Ervaar verantwoord en milieubewust toerisme, geniet van de luxe accommodatie en een verbluffende biodiversiteit, waaronder de veelbesproken big five. Geniet van een ontspannen, vriendelijke sfeer en voel Afrika’s hartslag!

LIGGING

Rhino Post Safari Lodge verwelkomt u in het natuurgebied van een 12.000 hectare groot privé-wildreservaat in het zuidoostelijke deel van het iconische Kruger National Park in Zuid-Afrika.

WEETJE

Rhino Post Safari Lodge is vernoemd naar een nabije “neushoornwrijfpost”. Een neushoorn had deze boomstronk zo vaak gebruikt dat hij helemaal glad en glanzend was geworden als een liefdevol gepolijst meubelstuk.

LOGIES

De Rhino Post Safari Lodge werd gebouwd met natuurlijke materialen van steen, hout, riet en canvas om een authentieke bush-sfeer te creëren. Er zijn in totaal 8 luxe suites, verhoogd met stelten, elk stijlvol ingericht met een ruime slaapkamer en met een indrukwekkend uitzicht op de rivierbedding vanuit de badkamer, buitendouche en terras. De rivier stroomt echter alleen wanneer er zware lokale regenval is, omdat het stroomgebied erg klein is, met de bron op slechts ongeveer 30 kilometer van de lodge. Wanneer het wel stroomt, is het een lust voor het oog, maar het water verdwijnt bijna net zo snel als het de rivier vult. De suites hebben een open stijl met houten vloeren, rieten daken en canvas muren en een ventilator aan het plafond. Iedere badkamer heeft een vrijstaand bad, een dubbele wastafel en een buitendouche. De bedden zijn voorzien van klamboes en een elektrische deken, en er zijn een minibar en koffie- en theefaciliteiten aanwezig.

ACTIVITEITEN

De activiteiten bij Rhino Post Safari Lodge zijn gericht op game drives. Vroeg in de ochtend vertrekt een gamedrive meestal om ongeveer 06.15 uur na een vroege thee en keert terug tussen 9.30 en 10.30 uur. De avondrit vertrekt om 16.00 uur en keert terug tussen 19.00 en 20.00 uur en stopt na zonsondergang. Tijdens de ochtendritten zijn hoeden en zonnebrandcrème aan te raden en tijdens de avondritten warme jassen en een muts (zelfs in de zomer kan de temperatuur vrij snel dalen na zonsondergang).

Uw gids neemt thee, koffie, water, warme chocolademelk, beschuiten en fruit mee op de ochtendrit; gratis drankjes, frisdrank, water, bier, sherry en snacks zijn voor sundowners. Hij (of zij!) zal u ook tijdens de thee vragen of er nog iets is dat u graag uit de bar wenst voor de sundowners.

Houd er rekening mee dat in het belang van duurzaam eco-toerisme en het behoud van het Kruger National Park GEEN off-road rijden is toegestaan. De game drives vinden plaats op een combinatie van geasfalteerde en onverharde wegen. De biodiversiteit van het Kruger National Park is legendarisch! Geniet van de veranderende landschappen en stel uw gids gerust al uw vragen want ze houden ervan om hun passie met u te delen.

FACILITEITEN EN MAALTIJDEN

Na een game drive kunnen gasten ontspannen in het verkwikkende zwembad, genieten van het uitzicht vanaf hun schaduwrijke patio en kijken naar de overvloed aan dieren in het wild aan de waterput. Heerlijke maaltijden worden geserveerd in het restaurant van het kamp, dat onder prachtige Tamboti-bomen ligt. De lounge, met zijn uitgebreide wijnkelder, gezellige open haard en bar, is de perfecte plek voor een sundowner.

MILIEU

De grootste zorg werd besteed aan het minimaliseren van de milieu-impact van de lodge en daarom werd er geen beton in de gebouwen gebruikt. Er werd zorgvuldig rekening gehouden met de lay-out van de lodge, looppaden werden verhoogd, accuvoeding wordt gebruikt voor verlichting, een speciaal ontworpen Reedbed-systeem verwerkt het badwater en ander afval wordt waar mogelijk gesorteerd en gerecycled.