Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de WINTER


Ontdek de meest aansprekende natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed en maakt u bijzondere tochten door het groene binnenland. Een zeer diverse rondreis met klassieke highlights en veel couleur locale met aan het einde nog enkele heerlijke dagen aan het strand. U komt ogen en oren te kort om alle indrukken in u op te nemen.

HIGHLIGHTS

 • Boeiende eerste kennismaking met de bestemming
 • Mooie afwisseling tussen natuur, cultuur en stranden
 • Kleinschalige en karaktervolle accommodatie
 • Middagmaal in een ashram
 • De ‘geheime tempels’ van Kandy
 • Fort van Yapahuwa
 • Rotscitadel van Sigiriya
 • De tempel van Wewal
 • Olifantenbad bijwonen
 • Ananasplantage & theeplantage

Programma

DAG 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

DAG 2 - COLOMBO - YAPAHUWA - AUKANA - SIGIRIYA (D)

Aankomst op de luchthaven. Onthaal en vertrek naar Sigiriya. Onderweg bezoek aan het fort van Yapahuwa, de ‘prachtige berg’ die werd gebouwd in de 13de eeuw om invallen vanuit Zuid-India te weerstaan. Waar eens kortstondig een hoofdstad was, ligt nog een prachtig bewerkte trap. Die leidt naar het heiligdom waar de Tand van Boeddha bewaard werd voordat die werd overgebracht naar Kandy. Verder naar Aukana met zijn 12m hoge boeddha die uit de rots werd gehouwen en die beschouwd wordt als het mooiste beeldhouwwerk op het eiland. Aankomst in Sigiriya en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 3 - ONTDEKKING VAN SIGIRIYA EN POLONNARUWA (DLB)

Rit naar Sigiriya en onderweg halte aan een ananasplantage. Vervolgens bezoekt u de rotscitadel van Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd. De rots wordt bekroond door paleisruïnes en is vermaard om de fresco’s van de ‘meisjes van Sigiriya’. Vervolgens zal u een traditionele offergave kunnen brengen in de tempel van Wewala en zal u genieten van een typisch middagmaal in een ashram. In de namiddag bezoek aan de door jungle overwoekerde ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa. U ontdekt er prachtige monumenten zoals de Boeddha's van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage en het standbeeld van de koning Parakramabahu. Terug naar het hotel in Sigiriya.

DAG 4 - SIGIRIYA - DAMBULLA - MATALE - KANDY (DLB)

Na het ontbijt rijdt u naar de boeddhistische grotten van Dambulla, geklasseerd Unesco-werelderfgoed. Bezoek aan de grotten. Rit via een prachtige route naar Matale. Bezoek aan een kruidentuin en lunch ter plaatse. Vervolgens aankomst te Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ van het eiland. Stadsbezoek en nadien wandelt u omheen het meer en kuiert u doorheen de koloniale stadswijken en de edelstenenbazaar. Avondmaal en overnachting te Kandy.

DAG 5 - KANDY EN HAAR 'GEHEIME TEMPELS' (DLB)

Bezoek aan de drie tempels Embekke Devale, met zijn magnifiek houtsnijwerk, Gadaladeniya Devale, met zijn Dravidische architectuur, en Lankathilaka Devale, in typisch Singhalese stijl. Middagmaal. Terugrit naar Kandy en vrije namiddag. ’s Avonds bezoekt u de befaamde tempel van de Tand van Boeddha. De pelgrims aanbidden er dit relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. Daarna woont u een spektakel bij met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 - KANDY - HAPUTALE OF ELLA (DLB)

Na het ontbijt bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya met zijn duizenden exotische planten. Vervolg van uw route naar Nuwara Eliya, een parel van een heuvelstadje met een goed bewaarde Britse koloniale sfeer. Onderweg middagmaal en bezoek aan een typische theeplantage. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 7 - HAPUTALE OF ELLA - UDAWALAWE (DLB)

Na het ontbijt, check-out en vertrek naar Ella, een klein hillstation in het groene hart van het eiland. U maakt er een wandeling naar Little Adam’s Peak en passeert langs theeplantages, watervallen en rijstvelden. Vertrek naar Udawalawe. In de late namiddag doet u een jeepsafari in het minder vaak bezochte Udawalawe National park. Met wat geluk ziet u er trompetterende olifanten, een kudde herten, prachtige vogels en misschien zelfs een luipaard. Deze regio is een must-see in het zuiden van Sri Lanka. Aansluitend naar het hotel, check-in en vrije avond.

DAG 8 - UDAWALAWE - GALLE - WELIGAMA/TANGALLE (DB)

Ontbijt en ontdekking van de verbazende ‘steltvissers’ van het dorp Weligama. Galle is een voormalig Portugees fort op de handelsroute, dat nu geklasseerd werelderfgoed is. Vervolgens aankomst in een charmehotel naar keuze voor een deugddoend strandverblijf als afsluiter van de reis.

Opmerking: In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen.

DAG 9 - TANGALLE (DB)

Vrije dag om te genieten van het strand.

Opmerking: In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen.

DAG 10 - TANGALLE - TERUGVLUCHT (B)

Vrije voormiddag om te genieten van het strand. In de late namiddag, transfer naar de luchthaven van Colombo en terugvlucht.

DAG 11 - BRUSSEL

HOTELS

CHARME SUPERIEUR

Sigiriya (2n)Kumbukgaha Villa
Kandy (2n)Galavilla Boutique
Haputale of Ella (1n)Bandarawela Hotel
Udawalawe (1n)Athgira River Camping
Tangalle (2n)Turtle Bay

Vanaf: 2290 € pp in dubbel
CHARME LUXE

Sigiriya (2n)Cinnamon Lodge
Kandy (2n)Stone House Lodge
Haputale of Ella (1n)Melheim Resort
Udawalawe (1n)Kalu’s Hideaway
Tangalle (2n)Eraeliya Villas & Gardens
Vanaf: 2850 € pp in dubbel

INBEGREPEN

 • Lijnvluchten in economy met Emirates Airlines
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • In hotel Era Eliya is enkel het ontbijt inbegrepen
 • De voorziene privétransfers In & Out en privévervoer ter plaatse
 • Entreegelden cfr programma en Engelstalige privégids/chauffeur
 • Verzorgde reisdocumenten

NIET INBEGREPEN

 • Persoonlijke uitgaven, fooien en dranken
 • Reisverzekeringen
 • Visumkosten
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse...)
 • Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen"
 • Formaliteiten: geldig paspoort, visum, geen verplichte inentingen