ECUADORIAANSE AMAZONE

Wanneer u de Ecuadoraanse Amazone betreedt, betreedt u een wereld die maar weinig mensen kunnen ervaren. De geuren, geluiden en smaken zijn allemaal verschillend. Dat geldt natuurlijk ook voor de culturen die binnen de gemeenschappen leven.


Ecuador bevat slechts 2% van het hele Amazonegebied, maar dat relatief kleine gebied is een van de meest diverse en ongerepte gebieden in Zuid-Amerika, en mogelijk in de wereld. Het is de thuisbasis van Yasuní National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde, door UNESCO aangewezen als een World Biosphere Reserve in 1989 vanwege het enorme scala aan dier- en plantensoorten die het bewonen.

Het park bevat meer dan 200 soorten vlinders, 596 soorten vogels, 150 soorten amfibieën, 121 soorten reptielen en 200 soorten zoogdieren, aantallen die altijd in opkomst zijn. Sommige natuuronderzoekers beweren zelfs dat het niveau van biodiversiteit in het park zo hoog is dat elke reis naar het regenwoud kan leiden tot de ontdekking van een nieuwe soort.

HET WEER

Van regen naar zonneschijn in een oogwenk.

Het klimaat in het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud ondergaat nooit drastische veranderingen. Het hele jaar door variëren de temperaturen comfortabel van 79 ° F tot 95 ° F (26 ° C tot 35 ° C). Vanwege de ligging van Ecuador op de evenaar, komt de zon elke dag op hetzelfde tijdstip op en gaat onder, zonder dat u zich ooit hoeft aan te passen aan de zomertijd. Om dezelfde reden kent het Ecuadoraanse regenwoud slechts twee hoofdseizoenen: het koelere droge seizoen (juni-september) en het warmere natte seizoen (oktober-mei). Ongeacht het seizoen moeten gasten die het regenwoud bezoeken, verwachten dat ze plotselinge buien zullen ervaren.

Weer of geen weer, er is altijd genoeg wild te ontdekken. Het regenwoud van Ecuador herbergt een ongelooflijke hoeveelheid flora en fauna die afhankelijk zijn van de bossen die nat blijven van de frequente regen.

DE LOCATIE

Het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud ligt aan de voet van het Andesgebergte.

Miljoenen jaren geleden stroomde de Amazone-rivier van oost naar west en mondde uit in de Stille Oceaan. Toen het Andesgebergte ongeveer 20 miljoen jaar geleden langs de oostkant van het Zuid-Amerikaanse continent verrees, blokkeerde de opkomende massa de stroom van de Amazone. Als gevolg daarvan vormden zich zoetwatermeren en de stroom van de rivier keerde geleidelijk terug naar zijn huidige oostelijke loop. Ongeveer 10 miljoen jaar later bereikte de rivier de Atlantische Oceaan. Planten en dieren hebben altijd goed gedijd in de regenwouden die groeien in het gebied rond de oevers.

DE AMAZONE DUURZAAMHEIDSCIRKEL

Gedurende drie decennia hebben ze er de ontwikkeling van een ongelooflijk model van duurzaamheid in ecotoerisme geconsolideerd. Door de exploitatie van hun cruises in de Ecuadoraanse Amazone werken ze consequent aan duurzame ontwikkeling. En dat door de inzet te zoeken van alle spelers die betrokken zijn bij natuurbehoud, het behoud van het milieu door middel van onze operatie.

Hier begint de reis van hun operatie door de Napo-rivier, vertegenwoordigd door hun cruises (A). Anakonda Amazon Cruises zet zich in voor het milieu en daarom heeft hun operatie maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid genomen. Hun doel is om voordelen te behalen voor iedereen die betrokken is bij elke ervaring die ze u aanbieden. Sterke relaties met de gemeenschappen en lokale autoriteiten zijn van groot belang om dit model in harmonie verder te ontwikkelen.

U wordt van over de hele wereld verwelkomd om een ​​ongelooflijke reis naar een uniek landschap te beleven. Gasten (B) zijn een van de belangrijkste bijdragers aan dit duurzame model. Terwijl u aan boord gaat van de cruises en tijdens de reis, kunt u de gemeenschappen ontmoeten met de inheemse gidsen, het eten proeven en een comfortabele ruimte en activiteiten aan boord hebben.

Er zijn ongeveer 18 gemeenschappen (C) langs de Napo-rivier waar hun schepen varen. Het samenwerkingswerk is uitgevoerd door middel van specifieke overeenkomsten met de Cofanes, Secoyas en Kichwas. Deze overeenstemming met de leiders van elke groep stelt hen in staat om de voorouderlijke kennis en mysteries van de jungle door de inboorlingen zelf met hun te delen. Wanneer u bij bepaalde activiteiten met inheemse gemeenschappen kunt communiceren, komt u in een unieke wereld in de Ecuadoraanse Amazone. Het is de magie van de cirkel van duurzaamheid. Deze interacties hebben een terugkeer naar de gemeenschap die hen zal helpen hun manier van leven te behouden en ook de mogelijkheid uit te breiden om het milieu en hun dieren te behouden.

Het heeft ook banen gecreëerd voor lokale gidsen, bemanning en de mogelijkheid om lokale producten en handwerk aan u te koop aan te bieden.

Elke acteur is een hoofdrolspeler in hun duurzaamheidscirkel; de Amazone-natuur (D) vertegenwoordigt de ongerepte habitat voor unieke soorten dieren en planten, die het landschap tot een unieke plek maken om te bezoeken. De omgeving is het belangrijkste decor van de cirkel, omdat het het podium is waar alles plaatsvindt. Op deze magische plek vindt u een verbazingwekkende biodiversiteit, en daarom is het altijd hun doel om manieren te vinden om deze omgeving te behouden. Het Amazone-regenwoud in Ecuador vertegenwoordigt 2% van het Amazonegebied. Ze hebben echter de hoogste concentratie aan plant- en diersoorten in vergelijking met andere plaatsen in de wereld. Het is om deze reden dat Ecuador een uniek selvatisch erfgoed heeft.

Transport, overheidsinstanties, personeel en lokale allianties met gemeenschappen fungeren als externe bijdragers (E); hun rol is voor hun van het grootste belang om het beste toeristische aanbod te presenteren. Als gasten en ontdekkingsreizigers zijn jullie geweldige partners om samen een uniek avontuur te promoten door middel van culturele uitwisseling in de Ecuadoraanse Amazone en tegelijkertijd duurzaamheid te ondersteunen.

Anakonda Amazon Cruises

Enter a world, few people know.

Anakonda Amazon Cruises is de enige cruisemaatschappij die actief is in het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud en exclusieve levensveranderende ervaringen biedt op een van de meest biodiverse plaatsen op aarde.

Anakonda Amazon Cruises is bekroond in de inaugurele World Cruise Awards als de beste riviercruiselijn van Latijns-Amerika.

Bovendien is de Manatee Amazon Explorer, hun luxe-avontuurlijke cruiseschip, geïnspireerd op het behoud van soorten die op deze ongelooflijke bestemming leven, bekroond met het beste riviercruiseschip van Latijns-Amerika.

Oude ontdekkingsreizigers die geobsedeerd waren door het idee om Cinnamon Country (het Kaneelland) en het ongrijpbare El Dorado te vinden, begonnen een tocht door het eindeloze groene regenwoud.

Na maanden van omzwervingen, verloren in de uitgestrektheid van de Ecuadoraanse jungle, kwamen ze eindelijk aan bij de rivieroevers van machtige wateren.

Dezelfde plek waar we vandaag onze reis beginnen.

De stad Francisco de Orellana - genoemd naar de Spaanse verovering - is de plaats waar de ontdekkingsreiziger, verblind door ambitie en glorie, begon met de bouw van een boot om zijn reis stroomafwaarts voort te zetten en uiteindelijk de grootste rivier op aarde te ontdekken.

Net als hij worden we verleid door de schoonheid van dit land en we zijn ervan overtuigd dat de beste manier om de meest bio-diverse hoek op aarde te verkennen, is door middel van een uniek vervoermiddel: door de rivier af te varen op een fantastische, “state-of-the-art” schip ingesteld om deze werkelijk unieke omgeving te ontdekken.

Deze betoverende omgeving fascineert elke reiziger die zich in dit regenwoud waagt.

Ga met ons mee op deze reis en krijg de kans om een ​​diversiteit aan ecosystemen te ontdekken die zijn gevormd in overstroomde bossen, rivieroevers en zwartwatermeren die zich verbergen tussen het uitgestrekte gebladerte van bomen.


NAMATEE

Discover life, hidden in the jungle.

De ruime suites zijn uitgerust met grote panoramische ramen en spectaculaire zonneterrassen, zodat u al het licht en de pracht van de Amazone in u kunt opnemen.

DELUXE SUITES

4 ruime deluxe suites met uitzicht op de rivier (23 m²) uitgerust met kamerhoge ramen, een eigen balkon en airconditioning. Ze beschikken ook over een eigen badkamer met warm water en een bubbelbad.

STANDAARD SUITES

10 suites met uitzicht op de rivier (19 m²) met kamerhoge ramen, balkon en airconditioning.

Het beschikt ook over een eigen badkamer met warm water.


ANAKONDA

Luxe in de wildernis.

Ramen van vloer tot plafond met uitzicht op de passerende rivier en het regenwoud maken de Anakonda-suites de meest comfortabele manier om de pracht van de Amazone te ervaren.

DELUXE SUITES

4 ruime deluxe suites (24 m²) met eigen balkon en airconditioning.

Ze hebben ook een eigen badkamer met warm water en een bubbelbad.

STANDAARD SUITES

14 suites met uitzicht op de rivier (20 m²) met een Frans balkon, airconditioning en een eigen badkamer met warm water.

REISPROGRAMMA'S MET DE NAMATEE

4 DAGEN / 3 NACHTEN

vanaf $ 2.070 per persoon

VRIJDAG TOT MAANDAG

DAG 1
VRIJDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Manatee Amazon Explorer bereiken en een warme verwelkoming aan boord ontvangen. Op de Manatee worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om het cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
ZATERDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Manatee zullen we voortbouwen op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 3
ZONDAG: KLEI-LIKSTENEN VOOR PAPEGAAIEN EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken die een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 4
MAANDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we de Manatee Amazon Explorer zullen verlaten en terug zullen rijden naar de stad Coca in de gemotoriseerde kano.

5 DAGEN / 4 NACHTEN

vanaf $2.586 per persoon

MAANDAG TOT VRIJDAG

DAG 1
MAANDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Manatee Amazon bereiken Explorer en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Manatee worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
DINSDAG: HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE RIVIER DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 3
WOENSDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren over hun levensstijl. We gaan dan aan boord van de Manatee en nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok, die ons zal laten zien hoe we voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten kunnen bereiden. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of om de prachtige Amazone-omgeving te bewonderen vanuit onze openluchtbubbelbad, te genieten van cocktails in onze Bar en Lounge, of te genieten van 's nachts sterrenkijken vanaf ons observatiedek. Onze meer actieve gasten hebben de mogelijkheid om de natuur in dit gebied per kajak te verkennen.

DAG 4
DONDERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL WAARNEMINGSTOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 5
VRIJDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we de Manatee Amazon Explorer zullen verlaten en terug zullen rijden naar de stad Coca in de gemotoriseerde kano.

8 DAGEN / 7 NACHTEN

vanaf $4.138 per persoon

VRIJDAG TOT VRIJDAG

DAG 1
VRIJDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Manatee Amazon bereiken Explorer en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Manatee worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
ZATERDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Manatee zullen we voortbouwen op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 3
ZONDAG: KLEI-LIKSTENEN VOOR PAPAEGAAIEN EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken die een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 4
MAANDAG: INDILLAMA EN NAPO RIVIEREN, DE NOORDKANT VAN HET NATIONALE PARK YASUNI

We beginnen de dag met kajakken op de Indillama-rivier, een van de zijrivieren van de Napo-rivier die ons naar Yasuni National Park zal brengen. Kajaks zijn comfortabel, soepel en stil en bieden een ideale gelegenheid om dieren in het wild te spotten. We kunnen ook kano's gebruiken om te reizen op zoek naar nog meer dieren in het wild. Na een avontuurlijke dag kunnen gasten gebruikmaken van ons observatiedek en een magisch uitzicht onder de sterren ervaren. De meer energieke gasten kunnen ervoor kiezen om te ontspannen met een nachtelijke wandeling door de jungle op zoek naar nachtdieren.

DAG 5
DINSDAG: DE HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 6
WOENSDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren over hun levensstijl. We gaan dan aan boord van de Manatee en nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok, die ons zal laten zien hoe we voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten kunnen bereiden. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of om de prachtige Amazone-omgeving te bewonderen vanuit onze openluchtbubbelbad, te genieten van cocktails in onze Bar en Lounge, of te genieten van 's nachts sterrenkijken vanaf ons observatiedek. Onze meer actieve gasten hebben de mogelijkheid om de natuur in dit gebied per kajak te verkennen.

DAG 7
DONDERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL WAARNEMINGSTOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 8
VRIJDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we de Manatee Amazon Explorer zullen verlaten en terug zullen rijden naar de stad Coca in de gemotoriseerde kano.

8 DAGEN / 7 NACHTEN

vanaf $4.138 per persoon

MAANDAG TOT MAANDAG

DAG 1
MAANDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Manatee Amazon bereiken Explorer en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Manatee worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
DINSDAG: DE HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 3
WOENSDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren. We gaan dan aan boord van de Manatee voor de lunch terwijl we stroomopwaarts verder gaan. Gasten nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok en bereiden voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of te genieten van onze faciliteiten aan boord, waaronder de Rainforest Spa, het spectaculaire uitzicht vanuit onze Amazon Hot Tub, cocktails in onze Bar en Lounge en sterrenkijken vanaf ons Observatiedek.

DAG 4
DONDERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL WAARNEMINGSTOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 5
VRIJDAG: INDILLAMA EN NAPO RIVIEREN, DE NOORDKANT VAN NATIONAAL PARK YASUNI

We beginnen de dag met kajakken op de Indillama-rivier, een van de zijrivieren van de Napo-rivier die ons naar Yasuni National Park zal brengen. Kajaks zijn comfortabel, soepel en stil en bieden een ideale gelegenheid om dieren in het wild te spotten. We kunnen ook kano's gebruiken om te reizen op zoek naar nog meer dieren in het wild. Na een avontuurlijke dag kunnen gasten gebruikmaken van ons observatiedek en een magisch uitzicht onder de sterren ervaren. Onze meer energieke gasten kunnen ervoor kiezen om te ontspannen met een nachtelijke wandeling door de jungle op zoek naar nachtdieren.

DAG 6
ZATERDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Manatee zullen we voortbouwen op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 7
ZONDAG: KLEI-LIKSTENEN VOOR PAPEGAAIEN EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken die een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 8
MAANDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we de Manatee Amazon Explorer zullen verlaten en terug zullen rijden naar de stad Coca in de gemotoriseerde kano.

REISPROGRAMMA'S MET DE ANAKONDA

4 DAGEN / 3 NACHTEN

Vanaf $2,568 per persoon

ZONDAG TOT WOENSDAG

DAG 1
ZONDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Anakonda Amazon bereiken Vaar en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Anakonda worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
MAANDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Anakonda bouwen we voort op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 3
DINSDAG: PAPEGAAIEN KLEI LIKT EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken wat een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 4
WOENSDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we van boord gaan bij de Anakonda Amazon Cruise en in de gemotoriseerde kano terugvaren naar de stad Coca.

5 DAGEN / 4 NACHTEN

vanaf $3.209 per persoon

WOENSDAG TOT ZONDAG

DAG 1
WOENSDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Anakonda Amazon bereiken met een warme verwelkoming aan boord. Op de Anakonda worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om het cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
DONDERDAG: HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE RIVIER DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 3
VRIJDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren over hun levensstijl. We gaan dan aan boord van de Anakonda en nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok, die ons zal laten zien hoe we voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten kunnen bereiden. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of om de prachtige Amazone-omgeving te bewonderen vanuit het openluchtbubbelbad, te genieten van cocktails in de Bar en Lounge, of te genieten van 's nachts sterrenkijken vanaf het observatiedek. De meer actieve gasten hebben de mogelijkheid om de natuur in dit gebied per kajak te verkennen.

DAG 4
ZATERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL OBSERVATIETOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 5
ZONDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we van boord gaan bij de Anakonda Amazon Cruise en in de gemotoriseerde kano terugvaren naar de stad Coca.

8 DAGEN / 7 NACHTEN

vanaf $5.135 per persoon

ZONDAG TOT ZONDAG

DAG 1
ZONDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Anakonda Amazon bereiken Vaar en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Anakonda worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
MAANDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Anakonda bouwen we voort op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 3
DINSDAG: PAPEGAAIEN KLEI LIKT EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken die een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 4
WOENSDAG: INDILLAMA EN NAPO RIVIEREN, DE NOORDKANT VAN NATIONAAL PARK YASUNI

We beginnen de dag met kajakken op de Indillama-rivier, een van de zijrivieren van de Napo-rivier die ons naar Yasuni National Park zal brengen. Kajaks zijn comfortabel, soepel en stil en bieden een ideale gelegenheid om dieren in het wild te spotten. We kunnen ook kano's gebruiken om te reizen op zoek naar nog meer dieren in het wild. Na een avontuurlijke dag kunnen gasten gebruikmaken van ons observatiedek en een magisch uitzicht onder de sterren ervaren. Onze meer energieke gasten kunnen ervoor kiezen om te ontspannen met een nachtelijke wandeling door de jungle op zoek naar nachtdieren.

DAG 5
DONDERDAG: DE HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 6
VRIJDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren over hun levensstijl. We gaan dan aan boord van de Anakonda en nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok, die ons zal laten zien hoe we voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten kunnen bereiden. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of om de prachtige Amazone-omgeving te bewonderen vanuit onze openluchtbubbelbad, te genieten van cocktails in onze Bar en Lounge, of te genieten van 's nachts sterrenkijken vanaf ons observatiedek. Onze meer actieve gasten hebben de mogelijkheid om de natuur in dit gebied per kajak te verkennen.

DAG 7
ZATERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL OBSERVATIETOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 8
ZONDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we van boord gaan bij de Anakonda Amazon Cruise en in de gemotoriseerde kano terugvaren naar de stad Coca.

8 DAGEN / 7 NACHTEN

vanaf $5.135 per persoon

WOENSDAG TOT WOENSDAG

DAG 1
WOENSDAG: QUITO – COCA – NAPO RIVER

Ons avontuur begint in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Na een vlucht van 30 minuten van Quito naar de Amazone-stad Coca, zullen we overstappen naar het dok en aan boord gaan van onze gemotoriseerde kano voor een reis van 90 minuten over de rivier, genietend van de schoonheid van de Amazone, totdat we de Anakonda Amazon bereiken Vaar en ontvang ons warm welkom aan boord. Op de Anakonda worden we vergezeld door deskundige lokale natuurgidsen, die ons een korte, informatieve introductie tot de Ecuadoraanse Amazone zullen geven; en daarna hebben gasten de gelegenheid om ons cruiseschip te verkennen en het regenwoudlandschap te bewonderen terwijl we over de Napo-rivier glijden. Na een heerlijk diner maken we een nachtelijke boswandeling om de geluiden van het regenwoud te horen en de nachtdieren te observeren.

DAG 2
DONDERDAG: DE HUIS VAN DE LEGENDARISCHE ROZE DOLFIJN EN DE SECOYA-GEMEENSCHAP

In de ochtend verkennen we het lager gelegen deel van de Napo-rivier, waar we verschillende vogelsoorten zullen spotten, zoals adelaars, oropendolen en de gevierde spechten. In de middag bezoeken we Yasuni National Park, een van de meest biodiverse plekken op aarde en de thuisbasis van de legendarische roze dolfijn. Dit is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan ons programma voor het behoud van roze dolfijnen, waar we samen met de Martinica-gemeenschap in het Cocaya-gebied bij betrokken zijn, en een veilige haven bieden waar deze dolfijnen kunnen leven en eten zonder het risico te worden opgejaagd. Het Secoyas-volk, een voorouderlijke minderheidscultuur, woont in de buurt van Yasuni en zal ons tijdens ons bezoek laten zien hoe we traditioneel cassavebrood kunnen bereiden.

DAG 3
VRIJDAG: KICHWA FAMILIE EN LEVEN AAN BOORD

We beginnen de dag met een bezoek aan een authentieke Kichwa-familie aan de oevers van de Napo-rivier, waar we de kans krijgen om rechtstreeks van leden van de lokale gemeenschap te leren over hun levensstijl. We gaan dan aan boord van de Anakonda en nemen deel aan een kookles met onze deskundige chef-kok, die ons zal laten zien hoe we voortreffelijke traditionele Ecuadoraanse gerechten kunnen bereiden. Gasten worden ook uitgenodigd om traditioneel handwerk uit te proberen of om de prachtige Amazone-omgeving te bewonderen vanuit onze openluchtbubbelbad, te genieten van cocktails in onze Bar en Lounge, of te genieten van 's nachts sterrenkijken vanaf ons observatiedek. Onze meer actieve gasten hebben de mogelijkheid om de natuur in dit gebied per kajak te verkennen.

DAG 4
ZATERDAG: BOSAVONTUUR EN LUIFEL OBSERVATIETOREN

We beginnen de dag met een bezoek aan een uitkijktoren gebouwd in een gigantische duizendjarige kapokboom, waar gasten zich kunnen vergapen aan het indrukwekkende 360°-uitzicht vanaf de top met uitzicht op de boomtoppen van het bladerdak en de enorme uitgestrektheid van de Amazone aanschouwen. In de middag verkennen we het oerwoud en spotten we de verschillende planten- en diersoorten die endemisch zijn voor dit ecosysteem. We kunnen ook de vreemde en unieke vogel vinden die bekend staat als de hoatzin, of zoals hij plaatselijk bekend staat, de "stinkvogel".

DAG 5
ZONDAG: INDILLAMA EN NAPO RIVIEREN, DE NOORDKANT VAN NATIONAAL PARK YASUNI

We beginnen de dag met kajakken op de Indillama-rivier, een van de zijrivieren van de Napo-rivier die ons naar Yasuni National Park zal brengen. Kajaks zijn comfortabel, soepel en stil en bieden een ideale gelegenheid om dieren in het wild te spotten. We kunnen ook kano's gebruiken om te reizen op zoek naar nog meer dieren in het wild. Na een avontuurlijke dag kunnen gasten gebruikmaken van ons observatiedek en een magisch uitzicht onder de sterren ervaren. De meer energieke gasten kunnen ervoor kiezen om te ontspannen met een nachtelijke wandeling door de jungle op zoek naar nachtdieren.

DAG 6
MAANDAG: PAÑACOCHA, DE MYTHISCHE PIRANHA-LAGUNE

We reizen stroomafwaarts naar de delta van de Pañayacu-rivier, waar we een kanotocht maken naar het Pañacocha-meer ("Piranha-lagune" in de inheemse Kichwa-taal), een ecosysteem dat wordt overspoeld door zwartwaterrivierwater. Het omliggende beschermde regenwoud is de thuisbasis van primaten en vogels en is de perfecte habitat voor piranha's, de Paíche of pirarucu (een van 's werelds grootste zoetwatervissen), de witte kaaiman en honderden andere waterdieren. Het omliggende beschermde regenwoud herbergt primaten en verschillende vogelsoorten, die we kunnen spotten tijdens een wandeling met onze gidsen. We zullen dan onze energie opladen met een barbecue in Amazone-stijl in een gemeenschapskamp, ​​en na een korte rustpauze zullen we deelnemen aan wateractiviteiten zoals kajakken en/of zwemmen. Terug aan boord van de Anakonda bouwen we voort op wat we hebben geleerd met een interessant gesprek over de regio door onze gidsen.

DAG 7
DINSDAG: KLEI-LIKSTENEN VOOR PAPEGAAIEN EN AMAZONE GEMEENSCHAPPEN

We vertrekken vroeg in de ochtend met onze gemotoriseerde kano's om getuige te zijn van een van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden aan deze kant van de westelijke Amazone - de beroemde klei-likstenen voor papegaaien. Deze unieke plek is rijk aan mineralen en trekt honderden kleurrijke papegaaien, parkieten en Amazonevogels aan die hier samenkomen om de klei te likken die een gezonde boost geeft aan hun spijsvertering. 'S Middags bezoeken we het Kichwa-vrouwengemeenschapsproject, waar we meer te weten komen over de inheemse levensstijl langs de Napo-rivier, hun voorouderlijke cultuur en hun gemeenschap, en de mogelijkheid hebben om hen te ondersteunen door handwerk, lokale producten en souvenirs te kopen , evenals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Charapas Turtle Conservation die we samen met de gemeenschap ondersteunen.

DAG 8
WOENSDAG: TERUGKEER

Hier eindigt ons avontuur! Maar eerst zullen we genieten van onze terugkeer naar Puerto Providencia, waar we van boord gaan bij de Anakonda Amazon Cruise en in de gemotoriseerde kano terugvaren naar de stad Coca.