Constance Collection

Ontdek met uw eigen ogen de ansichtkaart van de Seychellen met zijn grote ronde rotsen die nonchalant liggen op een strand van fijn zand omzoomd door kokospalmen! Maar het zou jammer zijn om de Seychellen te beperken tot alleen dit idyllische beeld... Graag bieden we u de gelegenheid om de ziel van de Seychellen te ontdekken: de gastronomie die de aanwezigheid van het eiland op de specerijenroute en in India niet zou kunnen ontkennen, de unieke vegetatie die u kunt ontdekken tijdens wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden die we u aanbevelen, de inheemse fauna die varieert van de kleine kolibrie tot de reuzenschildpadden waarvan sommige de Franse Revolutie hebben kunnen meemaken, de Creoolse dorpen met kleurrijke huizen, de plantagehuizen die u ontdekt te midden van een vanilleplantage of een patchouli-plantage zijn allemaal getuigenissen die u zult ontdekken met deze combinatie van Mahé en Praslin.

Met het Constance Ephelia Resort op Mahé en het legendarische Constance Lemuria Resort op Praslin zult u verblijven in een van de mooiste hotels op de Seychellen, gelegen in het hart van prachtig bewaard gebleven natuur met spectaculaire decors.


Als bonus organiseren wij een privé-ontmoeting met onze vriend Robert, de productieve "Turtle Manager" van Constance Lemuria op Praslin. Robert kan eindeloos praten over zijn schildpadden, die hij liefkozend zijn kinderen noemt. Robert is een van de zeer actieve leden in het onderzoek en het behoud van deze fascinerende wezens, die zonder mensen zoals hij zouden kunnen verdwijnen...

GENIET VAN

  • De ansichtkaartwaardige landschappen van de Seychellen
  • Een onderdompeling in de ontdekking van de Creoolse cultuur
  • De verkenning van nationale parken en opmerkelijke inheemse fauna
  • De twee Constance-adressen, Ephelia & Lemuria, die tot de beste van de archipel behoren
  • Halfpensionverblijf met een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden. Variatie en diversiteit staan centraal!
  • Autoverhuur om Mahé grondig te verkennen (optioneel)
  • Een ontmoeting met Robert, de uitzonderlijke Turtle Manager van Lemuria
  • 's Werelds mooiste stranden... Anse Georgette staat regelmatig in de top 5 wereldwijd en ligt op het terrein van Lemuria.
  • De prachtige 18-holes golfbaan van Lemuria en zijn legendarische hole nummer 15!

REISPROGRAMMA

DAG 1 - VLUCHT NAAR MAHÉ

Lijnvlucht naar Mahé

DAG 2 - AANKOMST MAHÉ

D

Aankomst op de internationale luchthaven van Mahé. Verwelkoming door onze vertegenwoordiger & overhandiging van de huurwagen voor de rit naar het hotel. Eerste contact met de idyllische omgeving van de Seychellen en aankomst in het eerste charmante adresje van deze reis, genesteld tussen tropische tuinen en de Indische Oceaan.

DAG 3 - BEZOEK AAN VICTORIA

DB

Dag gewijd aan het bezoek van het eiland Mahé met de belangrijkste bezienswaardigheden. Start met de exotische sfeer van de markt: zuiderse ambiance, kleurrijke kraampjes, de geuren van specerijen en de vriendelijke inwoners van Victoria. Victoria is de hoofdstad van Mahé en wordt als een van de kleinste hoofdsteden ter wereld beschouwd. De beroemde "Little Ben" is sinds 1903 een herkenningspunt tussen de kleurrijke koloniale huizen langs de gezellige straten. Wandel vervolgens door de botanische tuinen tussen enkele exotische en inheemse planten zoals de Coco de Mer en unieke orchideeën.

DAG 4 - ONDERDOMPELING IN HET HART VAN LA GRANDE ILE

DB

Dag om het eiland met de huurwagen te ontdekken. Verschillende thematische circuits zijn mogelijk:

Cultuurliefhebbers: De Mission Lodge dateert uit de trieste dagen van de slavernij toen het diende als boerderij en kostschool voor bevrijde slaven. Op de begraafplaats van Bel Air bevindt zich het graf van "Pierre-Louis Poiret", deze "zoon" van Lodewijk XVI, een voormalige vluchteling voor de Franse Revolutie die op de Seychellen een toevluchtsoord vond. Tenslotte, aan de kant van Anse Royale, biedt de "Tuin van de Koning", aangelegd in de 18e eeuw door Pierre Poivre (hij heeft zijn naam goed gekozen!) een unieke ervaring in een tuin van duizend specerijen! De geuren van vanille, kaneel, citroengras, nootmuskaat en peper, parfumeren de wandeling en bieden een prachtig panorama vanaf de top van het landgoed...

Strandliefhebbers: Heel wat aan te bevelen, zoals de stranden van Anse Carana, Anse aux Pins, ideaal om te snorkelen. En aan de oostkust een reeks kleinere baaien van Anse Baleine, Anse Bougainville, Anse Parnel en Anse Forbans. Aan de westkust van Quatres Bornes tot Baie Ternay zijn de stranden het wildst: Anse Intendance en Takamaka zijn erg populair bij surfers, de golven van Police Bay zijn moeilijk te weerstaan maar zwemmen wordt niet aanbevolen, de zeer aangename Baie Lazare met zijn ondiepe wateren, Petite Anse toegankelijk vanuit de tuinen van de Four Seasons en een van onze favorieten, Anse Soleil. Anse Soleil combineert alle elementen van de exotische postkaart: rotsen, vegetatie, wit zand en turquoise-blauwe zee. Verderop geeft het charmante tonijnvissersdorpje Port Glaud toegang tot de lagune van Anse Islette en het zeer populaire strand van Port Launay dat gezinnen aantrekt die komen picknicken. Niet te missen is de schilderachtige weg van Port Launay naar Ternay Bay. En wat verder te voet te ontdekken, het best bewaarde geheim van Mahé, het wilde strand van Baie Ternay en zijn gewoonlijk verlaten lagune. De mooiste zonsondergang van het eiland is op het populaire halvemaan-vormige strand van Beau Vallon.

Voor de wandelaars: De wandeling van Anse Major Nature Trail, waarbij je in 1 uur een gemakkelijke wandeling maakt van de rotsachtige kustlijn naar Anse Major met een prachtig uitzicht op het strand van Beau Vallon en op de Silhouette en North Islands. Voor de moeilijkere wandelingen adviseren we het Morne Seychellois National Park, bakermat van bijna alle endemische planten van de Seychellen. De wandeling is een aaneenschakeling van verschillende wandelpaden aan een gemiddelde moeilijkheid (Sentier Copolia - 2 uur en La Morne Blanc - 2 uur). Voor de doorzetters is de pittige beklimming van de Morne Seychelloise trail die een 6 tot 8 uur durende wandeling vereist naar de top van het eiland op 905m (gids aanbevolen).

DAG 5 - OP WEG NAAR PRASLIN

B

Vertrek per ferry naar het eiland Praslin. Aankomst op St. Anne's Jetty en verwelkoming. Transfer naar de accommodatie van jouw keuze. Vrije middag om te genieten van het heldere water en het witte zand van het strand.

DAG 6 - PRASLIN : RUST OF ONTDEKKING

DB

Het op één na grootste eiland van de Seychellen, met zijn paradijselijke natuur, nodigt uit tot lekker luieren. Het is moeilijk om aan de koraalzandstranden, in de schaduw van kokospalmen, het zuiver transparante water en de droomhotels te weerstaan.

Het eiland is echter meer dan alleen zijn stranden. Wij bieden optionele excursies die de moeite waard zijn tijdens het verblijf:

Een dagtocht naar de naburige eilanden. Aankomst op het wilde eiland Cousin, dat in 1975 tot natuurreservaat werd uitgeroepen en waar meer dan 250.000 vogels leven. Een grill-lunch in Creoolse stijl op het strand. Ontdekking van het eiland te voet alvorens verder te gaan naar het kleine zusje, het eiland Curieuse, een klein eiland van 3 kilometer lang met een nationaal zeepark dat zich inzet voor de bescherming van de 300 reuzenschildpadden van Aldrabra te midden van de mangrove en de mangrovebomen. Terugkeer naar het hotel aan het eind van de dag.

Ontdekking van de Vallée de Mai, volgens de lokale legende de echte Tuin van Eden... Hier groeit de beroemde Coco de Mer palmboom, beter bekend als "Coco fesse". Ook te spotten de zwarte papegaai, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. De ontdekkingspaden in de Vallée de Mai worden overschaduwd door een palmbladeren. Een biodivers gebied met vleermuizen, blauwe duiven, bulbuls en hagedissen. Vrije middag in Anse Lazio om te genieten van het heldere water en het witte zand.

Andere aanbevolen activiteiten met huurwagen: Het kleine strand van Anse Kerlan, ideaal om te zwemmen en te snorkelen en een bezoek aan de Black Pearl Farm. Sportievelingen kunnen het Piratenschatpad bewandelen en de 600 treden van het prachtige natuurreservaat Fond Ferdinand beklimmen om het schitterende panorama van de Sint-Annabaai te ontdekken.

DAG 7 - PRASLIN : RUST OF ONTDEKKING

B

Vrije dag: uitrusten of ontdek de omgeving met de excursies beschreven op dag 9.

DAG 8 - PRASLIN : RUST OF ONTDEKKING

DB

Vrije dag: uitrusten of ontdek de omgeving met de excursies beschreven op dag 9.

DAG 9 - TERUG NAAR MAHÉ VOOR DE TERUGVLUCHT

B

Vrije tijd tot aan uw vertrek van de luchthaven van Praslin. Het Lemuria biedt u een gastenlounge met douches en snacks, zodat u tot het laatste moment kunt genieten van de faciliteiten van het hotel. Korte rit naar de luchthaven en vertrek naar Mahé. Aansluiting voor uw retourvlucht.

DAG 10 - AANKOMST BRUSSEL

10 dagen / 7 nachten

Tijdelijke aanbieding geldig voor alle reserveringen vóór 6 oktober 2023 voor een verblijf tussen 1 december en 29 februari 2024 (behalve tussen Kerst en Nieuwjaar).

REISBESCHRIJVING

Mahé - Praslin

DATUM

PRIJS

01/10/23 - 28/02/24

4990 €

Uw bijzondere verblijven

Mahé

Constance Ephelia

Praslin

Constance Lemuria


Behoudens anders vermeld, zijn onze prijzen berekend op basis van 2 personen die samen reizen en de kamer delen. Single toeslag heeft enkel betrekking op de accommodatie (een niet gedeelde kamer), maar altijd op basis van minimum 2 reizigers.

Gelieve ons te raadplegen voor een rondreis waarbij de reiziger alleen reist. De kosten (gids, voertuig, brandstof, …) kunnen oplopen aangezien ze dan niet meer verdeeld worden over een 2de of meerdere personen.

UW BIJZONDERE VERBLIJVEN