HOOGTEPUNTEN

✓ Geniet van de luxe en het comfort van de handgemaakte traditionele gulet en haar privébemanning en chef-kok die u ijverig dienen

✓ Duik in de rijke geschiedenis van de Griekse beschaving en volg de routes van oude zeelieden

✓ Bewonder de sublieme vergezichten van de Dodekanesos-eilanden terwijl u door de stilte fietst langs wegen omzoomd met kristalhelder blauw water

✓ Aanschouw de oogverblindende zonsondergangen boven de Egeïsche Zee, zwem en ontspan in ongerepte baaien

✓ Verken de oude site van Asclepion, een gerenommeerd genezingscentrum waar de eed van Hippocrates werd geformuleerd

✓ Ontdek de actieve vulkaan Nisiros en loop door de rokende krater

✓ Ervaar de Griekse levensstijl van de relaxte eilandbewoners, proef de Mediterrane smaken van de lokale keuken en toast met de lokale wijn van de eilandbewoners

SLOW TRAVEL

Dat gaat over genieten van een mooie reis, van de mensen, de natuur, bezienswaardigheden, geuren, smaken en geluiden onderweg.
Het moedigt diepere verbindingen, vriendschap en levenslange herinneringen aan. Het is lokaal, doordacht en gevoelig voor de impact ervan ...

Zeilen en fietsen in de Dodekanesos, een Griekse eilandengroep

Bestemming: Griekenland / Turkije

De Dodekanesos is een Griekse eilandengroep en voormalig departement in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de kust van Zuidwest-Turkije. De hoofdstad is de stad Rhodos.

Type reis: Volledig begeleide boot- en fietstocht aan boord van een privéjacht met een ondersteuningsvoertuig voor het volgen van de groep tijdens de ritten

Taal: Engels

Duur: 8 dagen / 7 nachten aan boord / 6 fietsdagen

Aankomst: luchthaven Milas-Bodrum International (BJV)

Vertrek: luchthavenMilas-Bodrum International (BJV)

Wegconditie: asfaltweg

Korte route: 194 km in totaal, daggemiddelde 32,5 km en 590 hoogtemeters

Lange route: 264 km in totaal, daggemiddelde 44 km en 895 hoogtemeters

RESERVEREN

Ontdek en beleef

Fiets, cruise en zeil langs de best bewaarde kustlijn en de mooiste routes van “de wijn donkere Egeïsche Zee” zoals door Homerus beschreven in Ilias. 

De Egeïsche Zee heeft een cruciale rol gespeeld in de opkomst van de Griekse beschaving en mythologie. De Dodekanesos-archipel vertegenwoordigt het toppunt van ruige mediterrane schoonheid met witgekalkte dorpjes, afgelegen stranden en verrassende taferelen van eten en wijn. Van eeuwenoude nederzettingen en tempels tot middeleeuwse kastelen, moskeeën, stijlvol Italiaanse architectuur en ondergedompelde oorlogswrakken: het verleden komt tot leven voor bezoekers in de Dodekanesos. 

Fiets langs het eindeloze tableau van verre horizonten, geniet van beperkt verkeer op de eilanden, en proef de verschillende smaken van de Egeïsche Zee. Verken de eilanden Kalymnos, Leros, Kos, Nisiros en Simi op de fiets. Ieder Dodekanesos-eiland, groot en klein, onthult zijn eigen individuele karakter en verhaal.

De laatste rit gaat langs het schiereiland Datca, doorheen amandelboomgaarden naar de lieflijke setting van het oude theater in Knidos met uitzicht op de ongerepte schoonheid van de oude haven. Dit ongelooflijk rijke programma combineert de oude Griekse geschiedenis met de natuurlijke schoonheid van de Egeïsche Zee en de Griekse keuken met verwenservice van onze ijverige bemanning aan boord.

Tourprogramma van dag tot dag

Dag 1 Zaterdag, Bodrum

Ontmoet onze gidsen op Milas-Bodrum Airport (BJV) en neem de privétransfer naar de boot.

Geniet van wat vrije tijd om rustig aan te komen voordat we vertrekken. Dan ruimen we het aangepaste papierwerk op en varen we naar Aquariumbaai terwijl u proost op dit mooie avontuur met een welkomstdrankje geserveerd door onze bemanning.

Na het ankeren in de baai genieten we van een diner bij zonsondergang aan boord van de gulet en van onze eerste nacht op het water.

Maaltijden: Diner

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 2 Zondag, Kalymnos - Leros

We gaan voor het ontbijt voor anker en varen naar het eiland Kalymnos (21NM – 2u30min cruise). We laten het anker vallen in de haven van Kalymnos en tijdens het ontbijt en informeren we u over Griekse gebruiken. Nadat we op onze fietsen zijn ‘gemonteerd’, ontdekken we de havenstad en leren we over de sponsduiktraditie van Kalymnos. Onze volgende bestemming is Vathys Bay met haar steile klif langs een smalle baai.

Na het tanken met voedzame snacks en Griekse koffie in de prachtige baai kan u uzelf uitdagen met een geleidelijke klim naar de hoogste pas van het eiland. Geniet van indrukwekkende vergezichten over de Egeïsche Zee voordat u afdaalt langs westelijke oevers. Rijd naar het noordelijke uiteinde van het eiland.

Na de lunch aan boord varen we naar Leros Island (10NM – 1u30min) terwijl u aan boord een siësta houdt met een zacht briesje.

Geniet van uw duik en wandeling in de havenstad voordat u aan boord gaat dineren.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner

Bestemming: Kalymnos, Leros

Voltooid: 33 km, hoogteverschil: +815 meter

Lange route 47 km, hoogteverschil: +1172 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 3 Maandag, Leros - Kos

Na het ontbijt aan boord fietst u rond het charmante eiland Leros door de omgeving te verkennen met fascinerende kapellen verspreid over de verschillende baaien. Beginnend bij Agios Isodoros gelegen op een pittoresk eilandje, fietsen we naar Panagia Kavouradena aan de zuidkant van het eiland. Proef de lokale smaken en wijnen van het eiland tijdens de lunch in een door een familie gerunde wijnmakerij.

Een fietstocht van 10 minuten bergafwaarts brengt ons terug naar de boot voor een verfrissende duik in Alinda-baai.

Cruise naar het eiland Kos (28NM – 3 uur) terwijl we onze middagsiësta houden genietend van het uitzicht vanaf de Turkse kustlijn of de Griekse eilanden Kalymnos en Pserimos.

Ontdek Kos-stad rond de haven voordat u in alle vrijheid gaat dineren in een lokaal restaurant.

Maaltijden: ontbijt / lunch

Bestemming: Leros, Kos

Voltooid: 33 km, hoogteverschil: +600 meter

Lange route 45 km, hoogteverschil: +903 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 4 Dinsdag, Kos - Nisiros

Na een mediterraan ontbijt aan boord fietst u op het eiland van noordoost naar zuidwest door centrale heuvels bezaaid met pittoreske dorpjes. Pauzeer bij de ruïnes van de oude geneeskrachtige tempel van Asclepion, waar de eed van Hippocrates werd geformuleerd en klim vervolgens naar het bergdorp Zia voor een schilderachtig uitzicht op het eiland Kalymnos.

Na wat vrije tijd om te winkelen en te lunchen fietst u terug naar het zeeniveau in Zipari Village waar u kunt proeven van de lokale wijn van de familie Triantafyllopoulos. Fiets nog eens 18,5 km/11,5 mijl vanaf Zipari Village tot Kardamena langs de zuidelijke kustlijn van het eiland of een korte transfer (20 minuten) brengt ons naar onze boot in Kardamena.

Duik in het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee langs Kardamena en cruise naar het eiland Nisiros (10NM – 1u20min) in de late namiddag.

Bezoek de goed bewaarde akropolis uit de 4e eeuw met zijn adembenemende landschap op de top van de oude muren van Nisiros en loop via de straatjes langs de achterkant de havenstad in waar u de lokale bevolking van de eilanden zult begroeten terwijl ze hun buren praten voor zonsondergang. Bekijk de zonsondergang vanaf het vulkanisch zwarte strand en baan u een weg doorheen het witgekalkte amfitheater van de stad, vol huizen met platte daken en straten van puimsteen, voordat u aan boord gaat dineren.

Maaltijden: ontbijt / diner

Bestemmingen: Kos, Zia, Zipari, Nisiros

Voltooid: 27 km, hoogteverschil: +490 meter

Lange route 45,5 km, hoogteverschil: +846 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 5 Woensdag, Nisiros en Simi

Geniet van een ontbijt met versgebakken brood van het eiland en begin vroeg in de ochtend met fietsen. Een klim naar de top van Nisiros biedt oneindige uitzichten op de Egeïsche Zee, de Griekse Eilanden en de imposante kustlijn van Turkije. Aankomst in Nikia, het hoogste dorp van het eiland. Loop er door het best bewaarde Griekse dorp en geniet van het uitzicht op de vulkanische krater.

Na de verfrissende huisgemaakte snacks tuurt u in de monding van de vulkaan naar beneden.

Na de laatste uitdagende klim naar de rand van de krater gaan we bergafwaarts terug naar de boot. Geniet van uw welverdiende lunch aan boord en cruise langs het schiereiland Datca richting Simi (35NM – 4u), de meest charmante haven van de Dodekanesos-archipel.

In de namiddag ankeren we in een van de baaien langs Simi om te zwemmen en vervolgens varen we naar de haven. Wandeling door de stad om de unieke architectonische schatten van het eiland te verkennen.

Het diner in een restaurant naar keuze verscholen tussen neoklassieke huizen en laat 19e-eeuwse kerken.

Maaltijden: ontbijt / lunch

Bestemmingen: Nisiros, Simi

Voltooid: 36 km, hoogteverschil: +729 meter

Lange route 48 km, hoogteverschil: +899 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 6 Donderdag, Simi en Datca

We keren 's morgens vroeg terug naar onze fietsen en stijgen naar een schilderachtige bergkam boven de zee. De meest charmante haven van de Dodekanesos ligt onder onze voeten vol met zeilboten en een pittoreske architectuur. Opnieuw naderen we het water, onze epische riteindigt met een bezoek aan het afgelegen klooster in Panormitis voor een verhelderende inkijk in het Grieks-orthodoxe kloosterleven.

Een korte rit brengt ons terug naar onze boot in Marathunta Baai.

Geniet van uw duik in het water vanaf het strand naar de boot of neem de sloep om mee terug te varen naar de boot om nog even in de Middellandse Zee te zwemmen vóór onze lunch.

Daarna gaan we naar de Turkse stad Datca (cruise van 16 NM – 2 uur) waar we de traditionele stad verkennen met onze lokale gids. Geniet van uw vrije tijd om te kuieren of het kopen van lokale producten alvorens het diner aan boord.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner

Bestemmingen: Simi, Datca

Voltooid: 30 km, hoogteverschil: +713 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 7 Vrijdag, Datca – Knidos - Bodrum

Na het ontbijt rijdt u door het gastvrije stadje Datca, beroemd om zijn biologische voeding en beste amandelen, als warming-up en maak een klim van 5,5 km naar de hoogste pas van het schiereiland.

Daal af naar het dorp Mesudiye, terug naar de zeespiegel en wandel door de heuvels langs de zuidelijke rand van het schiereiland met adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en het eiland Simi. Passeer de charmante en gastvrije dorpjes Palamut en Yazi voor een pauze in een theehuis.

Na de koffie of thee met verfrissende snacks vervolgt u de laatste afdaling naar Knidos langs de oude weg. Geen enkele fietser wil dat deze rit ooit eindigt, maar dan verwelkomen de fantastische ruïnes van Knidos u aan het einde van het schiereiland met haar theater en monumenten rond de oude haven. Verken de oude stad Knidos terwijl u luistert naar de mythen over Aphrodite, de beschermgodin van de stad met haar tempel en beroemd naaktbeeld.

Na de lunch en een duik in de oude haven van Knidos varen we naar Bodrum (22NM – 2u45min) terwijl we 's middags een siësta aan boord nemen. Bij aankomst in Bodrum kan u de stad bezoeken en genieten van uw laatste boodschappen voor het diner. Een feestelijk afscheidsdiner wordt onze laatste herinnering aan deze onvergetelijk zeil-en fietsavontuur.

Maaltijden: ontbijt / lunch / diner

Bestemmingen: Datca, Mesudiye, Palamutbükü, oude site van Knidos

Voltooid: 35 km Hoogte: +450 meter

Lange route 47 km Hoogte: +905 meter

Accommodatie: Luxe privéjacht

Dag 8 Zaterdag, Bodrum - Tot ziens

Na ons ontbijt aan boord nemen we afscheid van onze bemanning en onze gidsen, en transfer naar de luchthaven Milas-Bodrum. Vlieg met onvergetelijke herinneringen terug naar huis en tot de volgende keer!

Maaltijden: ontbijt

Bestemmingen: Milas-Bodrum luchthaven (BJV)

PRAKTISCH

Wat is inbegrepen?

We nemen meer op in onze fietsprogramma's dan enig ander fietstourbedrijf om  onze gasten de meest onvergetelijke en vreugdevolle reiservaring in Turkije en Griekse eilanden aan te bieden:

✓ Prachtige en comfortabele accommodatie met en-suite faciliteiten aan boord van een luxe gulet

✓ Maaltijden zoals aangegeven op het dagprogramma en voedzame tussendoortjes tijdens de ritten; alle ontbijten , 6 lunches en 5 diners

✓ Onbeperkt mineraalwater, koffie en thee aan boord en voedzame snacks alsook een fles water tijdens de ritten

✓ Deskundige Engelssprekende gids met uitgebreide lokale kennis

✓ Volledige busondersteuning met assistent-gids tijdens de ritten om van uw vakantie te kunnen genieten op uw eigen tempo

✓ Groepsgroottes van niet meer dan 14 gasten aan boord van een privéjacht

✓ Bezoeken zoals beschreven in het reisschema, toegangsprijzen voor historische bezienswaardigheden, fascinerende musea en schilderachtige natuurparken

✓ Alle ankerplaats- en havengelden

✓ Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek

✓ Lokale taxenWat is niet inbegrepen?

• Internationale en binnenlandse vluchten, taxen en toeslagen

• Fooien voor gidsen en bemanning

• Alcoholische en niet-alcoholische dranken aan boord en aan land

• Reis- en bijstandsverzekering

• Fietsverhuur;

Merida Hybrid of Merida Cyclocross 500: € 216,- per week

E-sportive of Kifuka: €360 per week

Cannondale Synapse DI2: € 480 per week

Trek: € 440,- per weekPRIJZEN PER PERSOON in DUBBELE CABINE voor PRIVÉGROEPEN

Elke gekozen week van zaterdag tot zaterdag tussen 15 april en 24 juni en tussen 9 september en 11 november.


Aan boord van luxe gulets:

Kaya Guneri I, Kaya Guneri II of Kaya Guneri III,

(download hierboven de brochures met prachtige afbeeldingen)


Groepsgrootte, maximaal 14 gasten


10+ gasten € 4200 (juni en september + € 350 pp)

9 gasten € 4450 (juni en september + € 400 pp)

8 gasten € 4750 (juni en september + € 450 pp)

7 gasten € 5150 (juni en september + € 500 pp)

6 gasten € 5700 (juni en september + € 575 pp)


Toeslag eenpersoonskajuit € 975,- voor het gehele programma

Voor de prijzen aan boord van deluxe en high-end boten gelieve contact met ons op te nemen.

GENIET

Een zeil/fietsreis - sterker nog, een reis met Voyages and More - is een prachtige manier om langzaam te reizen.
Met een open geest, een open hart en - in dit geval - een beetje sap in de benen, kan het de ultieme langzame verkenning van een nieuw land, hun eten, geschiedenis, landschappen en mensen bieden.