MYANMAR - SANCTUARY ANANDADit luxe schip, met enkel suites aan boord, neemt u mee op een stijlvolle reis langs de adembenemende schoonheid van de mysterieuze rivieren in Myanmar. 

HIGHLIGHTS

  • een authentiek warme en gastvrije bevolking
  • het alom voelbare Theravadaboeddhisme
  • gevarieerde landschappen met idyllische meren en groene valleien tussen bergketens
  • het unieke Inle-meer, een aparte wereld
  • de schitterende site van Bagan
  • vele middeleeuwse steden
  • uiteenlopende ambachtelijke ateliers en kleurrijke marktjes
  • luxe riviercruise, unieke kennismaking met het plattelandsleven
  • grootstad Yangon, een culturele smeltkroes met koloniaal erfgoed

Cruiseprogramma’s mogelijk van 3 nachten tot 11 nachten. Alle programma’s beginnen of eindigen in Bagan, Mandalay, Yangon of Pyay.Voorbeeld: 5 daagse cruise op de Irrawaddy van Mandalay naar Bagan met Franstalige gids

Dit luxe cruiseschip vaart op de Irrawady en Chindwinrivier. Er zijn 2 restaurants waarvan één in openlucht, een spa, fitness, bibliotheek, lounge en zonnedek met zwembad. Zowel internationale keuken als lokale keuken komen aan bod. Er zijn geschakelde kajuiten mogelijk voor families en kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar. De 21 suites bieden accommodatie op 5-sterren niveau.

Afreisdata op aanvraag

DAG 1 Inschepen in Mandalay
Inschepen om 12u30. Bij vroegere aankomst raden wij een ontdekking van Mandalay aan: de Mahamuni Pagoda, het Shwenandaw klooster en de Kuthodaw pagode. Lunch aan boord, vervolgens verder naar Sagaing, bekend omwille van zijn heuvels met vele pagodes. In de namiddag bezoek aan Sagaing. Dit belangrijke religieuze en monastieke centrum telt 554 kloosters waar 6000 monniken en nonnen verblijven. We bezoeken een monastieke school en weeshuis. U krijgt de gelegenheid om studenten te ontmoeten en vertrouwd te raken met de leer van het Boeddhisme. Geniet van het prachtige uitzicht vanop de terrassen van de Soon U Ponya Shin pagode. In Amarapura, ooit bekend als de "Stad der Onsterfelijken" heeft het gekletter van de weefgetouwen voor katoen en zijde plaats gemaakt voor de dagelijkse drukte van de oude hoofdstad. Ontdek de brug van U Bein, de ideale plek om van de zonsondergang te genieten. De langste teakhouten brug ter wereld slingert zich door Lake Taungthaman. Na zonsondergang terug aan boord van de Sanctuary Ananda.

DAG 2 Sin Kyun
Vroeg in de ochtend varen we naar het noordwaarts naar het dorpje Sin Kyun. Een optionele rondleiding laat u toe om een bevoorrechte getuige te zijn van dit ongerepte gebied waar bezoekers zelden toegang toe hebben. Het lokale dorpshoofd was op zoek naar fondsen om een bibliotheek te bouwen, Sanctuary Retreats heeft daar aan meegeholpen na het ontbijt. Na het ontbijt terug naar de boot om naar Pakokku te varen. Vanaf het dek kan u genieten van de prachtige stad Mingun en haar onafgewerkte pagode. Daarna ziet een onvergetelijk landschap van witte en gouden pagodes verspreid over de heuvels voorbij glijden. Na de lunch kunt u deelnemen aan tal van activiteiten aan boord. Een heerlijk diner sluit deze mooie dag af.

DAG 3 Pakokku
Na het ontbijt nemen we een kijkje achter de schermen van het schip en staat een ​​kookles op het programma onder toeziend oog van de chef-kok. We ontdekken de markt van Pakokku en de stad Bagan. Hier wordt u vertrouwd gemaakt met de verschillende bouwstijlen van de stupa. Daarna gaat het richting de grote gouden Shwezigon pagode. Deze pagode is vooral beroemd om twee redenen: het is het eerste belangrijke monument gebouwd in Birmaanse stijl en de eerste pagode waarbij afbeeldingen van nats (geesten) werden toegestaan.

DAG 4 Bagan
Optioneel: ballonvaart om de vlakte van Bagan te ontdekken. Terug aan boord en ontbijt. Bezoek aan de tempels van Bagan. Ontdek eerst de tempel van Ananda, gebouwd in 1091 en één van de vier grote tempels van Bagan. Deze wordt trouwens beschouwd als één van de mooiste van Myanmar. We doorkruisen de vlakte van Bagan per koets. Verschillende fotostops en een bezoek aan de Sulamani pagode zijn gepland. Daarna verder naar Mount Popa, bekend als een bedevaartsoord met zijn vele tempels en relikwieën. We gaan terug aan boord om te genieten van de zonsondergang en van het diner. Op de achtergrond twinkelen de lichtjes van Bagan.

DAG 5 Bagan
Geniet van een vroeg ontbijt alvorens te ontschepen omstreeks 09u00. Als u een late vlucht heeft, kunnen we een bezoek aan Bagan voor u regelen. Vertrek om 09:00 naar een lokaal dorp in het hart van de vlakte van Bagan om de levensstijl van haar inwoners te ontdekken.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen naargelang de omstandigheden ter plaatse.

INBEGREPEN

Suite aan boord, vol pension, frisdranken en lokaal bier aan boord, lokale wijn tijdens lunch en diner, excursies met Franstalige gids van de boot en haventaksen. 

NIET INBEGREPEN

Pre- en postovernachtingen en -programma's, internationale vlucht, lokale vluchten, transfers, andere dranken, niet voorziene excursies en activiteiten, fooien, persoonlijke uitgaven, annulatie- en reisverzekering (17,5 € per dag en per pers.). Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Aanbieding onder voorbehoud van beschikbaarheid.

FORMALITEITEN

Belgen:

Geldig internationaal paspoort (tot 6 maanden na terugkeer)
Visum voor Birma: op voorhand aan te vragen

Niet-Belgen:

Gelieve u te informeren bij de ambassade / consulaat van Myanmar