De naam De Zeekoe is afgeleid van de Nederlandse naam voor de boerderij, Zeekoegat, die meer dan een eeuw geleden letterlijk 'nijlpaard waterplek' betekent. Deze vreemd uitziende, waterliefhebbers schepten regelmatig de rivierbedding die nog steeds door de boerderij loopt op de dag van vandaag.

Ligging

De Zeekoe Guestfarm bevindt zich net buiten Oudtshoorn, in de Klein Karoo van de Tuinroute. Vanuit het prachtig gerenoveerd 150 jaar oude koloniale huis heeft u mooie uitzichten op de Swartberg en de Outeniqua Mountains, een van de 17 hotspots ter wereld met 3 overlappende bloemenzones.

 • De idyllische omgeving heeft iets te bieden voor iedereen - van gewaagde avonturiers tot diegenen die gewoon hunkeren naar een rustig toevluchtsoord.
 • Deze verborgen schat heeft een spectaculair uitzicht met 168 vogelsoorten en niet de "big 5" maar de "verlegen 5".
 • De Zeekoe biedt een unieke kans om te wandelen met Wild Meerkatten (stokstaartjes)
 • Self-guided hiking trails of gewoon een bezoek aan de boerderij
 • Mountain Biking – fietsverhuur
 • Canoeing (in het regenseizoen)
 • Star-Gazing – private star gazing evening tours
 • Duurzaamheid en social awareness*

Logies

De Zeekoe beschikt over negentien kamers (vier verschillende kamertypes) met stijlvolle en elegante inrichting. Gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten accommodatie, variërend van stijlvolle kamers in het hoofdgebouw, tot rustieke chalets aan het water en luxe cottages.

Faciliteiten en restaurant

Ontspannen kan u tijdens een massage of aan het zwembad,  voor u zich opmaakt voor een heerlijke maaltijd met eigen geteelde producten en lokale specialiteiten, waaronder struisvogel en hertenvlees.

Ontdek en beleef

De Zeekoe Farm biedt unieke activiteiten aan: wandelen met wilde stokstaartjes, vissen of kanoën. U kunt ook een Ostrich Farm bezoeken, hoewel dit enigszins toeristisch is. Voor de natuurliefhebbers is Karoo National Park dichtbij. Hoogtepunten in deze half woestijn zijn elanden, klipspringers (beide antilopen), de zeer zeldzame bergzebra’s en een aanzienlijke populatie van Zwarte Arenden (Afrika’s grootste arend).

Andere bezienswaardigheden zijn struisvogelfarms, uiteraard de langste wijnroute ter wereld (R 62), Cango Caves, Wildlife Ranch, watervallen en musea.

*Duurzaamheid en social awareness

Ze hebben 20 families op de boerderij in dienst die ze ook huisvesting geven. Ze streven ernaar om de levensstandaard op een positieve manier te verhogen en de lokale gemeenschap te blijven ondersteunen. Generaties van hun medewerkers en hun kinderen zijn opgevoed door Zeekoegat Primary.

Zeekoegat Basisscholen hebben momenteel 120 leerlingen en 90 kleuters en zijn sinds 1938 open.

Op lange termijn willen ze graag de hele school herbouwen, gezien het feit dat het schoolgebouw onveilig en onstabiel is geworden. Het vertrouwen werd gevormd door de aangrenzende landeigenaren van de Safari Ostrich Show Farm. Het doel van het vertrouwen is om fondsen te werven voor het nieuwe schoolproject.

Als u geïnteresseerd bent in het ondersteunen van dit project of meer informatie wenst, ga dan naar www.zeekoegatschoolproject.org.za

Door middel van sociale ondersteuning en het tegemoetkomen aan de behoeften van de gemeenschap, hopen ze deze kinderen de hulpmiddelen en kansen te bieden om hun leven te verbeteren en hen een degelijke opleiding te geven, gebouwd op een solide basis.

Met dit project hopen ze tegemoet te komen aan de behoeften van hun gemeenschap door de volgende sleutelaspecten:

 • Verbeterde medische zorg en onderwijs.
 • Sport en recreatie, die kinderen na schooltijd bezig houden en verborgen talenten helpen ontwikkelen.
 • Verbetering van het huidige voedingsschema, velen hebben slechts 1 goede maaltijd per dag
 • Vaardighedenontwikkeling voor werklozen.
 • Financiële hulp voor goed presterende studenten, die verder willen studeren maar niet over de financiën beschikken.
 • De Zeekoe streeft naar rechtvaardigheid; ethische bedrijfspraktijken en respect voor het milieu vormen de basis voor duurzaam toerisme.