Emboo River ligt in een rivierbocht in het nationale natuurreservaat Maasai Mara en is de perfecte plek voor uw Glamping Safari.

Bij Emboo River zult u genieten van een luxe vakantie midden in de natuur, terwijl u positief bijdraagt ​​aan deze unieke omgeving, het behoud van dieren in het wild en het versterken van de lokale gemeenschap.

Game Drives beginnen zodra u in een Electric Safari Vehicle springt, omdat er overal dieren om ons heen zijn. Je kunt zelfs dieren in de lodge zien, omdat Emboo River niet omheind is.

Tijdens het Great Migration-seizoen gebruiken de kuddes een populaire River Crossing dicht bij de lodge. U beleeft dit dus van heel dichtbij, midden in de actie!

Emboo River is het eerste kamp in de regio dat volledig eco gaat en - dankzij innovatie en technologie - een uniek "Closed Loop System" toepast. Dit betekent dat Emboo River hernieuwbare en lokale hulpbronnen gebruikt om haar activiteiten uit te voeren, zoals zonne-energie, elektrische voertuigen, biologische filtratie en hergebruik van al het afvalwater, biologische groenten en nog veel meer.

GLAMPING SAFARI IN STYLE

Wat maakt Emboo River Camp zo milieubewust?

  • Warm water wordt voorzien aan de hand van zonneboilers
  • Safaritochten worden uitgevoerd in elektrische voertuigen zodat u in alle stilte kan genieten van de geluiden van de natuur, zonder lawaai en zonder uitlaatgassen van de voertuigen
  • Al het water wordt gerecycleerd waardoor consumptie verminderd is met 90%
  • Er worden heerlijke maaltijden geserveerd met verse ingrediënten uit eigen groentetuin
  • Ze werken samen met de Maasai gemeenschap zodat lagere scholen ook toegang hebben tot gerecycleerd water en zonne-energie

Ligging

In het zuiden van Kenia in het Maasai Mara natuurreservaat. Het kamp ligt langs de Talek rivier en is niet omheind waardoor u vele dieren van dichtbij kunt waarnemen. Op 10 min. rijden van de Ol Kiombo airstrip en op 5,5 uur rijden van Nairobi.

Glamping

De ecolodge biedt zes luxueuze safaritenten met uitzicht op de rivier. Vanop uw terras ziet u olifanten drinken en nijlpaarden baden. De tenten zijn mooi ingericht met warme kleuren en handgemaakte meubels.

De badkamers beschikken over een regendouche van het Belgische merk ‘Kenny & Mason’ met warm water dankzij zonneboilers.

Faciliteiten

Natuurlijk zwembad met lokale moerasplanten die het water filteren, kampvuur, spa, wifi, wasserijservice.

Eten en drinken

Geniet van een heerlijk ontbijt op uw terras, lunches in de bush of diners onder de sterren.

Dankzij hun ‘Farm to Table’ concept geniet u van heerlijke maaltijden gemaakt met verse ingrediënten uit de biologische moestuin. U kan eten in de lodge, in de kamer of in de bush.

Sluit de dag af met een ‘sundowner’ rond het kampvuur en luister naar de verhalen van de Maasai.

Beleef meer

Safari’s in elektrische voertuigen, luchtballonsafari, bushwandelingen, kinderactiviteiten, culturele uitstap naar een Maasai dorp, spabehandelingen in de bush terwijl u luistert naar de de liedjes van de vogels.