boord, waarna u de rest van de middag kunt genieten van activiteiten aan boord terwijl het achterland van Maharashtra voorbij glijdt met zijn steeds veranderende kleuren en landschappen tot in Ramtek, bekend voor het Pench National Park.

Geniet 's avonds van een heerlijk drankje in Mumbai-Hi voordat het diner wordt geserveerd.

Ontbijt, lunch en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 5 – dinsdag

Pench National Park (Ramtek)

Ontwaak vandaag voor zonsopgang terwijl de Deccan Odyssey Ramtek binnen trekt, voor uw date met de prachtige creaties van de natuur in Pench Nationaal Park. Genoemd naar de rivier de Pench, die er als een mammoetpython doorheen kronkelt en deze in bijna gelijke helften splitst,

Is het park immens rijk aan biodiversiteit: het terrein wordt bepaald door heuvels, valleien en af ​​en toe een steile helling, een belangrijke ecosysteem dat een overvloed aan flora en fauna ondersteunt, inclusief een rijke verscheidenheid aan onderwaterleven.

Na een opwindende gamedrive keert u terug naar de Deccan Odyssey voor een ontspannen brunch aan boord.

Stap 's middags weer uit voor uw tweede avontuur in het wild. Het Pench National Park bestaat uit vier verschillende bosgebieden, een extravagantie van bomen, struiken, grassen, klimplanten, onkruid en kruiden, waarbij teak de meest prominente boomsoort is.

En het vogelleven is hier al even rijkelijk vertegenwoordigd: tot de gevederde inwoners van Pench behoren zowel woon- als trekvogels zoals Malabar-bont, neushoornvogels, Indiase pittas, visarenden, grijskopige visarenden, witwangige buizerds, ooievaars, watervogels, vier met uitsterven bedreigde giersoorten en de groene duif, die de staatsvogel van Maharashtra is.

Na een opwindende dag in Pench, rijdt u terug naar het station van Ramtek om aan boord van de Deccan Odyssey te gaan. Geniet van een uitgebreid diner terwijl de Deccan Odyssey vertrekt naar Tadoba, het land van de machtige tijgers.

Brunch en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 6 – woensdag

Tadoba

Word vanmorgen wakker voor zonsopgang als de Deccan Odyssey aanspoort in het Chandrapur station voor uw vroege ochtend safari naar het Tadoba Tiger Reserve, ook wel het land van de tijgers genoemd, vanwege de hoge tijderdichtheid. Het is niet ongebruikelijk om tijgers en wilde honden te spotten hier, met ook veel mogelijkheden voor nauwe ontmoetingen met luipaarden, luiaardberen, Gaurs (de Indiase bizon), de roestige gevlekte kat, ratels, verschillende soorten herten, wilde zwijnen en meer.

Na een spannende ochtend wordt er een laat ontbijt geserveerd in de Tiger Trails Lodge, waarna u kunt ontspannen en een documentaire kunt bekijken over dieren in het wild of kan praten met de lokale natuuronderzoeker.

Geniet van een lunch in de lodge voordat u terug naar het Chandrapur station gaat om aan boord van de Deccan Odyssey te gaan.

Leun achterover, ontspan en geniet van cocktails die door de barman aan boord worden aangeboden, gevolgd door een uitgebreid diner en een welverdiende rust als de Deccan Odyssey naar Jalgaon gaat om de prachtige Ajanta-grotten te bezoeken.

Ontbijt aan boord, lunch in de Tiger Trails Lodge en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 7 – donderdag

Jalgaon - Ajanta Caves

Na het ontbijt arriveert de Deccan Odyssey vanochtend in het Jalgaon station van waaruit u van boord gaat naar de Ajanta Caves, een werelderfgoedlocatie en een architectonisch wonder van zijn tijd. De 30 uitgehouwen Boeddhistische grotten bij Ajanta werden meesterlijk uitgehouwen en versierd met sculpturen en schilderijen van Boeddhistische religieuze kunst, die zowel universele beeldende kunst weergeven als de samensmelting van het boeddhistische en hindoeïstische geloof.

Na het verkennen van Ajanta, keert u terug naar de Deccan Odyssey voor de lunch en neemt u de weg naar Nashik.

De rest van de dag is vrij om te ontspannen en te genieten van enkele van de activiteiten aan boord. Bekijk een film, leer de spelregels van 'Carrom', een populair Indiaas bordspel, van een teamlid van Deccan Odyssey of boek een ontspannende massage in de spa aan boord.

Ontspan en kijk naar het platteland van India dat zich als een kleurig tapijt ontvouwt terwijl u aan het einde van de dag van een heerlijk drankje geniet.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 8 – vrijdag

Nashik

Vanmorgen brengt de Deccan Odyssey u naar de heilige stad Nashik, de wijnhoofdstad van het land.

Na het ontbijt stapt u uit en brengt u de ochtend door met wandelen langs de Godavari Ghats en observeert u verschillende belangrijke Hindoe-rituelen die worden uitgevoerd. Ga verder naar de levendige markt waar alles te koop is van groenten tot linzen, van gedroogde vis tot koeienmestkoekjes en van alles wat er tussen zit.

Daarna rijdt u naar de wijngaarden van Grover Zampa voor een exclusieve tour van een van de beste Indiase wijnproducenten. Loop langs wijnstokken beladen met Chenin, Chardonnay en Shiraz-druiven. Wordt meegenomen door de eeuwenoude 'méthode traditionnelle' die werd gebruikt om een ​​van de bekendste merken mousserende wijnen in India te maken. Laat de sommelier toe dat uw smaakpapillen kennis maken met hun mooiste creaties van witte, rode, rose en mousserende wijnen en experimenteer er mee met uw maaltijd in de wijngaarden.

Na een uitgebreide lunch keert u terug naar de Deccan Odyssey en vertrekt u naar Mumbai, het laatste deel van de reis.

De rest van de dag is vrij aan boord.

Ontbijt aan boord, lunch in de wijngaard van Grover Zampa en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey

Dag 9 – zaterdag

Ontscheping in Mumbai

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, stapt u uit bij de Chhatrapati Shivaji Terminus in Mumbai.

Neem afscheid van de Deccan Odyssey terwijl uw koninklijke passage door de grootse vergezichten van India ten einde loopt.

Ontbijt aan boord


Inbegrepen

 • 08 Nachten verblijf inclusief 1 pre-night in een 5 * hotel in het stads centrum met ontbijt en 7 nachten verblijf in een Deluxe hut aan boord van Deccan Odyssey op basis van vol pension.
 • De kamer in het hotel voor pre-night is beschikbaar vanaf 14.00 uur.
 • Privé vervoer van de internationale luchthaven van Mumbai naar het hotel.
 • Privé transfer van het 5* Hotel in Mumbai naar het treinstation voor het instappen in de trein.
 • Privé transfer van het treinstation naar de internationale luchthaven van Mumbai aan het einde van de treinreis.
 • Frisdranken tijdens de maaltijden aan boord van de trein.
 • Valet-service
 • Excursies met gids buiten de trein volgens de reisroute inclusief vervoer; diensten van Engelssprekende gids; entreegelden.
 • Een Engels sprekende gids is beschikbaar tijdens de hele reis aan boord van de trein.
 • De verplichte servicebelasting van 5%

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthavenbelastingen.
 • Alcoholische dranken
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Wasserij
 • Videocamerakosten en professionele camerakosten.
 • Alles wat niet wordt vermeld bij inbegrepen

Uw luxe verblijf

SPECIALE ZOMERAANBIEDING (PAKKETPRIJS PER HUT)
DELUXE HUT
SINGLE op aanvraag
TWIN/DUBBEL op aanvraag
2 KINDEREN IN APARTE DELUXE HUT op aanvraag
PRESIDENTIAL SUITE
SINGLE op aanvraag
TWIN/DUBBEL op aanvraag
2 KINDEREN IN APARTE DELUXE HUT op aanvraag