Balcony Suite: vanaf € 6.455 p.p.

Mozaïek van geschiedenis, veel zon en een kruidige keuken

Machtige route met een jacht van de Rode Zee naar Middellandse Zee langsheen vier landen : het eeuwig beminnelijke Jordanië, Egypte met de mysterieuze piramiden, Israël met die indrukwekkende geschiedenis en het charmerende Cyprus.

Een van de toppers is natuurlijk de passage van het Suezkanaal. Maar er is ook Alexandrië, één van de Zeven Wereldwonderen.

Prijsvoorbeeld

Balcony Suite: € 6.455 p.p.

Inbegrepen:

Excursie naar Naama Bay en boottocht (glasbodemschip)

Panoramische rondrit van Alexandrië met wandeling in de Montazah Tuinen

Een stadswandeling in Jaffa en de hoogtepunten van Tel Aviv

Haifa city tour


Emerald PLUS : De piramiden van Giza en boottocht per feloek op de Nijl


Vergelijkbare cruises met Emerald Azzura

Van Cyprus naar de Rode Zee

 • Limassol – Aqaba
 • 26/12/2022, 11 dagen

Israël – Suezkanaal – Rode Zee – Jordanië

 • Limassol – Amman
 • 15/01/2023, 15 dagen

Rode Zee – Israël – Turkije – Griekenland

 • Aqaba – Athene
 • 25/01/2023, 21 dagen

Contacteer Voyages and More voor meer info

Vaarschema dag per dag

Dag 1 - Aqaba (Jordanië)

Inscheping in Aqaba. Verwelkoming aan boord van dit super yachtschip, Emerald Azzurra. Gelegen aan de zuidkust van Jordanië, beschikt Aqaba over een biodiversiteit van kleurrijke koraalriffen waarin vele schepen verzonken liggen. Het is daarom ook één van de hotspots voor duikers die hier komen genieten van het onderwaterleven.

Facultatieve uitstap mogelijk (betalend, te boeken bij uw reservatie): excursie naar WAdi Rum, de "rode woestijn". Ongetwijfeld één van de mooiste woestijnen van de wereld.

Dag 2 - Sharm el-Sheikh (Egypte)

Ondanks de vele mooie stranden, blijft Sharm el-Sheikh toch één groot hoteldorp, met mooie clubs en leuke shops. Het is vooral ook geliefd door duikers.

Inbegrepen uitstap: Naama Bay en boottocht (glasbodemschip)

Facultatieve uitstap mogelijk (betalend, te boeken bij reservatie): snorkelen in het Ras Mohammad National Park. Dé kans om het kleurrijke onderwaterleven te ontdekken.

Dag 3 - Ain Sokhna

Gesitueerd op de westelijke zijde van de Golf van Suez, ligt het tot voorheen vrij onbekende Ain Sokhna: het strandresort dat het dichtst bij Caïro is gelegen.

Dag 4 - Ain Sokhna – Transit Suez Canal

Passage van het Suezkanaal.

Inbegrepen uitstap: EmeraldPlus - Excursie naar Gizeh met de piramiden. Aansluitend maakt u ook een feloektocht op de Nijl.

Dag 5 - Transit Suez Canal

Port Saïd is een strategisch gelegen stad met een rijk verleden. Vooral de vele herinneringen aan het koloniale verleden vallen op in het stadsbeeld. Vandaag is dit een drukke handelsstad.

Dag 6 - 7 - Alexandria

Twee volle dagen om de stad te ontdekken die gesticht werd door Alexander de Grote en ondertussen uitgroeide tot de tweede grootste stad van het land. De duizendjarige geschiedenis is overal tastbaar aanwezig. Ooit de woonplaats van Cleopatra, wordt deze stad ook wel de Parel van de Middellandse Zee genoemd, en dat is niet overdreven. Het Qaitbay Fort werd in 1480 opgetrokken op de ruïnes van de Pharos vuurtoren, één van de zeven wereldwonderen uit de oudheid. Vandaag is het een zelfbewuste en levendige stad waar vooral de universiteit een centrale rol speelt.

Facultatieve uitstap mogelijk (betalend): uitstap naar El Alamein, met het oorlogsmuseum, de graven van het Gemenebest en het slagveld waar de troepen van Montgomery              tijdens W.O. II vochten tegen de divisies van Rommel.

Dag 8 - Ashdod, voor Tel Aviv/JAffa (Israël)

De kuststad Ashdod speelde al een rol in de Bijbelse geschiedenis. De Filistijnen namen de Ark van het Verbond van Israël mee naar hier en plaatsten het in een tempel. Vandaag is dit een geliefkoosde startplaats voor vele pelgrims in hun tocht naar het Heilig Land.

Inbegrepen uitstap:  een wandeling in Jaffa en de hoogtepunten van Tel Aviv

Dag 9 - Haifa

Pittoresk gelegen langs de kust aan de voet van de berg Carmel, biedt Haifa ruim 3000 jaar geschiedenis. Omgeven door een mooi natuurlijk kader, is het zalig kuieren in deze stad.

Facultatieve uitstap mogelijk (betalend): NAzareth, vandaag de grootste Arabische stad van Israël, herinnert ons aan verschillende plaatsen uit de geschiedenis van het christendom.

Facultatieve uitstap mogelijk (betalend): Sensationeel Caesarea, de havenstad gebouwd door Herodes. Hier kan u het gerestaureerde Romeins openluchttheater bezoeken. Maar ook de aquaduct en de opgravingen van de oude stad zijn zeker de moeite.

Dag 10 - Haifa

Vaak sierlijk omschreven als het San Francisco van Israël, is Haifa absoluut een topper met een fascinerende cultuur en een adembenemende ligging aan de voet van de Carmelberg. Geniet van het prachtige vergezicht op de baai. Een must-do is zeker de Tuinen en Tempel van Bahai (UNESCO Werelderfgoed).

Inbegrepen uitstap: citytour van Haifa

Dag 11 - Limassol (Cyprus)

Aankomst in Limassol. Welkom in Cyprus, waar wij u sterk aanraden nog enkele dagen te verlengen. Raadpleeg Voyages and More voor tips.

  UW VERBLIJF TIJDENS DEZE UNIEKE VAARROUTE: EMERALD AZZURRA

  Inbegrepen

  • Het exclusieve EmeraldVALUE programma: ontdekking van het lokale leven
  • Het sportieve EmeraldACTIVE programma: met o.a. e-biketochen en wandelingen
  • Luchthaventransfers
  • Welcome & Farewell Reception & Dinner
  • Alle maaltijden
  • Bij lunch & diner: wijn, bier, softdrinks
  • Koffie & theestations
  • Drinkwater
  • Wi-Fi
  • Alle havengelden
  • Fooien