Hoogtepunten:

✓ Dwaal tussen witte huizen en smalle straatjes rond een jachthaven van Bodrum en bezoek het kasteel van Bodrum, waarin het onderwaterarcheologisch museum is gevestigd

✓ Ontdek het oude Halicarnassus en zijn mausoleum, een van de zeven wonderen van de oude wereld

✓ Geniet samen van de luxe en het comfort van een handgemaakte traditionele gulet met haar privébemanning en chef-kok wiens toegewijde service u in de watten zal leggen

✓ Duik in de rijke geschiedenis van de Carische beschaving en treed in de voetsporen van Alexander de Grote

✓ Bewonder de sublieme vergezichten van de Egeïsche kustlijn terwijl u door rustige routes fietst omzoomd met hoge bergen en kristalhelder blauw water

✓ Aanschouw de oogverblindende zonsondergangen boven de Golf van Gokova, zwem en ontspan in ongerepte baaien

✓ Verken de oude stad Kedrai op het idyllische eiland Sedir en Knidos met zijn theater met uitzicht op de oude haven

✓ Ervaar de legendarische Turkse gastvrijheid op het platteland en op boerenmarkten en proef de mediterrane smaken van de lokale keuken

SLOW TRAVEL

Dat gaat over genieten van een mooie reis, van de mensen, de natuur, bezienswaardigheden, geuren, smaken en geluiden onderweg.
Het moedigt diepere verbindingen, vriendschap en levenslange herinneringen aan. Het is lokaal, doordacht en gevoelig voor de impact ervan ...

Zeilen en fietsen in/langs de Egeïsche Zee

Bestemming: Turkije

Type reis: volledig begeleide boot- en fietstocht aan boord van een privéjacht met een ondersteuningsvoertuig voor het volgen van de groep tijdens de ritten

Taal: Engels

Duur: 8 dagen / 7 nachten aan boord / 6 fietsdagen

Aankomst: luchthaven Milas-Bodrum International (BJV)

Vertrek: luchthaven Milas-Bodrum International (BJV)

Wegconditie: asfaltwegen

Korte route: totaal 245 km, daggemiddelde 40 km en 460 hoogtemeters

Lange route: 330 km in totaal, daggemiddelde 55 km en 765 hoogtemeters

RESERVEREN

Ontdek en beleef:

Fiets, cruise en zeil langs de best bewaarde kustlijn en de mooiste routes van ’de wijn donkere Egeïsche Zee’ zoals Homerus beschrijft in de Ilias. 

Deze unieke kustlijn heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Carië, het thuisland van Herodotus. Ontdek de oude steden van Halicarnassos en Knidos, het middeleeuwse kasteel van Bodrum en Hellenistische rotsgraven in kleine dorpjes. Onze ervaring begint in Bodrum, een populaire vakantiebestemming voor de rich en famous, met de adembenemende blauwe kustlijn, luxe hotels, een bruisend nachtleven en een rijkdom aan luxe jachten. Onze fietsroutes laten deze hotspot achter u en ontdekken de verborgen juweeltjes van de kleine steden en dorpen. De rustige fietsroutes volgen de waterlijn, kronkelend in en uit kleine baaien langs het kristalblauwe water van de Egeïsche Zee. We reizen door de landelijke gebieden in de hooglanden welke perfecte uitzichtpunten bieden die uitkijken op diepe kloven en de Golf van Gokova. De laatste rit gaat langs het schiereiland Datca via amandelboomgaarden naar de prachtige setting van het oude theater in Knidos met uitzicht op de ongerepte schoonheid van de oude haven. Dit ongelooflijk rijke programma combineert de oude Carische geschiedenis met de natuurlijke schoonheid van de Egeïsche kustlijn en de legendarische Turkse gastvrijheid van de toegewijde bemanning die u aan boord verwennen.

Tourprogramma van dag tot dag


Dag 1 Zaterdag, Welkom in Turkije

Aankomst op de luchthaven Milas-Bodrum en neem de privétransfer naar uw Gulet afgemeerd in de Jachthaven van Bodrum. Wandel door de stad Bodrum en verken Halicarnassos van Caria, staat bekend om het Mausoleum, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Daarna een welkomstcocktail, het diner wordt aan boord geserveerd met een nachtelijk uitzicht op het majestueuze kasteel.

Maaltijden: welkomstdiner

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 2 Zondag, Ciftlik naar Cokertme Bay

Begin de dag met een elegant ontbijt met heerlijke versgebakken producten aan boord terwijl u door de nabijgelegen Ciftlik-baai (6NM) vaart. Stap dan op uw fiets en onze rit zal u brengen naar het achterland met verschillende beklimmingen door beboste wegen van de dorpen. Stop bij Etrim Village voor versnaperingen bereid door dorpsbewoners en bezoek aan een van de dorpshuizen voor meer informatie over hun traditionele handgeweven tapijten. 

De tweede klim bereikt de hoogste punt van de dag in Mazi Village en daalt dan terug naar zeeniveau waar onze boot op ons wacht in Cokertme. Na een verfrissende duik kunt u genieten van een welverdiende, verse lunch aan boord bereid door onze chef-kok. Hierna varen we naar de volgende baai om te zwemmen en snorkelen tijdens een ontspannende namiddag. Het diner vindt plaats onder de sterren in de afgelegen baai.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner aan boord

Bestemmingen: Ciftlik, Etrim, Mazi en Çökertme dorpen

Bereikt: 42 km Hoogteverschil: +630 m / -635 m

Lange route: 72,5 km Hoogte: +893 m / -897 m

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 3 Maandag, Çökertme Village – Akbük Village

Na een ontspannen ontbijt beginnen we aan ons fietsavontuur vanuit de baai van Cokertme. Fiets mee met een zachte bries langs de noordelijke oever van de Golf van het oude Keramos. We klimmen naar de charmante dorpjes Alatepe en Kultak en stoppen in een lokaal dorpshuis om te proeven van het verse brood en de lokale delicatessen bereid door de dorpsbewoners. Afdaling naar Akbuk Bay omgeven door steile kliffen langs de golf. Na de lunch kunt u genieten van uw siësta of uw boek lezen op het dek gevolgd door een verfrissende duik in het kristalheldere water van Akbuk Beach. Ons diner is aan boord met de rust en schoonheid van een Egeïsche zonsondergang.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner aan boord

Bestemmingen: Çökertme, Alatepe, Kultak en Akbük dorpen

Bereikt: 45 km Hoogteverschil: +390 m / - 738 m

Lange route: 49 km Hoogte: +733 m / - 738 m

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 4 dinsdag, Akbük Village – Akyaka – Sedir (Cleopatra-eiland)

Na het ontbijt in de rustige baai fietst u naar Akyaka aan het oostelijke uiteinde van de golf over glooiende heuvels in de schaduw van pijnbomen langs de kust. Groene bossen en diepblauw water zijn ons landschap tijdens deze achtbaanrit. Geniet van een wandeling en een ijsje in de stad Akyaka. 

Fiets terug naar de boot voor de lunch. We komen terug op dezelfde weg en hebben nu de kans om de golf vanuit een ander perspectief te zien. Terwijl u aan boord ontspant, vaart u (6NM) naar het eiland Sedir (Cleopatra). 

In de namiddag verkent u het eiland met zijn oude stad Kedrai en afgelegen oude theater tussen de pijnbomen. Na het zwemmen en snorkelen in de namiddag zullen we dineren en overnachten in Camli Cove.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner aan boord

Bestemmingen: Akbük, Akyaka, Sedir-eiland (Cleopatra's eiland) en de oude vindplaats Kedrai

Bereikt: 25 km Hoogte: +404 m / -400 m

Lange route: 50 km Hoogteverschil: +842 m / - 841 m

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 5 Woensdag, Akyaka – Ula-Karabogurtlen – Akyaka

Geniet van het ontbijt terwijl we naar de baai varen waar we ons busje ontmoeten. Een transfer van 25 minuten neemt ons mee naar de hooglanden boven de Golf van Gokova. Voel het hoogteverschil tijdens het trappen langs de route met minimaal verkeer tussen de kleine nederzettingen en geniet van het constant veranderende uitzicht. Fiets het platteland in waar we door een regio van citrusboomgaarden van de kleine boerengemeenschappen rijden. 

Onze eerste stop is in het slaperige stadje Ula, dat ons een echte ervaring biedt van de Turkse plattelandslevensstijl met zijn lokale economie, weg van het toerisme. Hierna dalen we af via een kronkelende weg naar zeeniveau in Karabogurtlen terwijl de herders onderweg hun geiten en schapen laten grazen. De koninklijke graven uitgehouwen in de rotswanden uit de 4e eeuw voor Christus en de boerenmarkt met vers fruit, groenten en andere lokale producten zijn de verrassingen van Akyaka aan het einde van onze rit. 

Geniet dan van de lunchpauze op eigen gelegenheid in een plaatselijke taverne in de stad. Als u uw rit wilt verlengen, kunt u de achtbaanroute richting Akbuk en terug naar de boot nemen langs de Egeïsche Zee , een mooie keuze. 

We hebben nog tijd om te zwemmen in de namiddag voordat we gaan eten op het dek met uitzicht over de baai met nog een mooie rustgevende Egeïsche zonsondergang.

Maaltijden: ontbijt / diner

Bestemmingen: Kuyucak, Ula, Karabogurtlen, Gokova, Akyaka

Bereikt: 58 km Hoogteverschil: +420 m / -1280 m

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 6 Donderdag, Camli – Karacaoren – Amazon

Maak u klaar voor een uitdagende dag na een voedzaam ontbijt! Onze route volgt de bergkam met uitzicht op de prachtige panorama's van het bos en de Golf van Gokova. Deze regio heeft de presidentiële zomerresidentie vanwege zijn rust en schoonheid. Heuvels op en af ontdekken we de ongerepte schoonheid van de regio. De laatste drie kilometer zijn over onverhard terrein. De weg brengt ons naar een van de mooiste baaien van Turkije, vernoemd naar de Amazones, waar onze boot ons verwelkomt voor de lunch. 

Voor het diner hebben we een optionele wandeling bij zonsondergang.

Het diner is aan boord in de rust van de afgelegen baai.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner aan boord

Bestemmingen: Camli en Amazone-baaien

Bereikt: 43 km Hoogteverschil: +510 m / - 754 m

Lange route: 55 km Hoogteverschil: +845 m / -840 m

Accommodaties: Luxe privéjacht

Dag 7 Vrijdag, Kormen – Knidos - Bodrum

Bij zonsopgang, nog voordat we ontbijten, staat er verse koffie klaar voor de vroege vogels en varen we naar Kormen (22NM). Geniet van van uw rit door het gastvrije stadje Datca, beroemd om zijn biologische producten, eten en de beste amandelen als warming-up, vervolgens een klim van 3,5 mijl – 5,5 km naar de hoogste pas van het schiereiland. De korte route start aan het einde van de klim na een transfer van 15 min.

Daal af naar Mesudiye Village op zeeniveau en fiets door glooiende heuvels langs de  zuidelijke rand van het schiereiland met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en Simi Eiland Griekenland. Ga door het charmante en gastvrije dorp Yazikoy voor een verfrissing. Na een tas koffie of thee vervolgt u de laatste afdaling naar Knidos langs de Ancient weg. 

Geen enkele fietser wil dat deze rit ooit eindigt, thans verwelkomen de fantastische ruïnes van Knidos aan het einde het schiereiland u met theaters en monumenten rond de oude haven. Verken de oude stad Knidos terwijl u de mythen over Aphrodite, de beschermheilige godin van de stad met haar tempel en beroemd naaktbeeld. Na de lunch en een duik in de oude haven, cruisen we naar Bodrum terwijl u 's middags een siësta aan boord houdt. Bij onze aankomst in Bodrum kan u de stad op uw eigen tempo bezoeken en genieten van last-minute shopping. Hierna volgt een feestelijk afscheidsdiner, onze laatste herinnering aan deze onvergetelijke fietstocht in Turkije.

Maaltijden: ontbijt / lunch / afscheidsdiner

Bestemmingen: Kormen, Mesudiye, Palamutbükü, oude site van Knidos

Bereikt: 32 km Hoogte: +418 m / - 817 m

Lange route: 49 km Hoogte: +883 m / -880 m

Accommodaties: Luxe privéjacht

Dag 8 Zaterdag, Bodrum - Tot ziens

Na ons laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning en onze gidsen, en volgt onze transfer naar de luchthaven. Vlieg terug vanaf de luchthaven Milas-Bodrum naar huis en tot de volgende keer!

Maaltijden: ontbijt

Bestemmingen: Milas-Bodrum luchthaven (BJV)

Praktisch

Wat is inbegrepen?


We nemen meer op in onze fietsprogramma's dan enig ander fietstourbedrijf om onze gasten de meest onvergetelijke en vreugdevolle reiservaring in Turkije aan te bieden.

✓ Prachtige en comfortabele accommodatie met en-suite faciliteiten aan boord van een luxe gulet

✓ Maaltijden zoals aangegeven op het dagprogramma en voedzame tussendoortjes tijdens de ritten; alle ontbijten, 5 lunches en alle diners

✓ Onbeperkt mineraalwater, koffie en thee aan boord en voedzame snacks en flessen water tijdens de ritten

✓ Deskundige Engelssprekende gids met uitgebreide lokale kennis

✓ Volledige busondersteuning met assistent-gids tijdens de ritten om van uw vakantie te genieten op uw eigen tempo

✓ Groepsgroottes van niet meer dan 14 gasten aan boord van een privéboot

✓ Bezoeken zoals beschreven in het reisschema, toegangsprijzen voor historische bezienswaardigheden, fascinerende musea en schilderachtige natuurparken

✓ Alle ankerplaats- en havengelden

✓ Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek

✓ Belastingen

Wat is niet inbegrepen?

• Internationale en binnenlandse vluchten, taxen en toeslagen. Deze kan u ook door ons laten verzorgen volgens beschikbaarheid bij boeking.

• Fooien voor gidsen en bemanning

• Alcoholische en niet-alcoholische dranken aan boord en aan land

• Reis- en bijstandsverzekering

• Fietsverhuur:

Merida Hybrid of Merida Cyclocross 500: € 216,- per week

  E-sportive of Kifuka: €360 per week

  Cannondale Synapse DI2: € 480 per week

  Trek: € 440,- per week

  • Visum indien van toepassing

  PRIJZEN per PERSOON in DUBBELE CABINE voor PRIVÉGROEPEN

  Elke gekozen week van zaterdag tot zaterdag tussen 13 april en 22 juni en tussen 7 september en 9 november 2024.


  Aan boord van luxe gulets


  Kaya Guneri I, Kaya Guneri II of Kaya Guneri III

  (download hierboven de brochures met prachtige afbeeldingen)

  Groepsgrootte, maximaal 14 gasten

  10+ gasten €3700 pp (juni en september + € 350 pp)

  9 gasten € 3950 pp (juni en september + € 400 pp)

  8 gasten € 4250 pp (juni en september + € 450 pp)

  7 gasten € 4650 pp (juni en september + € 500 pp)

  6 gasten € 5200 pp (juni en september + € 575 pp)


  Toeslag eenpersoons € 850,- voor het gehele programma

  Voor de prijzen aan boord van deluxe en high-end boten vragen wij u contact met ons op te nemen.

  GENIET

  Een zeil/fietsreis - sterker nog, een reis met Voyages and More - is een prachtige manier om langzaam te reizen.
  Met een open geest, een open hart en - in dit geval - een beetje sap in de benen, kan het de ultieme langzame verkenning van een nieuw land, hun eten, geschiedenis, landschappen en mensen bieden.