Chili - woelig en bruisend, een land vol contrasten

Louter geografisch beschouwd is Chili het meest fascinerende land van Zuid-Amerika. Deze smalle strook van nauwelijks 180km breed strekt zich uit over een lengte van 4.300km. Het land ‘waar de aarde eindigt’ herbergt verscheidene geografische en klimatologische verrassingen. Vanaf de kust ziet men in de verte de top van de Andes, waar eeuwige sneeuw schittert als een vuurtoren op een oneindig blauwe oceaan. Van het noorden tot het Antarctisch uiteinde van het land, doorkruist men nu eens woestijnachtige droge landschappen, dan weer groene weelderige weilanden, vervolgens dicht begroeide bloemrijke bossen, om te eindigen in de schijnbare verlatenheid van een polair landschap, eeuwig met sneeuw bedekt. Elk van deze regio’s heeft een eigen kenmerkende fauna en flora. In tegenstelling tot vele andere Zuid-Amerikaanse landen, kan men in Chili nauwelijks relikwieën van oude precolumbiaanse beschavingen terugvinden. De Mapuches zijn de enige stille getuigen van een rijk indiaans verleden. Door het samensmelten van indiaanse, Creoolse en Europese levenswijzen heeft Chili een zeer rijke beschaving ontwikkeld, waarin gastvrijheid hoogtij viert.

Ontdek dit land in stijl, met nu een interessante formule in luxe hotels en lodges, veelal in volpension en inclusief dranken.

Deze rondreis neemt u mee naar de hooglanden, woestijn en zoutvlaktes van de Altiplano, tot het ruwe zuiden met zijn alom gekende pieken van Torres del Paine maar ook naar de regio van Pucon, waar zowel cultuur, natuur en avontuur samensmelten in het aanbod van deze Relais & Châteaux.

•  The Singular Santiago de Chili (3 nachten)

•  The Singular Patagonia (Torres del Paine, 3 nachten**)

•  Vira Vira (Pucon, 4 nachten**)

•  Alto Atacama (3 nachten**)


** verblijven inclusief excursies, volpension en dranken

Programma

Dag 1 - Onthaal aan de luchthaven van Santiago en transfer naar het hotel.
Vrije namiddag om op eigen houtje Santiago te ontdekken.
Overnachting, hotel The Singular Santiago (Classic Room).

The Singular Santiago is een vijf-sterren luxe hotel, gelegen in de Lastarria Buurt, in het hart van het centrum van Santiago. Het hotel is speciaal ontworpen om naadloos te passen in deze iconische wijk, die de trots en de creativiteit van de mensen van Santiago belichaamt.

Dag 2 - Transfer naar de luchthaven van Santiago.
Onthaal aan de luchthaven van Punta Arenas en transfer naar Puerto Natales (ca. 250km, 2u30).
3 Overnachtingen, hotel The Singular Patagonia (Standard Room) op basis van volpension en open bar.

The Singular Patagonië, gelegen net buiten Puerto Natales in de Chileense stad Puerto Bories, is een vijf-sterren luxe hotel in Patagonië. Het voormalige huis van de Frigorifico Bories, een koelhuis gebouwd in het begin van de 20e eeuw, werd omgebouwd tot een heel bijzonder hotel.

Dag 3-4 - Twee volle of halve dagen excursies aangeboden door het hotel.

Keuze uit bijvoorbeeld: volle dag bezoek aan het Torres del Paine National Park met zichten op Las Torres, Los Cuernos, Salto Grande en Laguna Azul; halve dag boottocht naar de Balmaceda en Serrano gletsjer, kajakken door de fjorden, vogelobservatie, fietsen, trekking, tochten te paard,…

Dag 5 - Transfer naar de luchthaven van Punta Arenas.
Onthaal aan de luchthaven van Puerto Montt en transfer naar Pucon, een prachtige groene regio met verschillende nationale parken en beschermde zones (ca. 4 uur).
Na aankomst in het hotel, bezoek aan de organische boerderij.
4 Overnachtingen, hotel Vira Vira Hacienda (Suite) op basis van volpension en open bar.

Het Relais & Châteaux - Hacienda Hotel Vira Vira ligt in een prachtige en unieke locatie in de buurt van Pucón, Chili. Het beschikt over een 23ha inheemse park langs de oevers van de rivier Liucura en biedt een oase van rust en ontspanning. The Vira Vira Hotel brengt een nieuw reisconcept in leven - we noemen het "The Elegance of Adventure ", wat betekent dat een groot scala aan exclusieve activiteiten en excursies deel maakt van uw " all inclusive " verblijf in deze unieke hacienda.

Dag 6-7-8 - 3 Volle of halve dagen excursies aangeboden door het hotel in de regio.
Keuze uit bijvoorbeeld: trekking, tochten te paard, vogelobservatie, fietsen, kajakken, white water rafting, zeilen, vliegvissen, culturele activiteiten, yoga; in de winter (onze zomer) is er mogelijkheid om te skieën, tochten te maken met sneeuwschoenen of per huski slee.

Dag 9 - Transfer naar de luchthaven van Temuco (ca. 1u30).
Onthaal aan de luchthaven van Santiago en transfer naar het hotel.
Overnachting, hotel The Singular Santiago (Classic Room).

Dag 10 - Transfer naar de luchthaven van Santiago.
Onthaal aan de luchthaven van Calama en transfer naar San Pedro de Atacama (ca. 1u30).
In de namiddag, halve dag excursie of genieten van de spa/welness faciliteiten van het hotel.
3 Overnachtingen, hotel Alto Atacama (Catarpe Room) op basis van volpension en open bar.

De Alto Atacama : ecologie en harmonie ten top!

Alto Atacama Desert Lodge & Spa is de enige lodge in de regio San Pedro, die volledig wordt omgeven door natuur. Gelegen in de weelderige Catarpe vallei van de Salt Mountain Range, op iets meer dan een mijl van het plein van San Pedro, werd het ontwerp van de Alto Atacama's beïnvloed door de lokale dorpsarchitectuur. Dit pareltje werd ontworpen om naadloos in zijn omgeving over te gaan als een deel van de terracotta- gekleurde bergkam die erachter opkomt. De setting, het weidse uitzicht, de rust en stilte, en de prachtige outdoor lounge ruimtes maken van de Alto Atacama een bestemming op zich.

De Alto Atacama streeft er naar om de ogen van een reiziger te openen, om te verkennen, om te voelen, aan te sluiten, en om als herboren terug te keren, veranderd door een authentieke ervaring die voor altijd bij blijft.

In plaats van alleen foto’s te nemen als een passieve reiziger, moedigt Alto Atacama de gasten aan om buiten de gebaande paden te treden, in interactie met de lokale inheemse cultuur, en om de gevarieerde en prachtige landschappen van de woestijn te voet of met de fiets te verkennen. Meer dan de helft van het personeel van Alto Atacama is inheems, en hun persoonlijke verhalen en geschiedenissen verrijken het inzicht in de regio. Geisers, warmwaterbronnen, vulkaan klimmen, mountainbiken door woestijn canyons, en het verkennen van de oude Inca-ruïnes en rotstekeningen zijn slechts een paar van de 30 avontuurlijke excursies die worden aangeboden door de hoog opgeleide lokale gidsen.

Dag 11-12 - 2 Volle of halve dagen excursies aangeboden door het hotel.
Keuze uit bijvoorbeeld: bezoek aan de maanlandschappen van de Cordillera del Sal, de spectaculaire El Tatio geisers, de flamingo colonie in de Laguna Tara in de Salar de Atacama, kleine oase dorpjes zoals Toconoa en Socaire, de Miscanti en Miniques meren alsook observatie van de sterren met open deck telescoop.

Dag 13 - Transfer naar de luchthaven van Calama.
Onthaal aan de luchthaven van Santiago en transfer naar het hotel.

Dag 14 - Transfer naar de luchthaven van Santiago.

Richtprijs

(in Euro per per persoon in tweepersoonskamers)

+5.000,- 

Hotels

The Singular Santiago (Classic),

The Singular Patagonia (Standard),

Vira Vira Hacienda (Suite),

Alto Atacama (Catarpe)

Inbegrepen

Santiago: private transfers + ontbijt; voor de andere bestemmingen: transfers & excursies in groep, volpension & beperkte dranken

Ook aangepast programma mogelijk met 1 extra nacht in Santiago en 2 extra nachten in Alto Atacama (wanneer The Singular Patagonia gesloten is)

Afhankelijk van de exacte reisdata wordt de prijs bepaald, omdat de exacte data van aankomst/vertrek in de hotels de juiste prijs bepalen