MAHARASHTRA SPLENDOR

Deccan Odyssey

MUMBAI naar MUMBAI - 9 dagen / 8 nachten

Mumbai – Nashik - Aurangabad - Ellora Caves - Ajanta Caves - Kolhapur - Goa – Sindhudurg - Mumbai


Vertrekdata 2020: 13 maart / 10 april / 24 april /30 oktober / 20 november /04 december 

Vertrekdata 2021: 15 januari / 05 februari / 19 februari / 12 maart / 09 april / 23 april

Reisroute

Duur: 9 dagen / 8 nachten

Welkom op een fascinerende reis aan boord van de Deccan Odyssey, een rit van 8 dagen door het achterland van Maharashtra, van de majestueuze West-Ghats naar de Deccan- en Konkan-regio's van een enorm en divers continent. Deze reisroute omvat bezoeken aan enkele van de meest prominente en onontdekte bestemmingen van west-centraal India, met een reis naar de heilige stad Nashik, nu ook de wijnhoofdstad van India; naar de ongeëvenaarde grotten van Ajanta en Ellora; de historische stad Kolhapur met zijn vele ervaringen, naar Goa, India's meest populaire vakantiebestemming; eindigend met een bezoek aan de heilige stad Sindhudurg. Tijdens een spoorwegreis als geen ander, in een land als geen ander, verwelkomen wij u aan boord van de Deccan Odyssey.


Dag 1 - vrijdag

Aankomst in Mumbai - meet & assist bij aankomst op de luchthaven van Mumbai. Privé transfer naar het hotel.

Opmerking: kamer beschikbaar vanaf 14.00 uur.

Overnachting in Mumbai


Dag 2 - zaterdag

Van Mumbai naar Nashik

Welkom aan boord van de Deccan Odyssey.

Begin deze avond om ongeveer 15u30 bij de Chhatrapati Shivaji Terminus om in te checken voor uw Maharashtra Splendor-reis en geniet van een verfrissend welkomstdrankje.

Na het afronden van alle formaliteiten, wordt u begeleid naar uw comfortabele hut. Hierna verlaat de Deccan Odyssey Mumbai om naar Nashik te reizen.

Diner aan boord

Overnachting aan boord van de Deccan Odyssey


Dag 3 - zondag

Nashik

Vanmorgen brengt de Deccan Odyssey u naar de heilige stad Nashik, de wijnhoofdstad van het land.

Na het ontbijt stapt u uit en brengt u de ochtend door met wandelen langs de Godavari Ghats en observeert u verschillende belangrijke Hindoe-rituelen die worden uitgevoerd. Ga verder naar de levendige markt waar alles te koop is van groenten tot linzen, van gedroogde vis tot koeienmestkoekjes en van alles wat er tussen zit.

Daarna rijdt u naar de wijngaarden van Grover Zampa voor een exclusieve tour van een van de beste Indiase wijnproducenten. Loop langs wijnstokken beladen met Chenin, Chardonnay en Shiraz-druiven. Wordt meegenomen door de eeuwenoude 'méthode traditionnelle' die werd gebruikt om een ​​van de bekendste merken mousserende wijnen in India te maken. Laat de sommelier toe dat uw smaakpapillen kennis maken met hun mooiste creaties van witte, rode, rose en mousserende wijnen en experimenteer er mee met uw maaltijd in de wijngaarden.

Na een uitgebreide lunch keert u terug naar de Deccan Odyssey en vertrekt u naar Aurangabad.

Ontbijt aan boord; Lunch in de wijngaard; Diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 4 - maandag

Aurangabad - Ellora Caves

Aurangabad, genoemd naar de laatste Grote Mughal Aurangzeb, is een industriestad in Maharashtra en de halte van waaruit u de uitzonderlijke Ellora-grotten, een Werelderfgoed, kunt bezoeken. De stad zelf heeft diepe Mughal-invloeden die hier in verschillende monumenten tot uiting komen, waaronder het Daulatabad Fort, Bibi-ka-Makbara en de 52 poorten van de stad, elk met hun eigen geschiedenis.

Terwijl u geniet van het ontbijt, arriveert de Deccan Odyssey in Aurangabad, vanwaar u een mooie rit maakt naar de Ellora Caves, uitgehouwen in de zijkant van een basaltheuvel op 30 km van de stad. Het is het mooiste exemplaar van de grottempelarchitectuur in India en omvat 34 uit rotsen gehouwen heiligdommen die Boeddhistische, Jain- en Hindoeïstische kunst vertegenwoordigen uit de 4e tot 5e eeuw na Christus. De 12 grotten in het zuiden zijn Boeddhistisch, de 17 in het midden Hindoe en de 5 grotten in het noorden zijn Jain. De meest opmerkelijke is de Kailash-tempel, bedoeld als een replica van Shiva's hemelverblijf op Mt. Kailash. Het is het beste voorbeeld van ‘rock cut-architectuur’ en een technisch wonder.

Geniet van een ontspannen lunch aan boord terwijl het achterland van Maharashtra voorbij glijdt met zijn steeds veranderende kleuren en landschappen.

'S Avonds is het tijd om u te ontspannen en te genieten van cocktails die door de barman aan boord worden aangeboden, gevolgd door een uitgebreid diner en een welverdiende rust terwijl de Deccan Odyssey naar Jalgaon reist om de prachtige Ajanta-grotten te bezoeken.

Ontbijt, lunch en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 5 - dinsdag

Ajanta Caves

De Deccan Odyssey arriveert vanmorgen op het Jalgaon station vanwaar u, na het ontbijt aan boord, van boord gaat en naar de Ajanta-grotten rijdt, een ander werelderfgoed en een architectonisch wonder van zijn tijd. De 30 uitgehouwen Boeddhistische grotten in Ajanta zijn meesterlijk uitgehouwen en zijn versierd met beelden en schilderijen van boeddhistische religieuze kunst, die universele beeldende kunst voorstellen en waarvan bekend is dat ze de fusie tussen het boeddhistische en hindoeïstische geloof verbeelden.

De lunch aan boord van de Deccan Odyssey terwijl u verder reist naar de veelzijdige stad Kolhapur.

De rest van de dag is vrij om te ontspannen en te genieten van enkele van de activiteiten aan boord. Bekijk een film, leer de spelregels van 'carrom', een populair Indiaas bordspel, van een teamlid van Deccan Odyssey of boek een ontspannende massage in de deugddoende spa aan boord.

Kijk 's avonds hoe het platteland van India als een kleurig tapijt voorbij komt, terwijl u voor het eten een drankje nuttigt.

Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 6 - woensdag

Kolhapur

Kijk hoe het achterland van Maharashtra langsvloeit terwijl u geniet van het ontbijt. Geniet van uw vrije tijd terwijl de Deccan Odyssey naar Kolhapur spoort, een stad met vele verborgen schatten, die allemaal wachten om ontdekt te worden!

Na een vroege lunch aan boord stapt u uit voor een rondleiding door de stad.

Bezoek het New Palace Museum, een mooi achthoekig paleis in basalt en zandsteen uit de 19e eeuw. Bewonder de prachtige architectuur en overblijfselen van de heersers van Kolhapur. Vervolg naar het Stadhuismuseum, een somber neogotisch gebouw waarvan het voorportaal geflankeerd is door torens met steile piramidevormige metalen daken.

Verken de lokale markten laat u verleiden voor een paar prachtige handgemaakte Kolhapuri-chappals (Indiase handgemaakte lederen slippers of pantoffels die lokaal worden gekleurd met plantaardige kleurstoffen) die u als souvenir mee kunt nemen, voordat u doorgaat naar een speciale plek voor thee gevolgd door Lavanya Sandhya, een levendige folkvoorstelling.

Nadien bezoekt u de 1300-jarige Mahalakshmi-tempel, ook wel Shakti Pethas genoemd, of een plaats die geassocieerd wordt met de godin Shakti, waarvan wordt gezegd dat ze de gemalin was van Heer Vishnu. Volg na uw bezoek aan de tempel een voorstelling van traditionele vechtkunst met de naam 'Mardani Khel', letterlijk vertaald als 'mannelijke spelletjes'.

Na uw verblijf in Kolhapur keert u terug naar de Deccan Odyssey voor het diner terwijl de trein zal vertrekken naar India's meest levendige bestemming - Goa

Ontbijt, lunch en diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 7 - donderdag

Goa

Vandaag komt u aan in Goa, de kleinste staat van India, met sterke Portugese invloeden, tot in 1961 een kolonie van Portugal geweest.

Na het ontbijt stapt u uit en rijdt u naar Fontainhas, het Quartier Latin in Panjim, dat nog steeds enkele goed bewaarde huizen heeft die zijn gebouwd in Portugese architectuur. Ervaar de UNESCO-werelderfgoedwandeling rond Fontainhas met zijn kronkelende steegjes versierd met huizen met pannendaken in spectaculaire tinten blauw en rood.

Rijd verder naar Ribandar, de voormalige hoofdstad van Goa, en maak er een wandeling door eeuwenoude kerken en de ruïnes van de hoge St. Augustine toren die nog steeds dapper de grillen van de natuur weerstaat.

Rijd naar de Sahakari-specerijenplantage voor een traditioneel Goan-feest, een maaltijd die van Hindoeïstische oorsprong is maar sterk wordt beïnvloed door 400 jaar Portugees bestuur en een ode is aan de vruchten van de Arabische zee - garnalen, koningsvis en makreel die zijn weggespoeld met een paar feni ', een krachtige drank gemaakt van cashewnoten. Geniet na de lunch van een Goan-folkperformance en een rondleiding door de plantage.

Voltooi uw dag in Goa met een bezoek aan een oud Portugees huis en krijg nog een kijkje in het leven van Goan.

Keer terug naar de Deccan Odyssey voor het diner terwijl u verder reist naar Sindhudurg, door de Konkan, een van de mooiste spoorwegroutes van het land, begrensd door de Arabische Zee in het westen en de Sahyadri-heuvels in het oosten, een prachtig staaltje techniek, dat het mogelijk maakte om de sporen te tunnelen door de schijnbaar onoverkomelijke heuvels.

Ontbijt aan boord; lunch op de kruidenplantage; High Tea in Palacio de Deao; diner aan boord

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 8 - vrijdag

Sindhudurg

Aankomst in Sindhudurg, gelegen op een rotsachtig eiland vlak voor de kust van Malvan.

Vandaag staat een bezoek aan het Pinguli-dorp in Sindhudurg en het Sawantwadi-paleis op de kaart. Krijg een glimp van de traditionele Thakarvolkskunst en -ambachten in het plaatselijke museum en ga vervolgens richting het Sawantwadi-paleis voor een heerlijke lunch.

Geniet van een diner aan boord terwijl de Deccan Odyssey zijn weg terug naar Mumbai vindt.

Ontbijt en diner aan boord, lunch in een stadspaleis.

Overnachting op Deccan Odyssey


Dag 9 - zaterdag

Ontschepen in Mumbai

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, stapt u uit bij de Chhatrapati Shivaji Terminus in Mumbai.

Neem afscheid van de Deccan Odyssey terwijl uw koninklijke passage door de grootse vergezichten van India ten einde loopt.

Ontbijt aan boord

Inbegrepen

 • 08 Nachten verblijf inclusief 1 pre-night in een 5 * hotel in het stads centrum met ontbijt en 7 nachten verblijf in een Deluxe hut aan boord van Deccan Odyssey op basis van vol pension.
 • De kamer in het hotel voor pre-night is beschikbaar vanaf 14.00 uur.
 • Privé vervoer van de internationale luchthaven van Mumbai naar het hotel.
 • Privé transfer van het 5* Hotel in Mumbai naar het treinstation voor het instappen in de trein.
 • Privé transfer van het treinstation naar de internationale luchthaven van Mumbai aan het einde van de treinreis.
 • Frisdranken tijdens de maaltijden aan boord van de trein.
 • Valet-service
 • Excursies met gids buiten de trein volgens de reisroute inclusief vervoer; diensten van Engelssprekende gids; entreegelden.
 • Een Engels sprekende gids is beschikbaar tijdens de hele reis aan boord van de trein.
 • De verplichte servicebelasting van 5%

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthavenbelastingen.
 • Alcoholische dranken
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Wasserij
 • Videocamerakosten en professionele camerakosten.
 • Alles wat niet wordt vermeld bij inbegrepen

Uw luxe treinverblijf

SPECIALE ZOMERAANBIEDING (pakketprijs per hut)
DELUXE HUT
SINGLE op aanvraag
TWIN/DUBBEL op aanvraag
2 KINDEREN IN APARTE DELUXE HUT op aanvraag
PRESIDENTIAL SUITE
SINGLE op aanvraag
TWIN/DUBBEL op aanvraag
2 KINDEREN IN APARTE DELUXE HUT op aanvraag