Rondreis met privé chauffeur doorheen het noorden van Oman met verlenging in Dubai

Oman heeft een oppervlakte van 309.500 km2 en een kuststrook van meer dan 1.700 km die zich uitstrekt langs de Arabische Golf en de Indische Oceaan. Het Hajjar gebergte doorkruist het terrein van Musandam in het noorden tot de regio Sharqiyah in het Oosten. De hoogste top heet Jebel Shams met wel 3075 m boven de zeespiegel. Het Sultanaat is onderverdeeld in elf provincies en vijf regio's. Het landschap, de geschiedenis en de tradities verschillen van regio tot regio.

We kijken er naar uit om u mee te nemen op een reis door 1001 nachten. 

HIGHLIGHTS

 • de Grote Moskee Sultan Qaboos en het Al Alam paleis in Muscat
 • de Muttrah souk, de oudste en de grootste markt in Oman
 • Bimmah ‘sinkhole’
 • Wadi Shab, waar er een waterval in de grot is
 • typische Omaanse dhows die nog steeds gebouwd worden in Sur
 • schildpad stranden met begeleiding naar de broedplaatsen
 • de altijd groene Wadi Bani Khalid, de meest geliefde wadi van het land
 • overnachting in Wahiba Sands, met duinen van wel 200 meter hoog
 • Al Hamra, een oud dorp dat gerestaureerd werd door de overheid om uit te beelden hoe de Omaanse bevolking leefde in de voorgaande eeuwen
 • Jebel Shams, de berg van de zon en de hoogste berg van de Arabische wereld; hij bereikt 3.075 m boven de zeespiegel
 • Nizwa, de hoofdstad tot 1783 en één van de oudste steden in Oman met het meest bezochte fort van het land
 • ontspannen aan het strand van Mussanah
 • hoogtepunten van Dubai met bezoek aan Burj Khalifa, 's werelds hoogste gebouw!

Dag 1: Vlucht Brussel - Muscat
U komt aan op de internationale luchthaven van Muscat; onze chauffeur zal voor u klaar staan in de centrale aankomsthal van het vliegveld om u naar uw hotel te brengen. Overnachting in Muscat.

Dag 2: Muscat
Na het ontbijt in het hotel, haalt uw Engels sprekende gids u om 8u30 op in de lobby van het hotel om de dag te beginnen met een bezoek aan de Grote Moskee Sultan Qaboos. Deze werd gebouwd door de Sultan ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van zijn troonsbestijging. Het is de 5e grootste moskee in de wereld. De moskee stelt indrukwekkende kunstwerken ten toon, een 14 meter lange Swarovski kroonluchter (8m diameter, weegt 8 ton en telt 1122 lampen en 600 000 kristallen) en een groot tapijt uit één stuk (ca. 4.300 m²), dat zich over de hele gebedsruimte voor de mannen uitstrekt. Alvorens de heilige plaats te betreden, dienen de dames hun decolleté en haren te bedekken. Mannen en vrouwen dragen lange mouwen en een lange broek (of rok). Transparante kleding is niet toegestaan.
Vanaf hier wordt u meegenomen naar het Al Alam paleis dat werd gebouwd door een Indiase architect. De sultan gebruikt het om zijn staatsgasten te ontvangen. Het paleis wordt geflankeerd door twee forten, Al Jalali (1578) aan de rechter kant en Al Mirani (1581) aan de linker kant. Beide forten werden gebouwd door de Portugezen. Vervolgens kan u het Bait Al Baranda museum bezoeken om daarna verder te rijden langs de kustweg naar de Muttrah souk. Het is de oudste en de grootste markt in Oman. Hier heeft u de tijd om een rustige wandeling te maken door de smalle steegjes waar de lucht is gevuld met de geur van wierook en sandelhout. Dit is een plek waar u vele pittoreske scenes zal aantreffen en waar u al een Omaans souvenir kan kopen, zoals aardewerk, schilderijen, waterpijpen, ‘khanjars’ omlijstingen, lederwaren, wierook, enz.
We nemen u mee naar één van de winkels waar u kan leren hoe u parfum oliën mengt of om een idee te krijgen over het proces van het verzamelen van wierook uit de bast van een boom. U keert terug naar het hotel en kan de rest van de dag vrij invullen.
Overnachting in Muscat (ontbijt)

Dag 3: Muscat - Quriyat - Bimmah Sinkhole - Wadi Shab - Sur
Na het ontbijt en het uitchecken in het hotel, wordt u opgehaald om 08u30 uur door uw gids. Vandaag begint uw avontuur in Quriyat, een groot vissersdorpje dat zich op een smalle strook van de kustlijn langs de Arabische Golf bevindt. De naam komt van qariyat, wat "dorpen" betekent.

Vervolg van de rit naar de Bimmah ‘sinkhole’. Deze krater werd duizenden jaren geleden gevormd door het ingestorte ‘dak’ van een ondergrondse rivier. Het gat is gevuld met turquoise zout water. U volgt het spoor dat omgevormd is tot een panoramische weg van tijd tot tijd nabij de zee komt en uitzicht geeft op prachtige witte stranden. Dan bereikt u Wadi Shab, waar er een waterval in de grot is, die u kunt bereiken na ongeveer 40 minuten wandelen en zwemmen in twee- of drietal ‘zwembaden’.

Later bereikt u Sur, ooit bekend in de Golf van Afrika als belangrijk knooppunt voor de handel met India en China. De typische Omaanse dhows worden nog steeds gebouwd in Sur en kunnen gezien worden in de haven. De gerestaureerde Fatah Al Khair, welke dateert uit de 8e eeuw, is te zien in het openluchtmuseum. U bereikt uw hotel in de middag, waar u incheckt in en 's avonds na het diner wacht u een unieke ontmoeting. Om 20u00 wordt u meegenomen naar de schildpad stranden waar u getuige kan zijn van de groene schildpadden die op het strand komen om er hun eieren te leggen tijdens de nacht. Rangers zullen u begeleiden naar de broedplaatsen van de dieren. Slechts een handvol overleeft om terug te keren naar dit strand om er op hun beurt hun eieren te leggen. Daarom worden voortaan dan ook beschermd door de overheid.

Dag 4: Sur - Wadi Bani Khaled - Wahiba Sands
Na het ontbijt en de check-out, ongeveer rond 10u30, zet u uw reis verder naar Wahiba Sands. Onderweg maakt u ook een stop om te genieten van de altijd groene Wadi Bani Khalid, de meest geliefde wadi van het land! Hier stroomt het water het hele jaar door. Grote baden van turkoois en smaragd gekleurd water, omgeven met weelderige groene palmen, liggen verspreid langs de loop van de Wadi en nodigen u uit om erin te springen en om u te verfrissen.

De bronnen van de Ain Hamouda, Ain al Sarooj en Ain Dawwa zijn een zegen voor het oog terwijl u langs de vallei, passeert. Daarna komt u bij het rode zand van de Wahiba. Dit gebied is een virtuele zandzee met grote duinen van wel 200 km lang. Het beslaat een breedte van 100 km die loopt van de Eastern Hajars tot aan de Arabische Zee. Sommige duinen zijn wel tot 200 meter hoog.
Geniet van de rit door de zandduinen waarvan de vormen veranderen al naargelang de wind waait. Niet alleen de vorm van de duinen verandert; ook hun kleuren veranderen met de uren: van wit in de ochtend tot oker, bijna rood in de namiddag.

De Wahiba Sands zijn nog steeds de thuisbasis van de Nazaris en de Jenebhas, Bedoeïenenstammen wiens legendarische gastvrijheid bekend is tot ver buiten de grenzen van Oman. U bereikt uw kamp in de namiddag, diner en overnachting in Wahiba Sands (ontbijt / diner)

Dag 5: Wahiba Sands - Jebel Shams - Nizwa
In de ochtend na het ontbijt, verlaat u de woestijn en rijdt u richting Al Dakhiliyah Regio (binnenlandse gewest). De volgende stop is Al Hamra, een oud dorp dat gerestaureerd werd door de overheid om uit te beelden hoe de Omaanse bevolking leefde in de voorgaande eeuwen.

Hier heeft u de mogelijkheid om de adellijke huizen met hun drie verdiepingen te bewonderen. Sommige van hen zijn enkele honderden jaren oud. Breng een bezoek aan Bait Al Safa (entreegelden tegen betaling), een gerenoveerd gebouw gerund door vrouwen van het dorp. Ze tonen oude ambachten zoals malen, kleuren, koken en nog veel meer.
Ten westen van Al Hamra ligt een kronkelende weg die omhoog loopt langs Jebel Shams, de berg van de zon. Het is de hoogste berg van de Arabische wereld; hij bereikt 3.075 m boven de zeespiegel.

De rit naar de top is avontuurlijk; u passeert het oude dorp Ghul met zijn groene terrasvelden. De inwoners van deze wadi staan bekend om hun artistieke geweven tapijten van geitenhaar. Er is in Oman veel vraag naar deze handgemaakte juweeltjes. Ze variëren van beige tot rood en van bruin tot zwart. Enkele kilometers verder bereikt u de afgrond van de Omaanse Grand Canyon. Geniet van het adembenemende uitzicht voordat u uw reis voort te zet. Rijd de berg af en check-in in uw hotel in het Nizwa gebied. Diner en overnachting in Nizwa (ontbijt / diner)

Dag 6: Nizwa - Mussanah
U verlaat het hotel na het ontbijt en brengt een bezoek aan Nizwa.
Mocht uw bezoek op een vrijdag vallen, dan heeft u de mogelijkheid om getuige te zijn van de onderhandelingen op de veemarkt. De herders van de omgeving komen er één keer per week hun dieren veilen.
Nizwa, de hoofdstad tot 1783 en één van de oudste steden in Oman, is tot vandaag de zilveren hoofdstad en het religieuze centrum van het land. Imam Sultan Bin Saif Al Malik Ya'rubi bouwde er een fort in 1668. Het is het meest bezochte nationale monument van Oman.

Het fort weerspiegelt de militaire technische bekwaamheid van fort-bouwers van een vervlogen tijd. Het beschikt over een unieke toren van 30 meter hoog en 37 meter breed. De stad, beroemd om zijn handwerk en landbouwproducten, heeft ook een grote souq, gelegen rondom de vesting. Het is één van de drukste in het land naast de Muttrah souq.

De markt bruist van verkopers die alles verkopen van vlees, vis, groenten en fruit, kruiden en dadels tot goud, koper en keukengerei. Het zilverwerk van Nizwa wordt beschouwd als het mooiste van het land. U bereikt Mussanah Barka ~ City in de namiddag waar u verblijft in één van de resorts in dit gebied.
Overnachting in Mussanah (ontbijt / diner)

Dag 7: Mussanah
Vrije dag om te ontspannen en eventueel te genieten aan het strand.
Overnachting in Mussanah (ontbijt / diner)

Dag 8: Mussanah ~ Dubai
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Dubai. Omdat deze rit een 4-5 tal uren duurt, geniet u van een vrije namiddag en avond om te ontspannen en te winkelen in de stad op uw eigen tempo.
Overnachting in Dubai (ontbijt / diner)

Dag 9: Dubai
Na het ontbijt in het hotel wacht u een fascinerende historische en moderne tour in Dubai die de vele gezichten van deze prachtige stad toont. Er wordt een fotostop voorzien bij Burj Al Arab, 's werelds eerste zeven-sterren hotel en ook bij Hotel Atlantis The Palm.

Verder ziet u onderweg ook de bekende Jumeirah moskee het prachtige Zabeel Paleis. We brengen een bezoek aan het Al Fahidi Fort, een 200 jaar oude vesting waarin ook het Dubai Museum is gevestigd. Wij vervolgen onze tocht op een traditionele abra, over de kreek. We zullen een bezoek brengen aan de souks met goud en specerijen en maken een fotostop aan de voorkant van de Burj Khalifa, 's werelds hoogste gebouw!

Ons bezoek eindigt met een een rit doorheen de wolkenkrabbers langs de Dubai Marina .
Vrije avond en overnachting in Dubai. (ontbijt / diner)

Dag 10: Dubai ~ Brussel
Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven van Dubai voor uw terug vlucht (ontbijt)

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten 
 • Luchthaven- en fueltaksen
 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer (hotelkeuzes naar wens)
 • De vermelde maaltijden 
 • Privé transfers luchthaven-hotel - luchtaven
 • Engelstalige privé gids/chauffeur
 • De ingangen en bezoeken
 • Flesjes water voor onderweg
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • De niet vermelde maaltijden
 • Toegangsvisum in Oman (5 OMR)
 • De reisverzekeringen
 • Wat niet als inbegrepen vermeld wordt in het programma