Vertrek op arctisch avontuur! De hele tocht vindt plaats boven de poolcirkel, waardoor u meer kans hebt om het noorderlicht te zien.

Op jacht naar het Noorderlicht in Noorwegen

Bezoek aan Tromsø

Kabelbaan & hondensleetocht onder het noorderlicht

Bezoek aan een rendierboerderij

Prachtige cruise noordwaarts met Hurtigruten langs de spectaculaire kustlijn van Noorwegen

Excursie naar de Noordkaap en verder naar Kirkenes

Koningskrab safari 

Verblijf in Snowhotel 365

Dag 1 - Aankomst in TromsøAankomst op de luchthaven van Tromsø. 

Bij aankomst word je per Flybussen (luchthavenshuttle) of taxi naar het centrum van Tromsø gebracht (transfer niet inbegrepen)*. Nadat je hebt ingecheckt in je hotelkamer, ben je vrij om de prachtige stad Tromsø te verkennen. Mis het Poolmuseum, het Noorderlicht Planetarium en het Universiteitsmuseum niet.
Overnachting in het Thon Hotel Tromsø of gelijkwaardig
*Om van het vliegveld naar het stadscentrum te komen of andersom, raden we je aan gebruik te maken van vervoer met een lage CO2-uitstoot, zoals treinen, trams, pendelbussen naar het vliegveld en privévervoer in elektrische auto's.

Dag 2 - Kabelbaan & hondensleetocht onder het noorderlichtOntbijt in het hotel. 

Vandaag begin je je reis met de kabelbaan Fjellheisen naar de top van de berg Storsteinen. Het uitzicht over het eiland Tromsø en de omliggende bergen is spectaculair! In de namiddag ga je op weg naar het Tamok-kamp voor een hondensledesafari, met de kans om schitterend noorderlicht te zien. Je krijgt instructies en dan is het tijd voor avontuur! Per slee zijn 2 personen toegestaan, een bestuurder en een passagier, met de mogelijkheid om halverwege van bestuurder te wisselen. Aan het einde van deze excursie keer je terug naar Camp Tamok en wordt er een warme maaltijd, inclusief een vegetarische optie, geserveerd in een lavvo (Sami-tent). Rond middernacht keer je terug naar je hotel in Tromsø.
Overnachting in het Thon Hotel Tromsø of gelijkwaardig

Dag 3 - Tromsø en cruise met de Hurtigruten

Ontbijt in het hotel. De dag is vrij voor nieuwe expedities - bijvoorbeeld een bezoek aan een rendierboerderij of een rondleiding door de Arctische hoofdstad - voordat je aan boord gaat van de Hurtigruten Coastal Express, voor een prachtige cruise noordwaarts langs de spectaculaire kustlijn van Noorwegen. Om de kustlijn van Kirkenes te respecteren, blijft het Hurtigruten schip er ver vandaan, terwijl het contact houdt met de rest van de Noorse kustlijn. Vertrek uit Tromsø is voorzien om 18:30 uur.
Diner en overnachting aan boord van de Coastal Express in een buitenhut.

Sinds 1893 is Hurtigruten een kenmerk langs de Noorse kust. Onze schepen hebben hun eigen stijl, hun eigen charme en wij geloven dat ze ook een eigen ziel hebben. Op alle schepen van de huidige vloot vindt u moderne voorzieningen, zorgvuldig gecombineerd met echt karakter.

Dag 4 - Op weg naar de Noordkaap

Aankomst in Hammerfest is voorzien om 05h15. Hammerfest was de eerste stad in Noorwegen met elektrische straatverlichting. Na een korte stop gaat je reis verder naar Honningsvåg, meer naar het noorden. Ontbijt aan boord van de Coastal Express.
De aankomst in Honningsvåg is voorzien om 11h45 met meteen vertrek voor een excursie naar de Noordkaap. Deze wildernis is winderig en de kliffen rijzen spectaculair tot 300 meter boven de zeespiegel. De cruise gaat verder naar Kirkenes.
Diner en overnachting aan boord van de Coastal Express in een buitenhut van onbepaalde lengte.

Dag 5 - Koningskrab safari en Snowhotel 365

Ontbijt aan boord van de Coastal Express. Terwijl u slaapt, vaart het schip verder oostwaarts langs het schiereiland Varanger, langs Båtsfjord en Vardø. 09:45 - Voorziene aankomst in Kirkenes. Dit fascinerende stadje biedt een kijkje in het leven in dit afgelegen deel van Noorwegen.
Om 13h00 word je verwelkomd door een lokale visser. Je wordt voorzien van warme kleding, laarzen en wanten, voordat je op pad gaat om die dag op koningskrabben te vissen. De grote vangst van de dag, koningskrab, zal aan je worden geserveerd. Deze activiteit duurt ongeveer 4 uur. Na het bezoek word je opgewacht en naar het Kirkenes Snowhotel gebracht.
Diner en overnachting in het Kirkenes Snowhotel.

Dag 6 - Vertrek uit Noorwegen

Ontbijt in het hotel en transfer terug naar de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vertrek uit Kirkenes volgens je vluchtschema (transfer niet inbegrepen)*.
Einde van de diensten.

*Om van de luchthaven naar het stadscentrum te komen of vice versa, raden wij u aan gebruik te maken van vervoer met een lage CO2-uitstoot, zoals treinen, trams, luchthavenbussen/shuttles en privévervoer in elektrische auto's.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in een hotelkamer met douche/wc in Tromsø
 • Toegang tot de Fjellheisen kabelbaan
 • 2 nachten in een buitenhut met douche/wc aan boord van Hurtigruten. Halfpension inbegrepen.
 • 1 nacht in het ijshotel "Snowhotel 365". Diner inbegrepen
 • 5 Scandinavische ontbijten
 • 1 hondenslee excursie (2 personen per slee) inclusief een eenvoudig diner
 • 1 Hurtigruten excursie naar de Noordkaap
 • 1 koningskrab safari inclusief lunch

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven.
 • Entreegelden voor toeristische bezienswaardigheden.
 • Tickets voor alle niet bij "inbegrepen" vermelde bezoeken
 • Reisverzekering.

Belangrijk

 • Voor de Hurtigruten gelden speciale annuleringsvoorwaarden.
 • De prijs is gebaseerd op accommodatie in toeristenklassehotels (3-4 sterren). Als de genoemde hotels niet meer beschikbaar zijn, proberen we een alternatief van vergelijkbare kwaliteit te vinden.
 • Alle genoemde activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Neem contact met ons op voor de kerst-/nieuwjaarsperiode. Sommige diensten zijn mogelijk niet beschikbaar tijdens deze periode of tegen een andere prijs.
periodeprijss.suppl.
15/12/2023 - 15/01/2024€ 2 498€ 350
16/01/2024 - 31/03/2024€ 2 298€ 350

Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs