Ponant is een Franse rederij met elegante schepen met een Frans- en Engelstalige bemanningDoor hun kleinschalig karakter kunnen ze varen naar kleinere pittoreske havens die onbereikbaar zijn voor grote cruiseschepen en direct aan de kade aanleggen. De fijne gerechten zijn iedere dag een feest! Bereid door ervaren chefs en gebaseerd op de Franse keuken, worden ze bovendien verrijkt met lokale specialiteiten en geserveerd met een selectie van uitgelezen wijnen.

  Weetjes

  • Deze rederij voorziet veel themacruises, waaronder thema's als golf, klassieke muziek, opera, jazz, bridge, expeditie of gastronomie.
  • Het ontbijtbuffet is rijkelijk met vers gebakken brood, vers fruitsap en echte Nespresso koffie. Er zijn ook steeds Franse kazen en lekkere cake.
  • Wenst u s' avonds langs het zwembad te dineren? Laat ze dit dan s'morgens meteen even weten. Dan wordt uw tafeltje gereserveerd.
  • Het schip vaart onder de Franse vlag, hierdoor kan het ook bestemmingen aandoen waar sommige rederijen niet kunnen komen, zoals Cuba.
  • Er zijn 2 formele avonden samen met de kapitein. Op de andere avonden is de dress code smart elegant.
  • Open bar inclusief.
  • PONANT ontwerpt een luxe ‘cruise polar exploration ship’, het eerste elektrische hybride poolschip in de wereld aangedreven door LNG (voorzien tegen 2021)
  • Voor de bouw van de nieuwe schepen blijft ook de filosofie van kleine schepen met een intieme sfeer behouden. De Franse interieurdesigner, Jean Philippe Nuel, zal instaan voor de inrichting van de nieuwe schepen met als thema “ethnic chic” : dus veel gebruik van hout en natuurlijke kleuren.
  • Ultraversterkt sanitair protocol

  Meer dan 30 jaar geleden, op 1 april 1988, kreeg het plan voor de eerste zeilboot, Le Ponant, vorm.

  Van Antarctica tot de Amazone, van de Disko-baai tot het magische Aldabra-atol, van het Panamakanaal tot de verre kusten van Nieuw-Zeeland ...

  Elke dag worden gasten over de hele wereld vervoerd naar uitzonderlijke locaties op alle zeven continenten.

  Een unieke reiservaring

  Al meer dan 30 jaar biedt PONANT-cruises prachtige levenservaringen. Varen aan boord van deze unieke schepen betekent genieten van uitzonderlijke ervaringen zo dicht mogelijk bij de natuur, in het hart van ongerepte gebieden en op locaties die dromen en authenticiteit combineren. Het betekent het ontdekken van andere culturen en tradities en het delen van zinvolle ervaringen met lokale mensen van de andere kant van de wereld. Het betekent het ervaren van de magie van een PONANT Moment ...

  EN OOK U KAN DEZE PONANT MOMENTEN ERVAREN!

  Ontdek de schatten van het land over zee aan boord van luxe jachten die zijn gebouwd op een intieme, menselijke schaal. Franse bemanning, expertise, attente service, gastronomie: zeil in een vijfsterrenomgeving en geniet van een reiservaring die tegelijkertijd authentiek en verfijnd is.

  Een uitzonderlijke vloot

  PONANT nodigt u uit om ongelofelijke bestemmingen te ontdekken - of herontdekken - aan boord van zijn vijf schepen onder Franse vlag:

  • Le Ponant, een driemaster jacht met 32 passagiershutten voor een cruise die een ontspannen, vriendelijke sfeer heeft.
  • L'Austral, Le Boréal en Le Soléal, drie luxueuze schepen met 132 passagiershutten en elegante, ingetogen buiten- en binnenlijnen voor een een subtiele mix van luxe, intimiteit en welzijn.
  • Het juweel, Le Lyrial, een vierde zusterschip met 122 passagierskamers, geleverd in het voorjaar van 2015.
  • Le Laperousse en Le Champlain, beide van een nieuwe serie, met innovatieve en milieuvriendelijke apparatuur, die ieder slechts 92 passagiershutten en suites bieden, een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort.
  • Le Bougainville (april 2019), een toonbeeld van de vakkennis van PONANT. Het kleine formaat met slechts 92 hutten en suites, allemaal met privébalkon of -terras, een strak en uitgesproken ontwerp, een verfijnd design, de allernieuwste technologie, respect voor het milieu en grote vernieuwingen maken van Le Bougainville een echt symbool voor de nieuwe generatie schepen onder Franse vlag. Zoals alle schepen uit de PONANT EXPLORERS-reeks is Le Bougainville uitgerust met een wereldpremière: de 'Blue Eye'. Deze multisensoriële onderwaterlounge geeft de passagiers de mogelijkheid om de onderwaterwereld te ontdekken, te zien, te horen en te voelen via twee ramen in de vorm van een walvisoog, met fabelachtig uitzicht op de zeebodem.
  • Le Jacques Cartier (augustus 2020), een nieuw ‘Explorer’ ultra luxe cruiseschip. Voor wie de prachtige oceaan nog wat meer wilt verkennen, is er het jachthavenplatform, wat betekent dat je rechtstreeks de zee in kunt duiken of kunt peddelen of kajakken. Uniek bij dit schip is het Blue Eye, hier kunt u vanuit het schip in het water kijken en de onderwaterwereld bewonderen! Bekend om zijn verfijnde keuken, wordt de smaak van verfijnd Frans dineren aan boord gebracht van Le Jacques Cartier voor ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin: Le Nautilus – naast warme gerechten kunnen gasten genieten van kaas-, salade- en dessertbuffetten in dit ruime restaurant. Bovendien wordt uw maaltijd aangevuld met prachtige panoramische zeegezichten. Grillrestaurant – haal het meeste uit de zee door te dineren in dit openluchtrestaurant met perfect gekookt gegrild vlees, salades en desserts.
  • PAUL GAUGUIN CRUISES 
   Het cruiseschip Paul Gauguin is speciaal ontworpen om zo dicht mogelijk bij de prachtige lagunes en geïsoleerde eilanden te komen. Sinds 2019 vaart het onder de vlag van PONANT, die instond voor de renovatie in 2021. Rust, warme sfeer en elegantie waren de sleutelwoorden om de hutten en gemeenschappelijke ruimtes te hertekenen. Het gegraveerd houtwerk en de lokale geuren en kleuren voor de buitenruimtes versterken de verbondenheid van de Paul Gauguin aan de omgeving.
   En nu uitgerust met de nieuwste technologische innovaties qua het milieu, voldoet het aan de toewijding van PONANT aan duurzaam toerisme. Net zoals de rest van de PONANT vloot, vaart ook de Paul Gauguin sinds begin 2021 onder Franse vlag.
  Beleef een gevoel van privacy alsof u op uw eigen privéjacht vaart terwijl u geheime en legendarische havens ontdekt, die alleen toegankelijk zijn voor kleine schepen.

  PONANT vaart een koers van vooruitgang

  “PONANT is ontstaan uit een droom, overtuiging, energie en durf. Het is op deze waarden en op zin voor traditie en expertise dat PONANT vandaag verder bouwt om de uitdagingen van morgen aan te pakken en zijn passagiers te verbazen en verwonderen. De schepen uit de reeks PONANT EXPLORERS moeten voor mij de allerbeste expeditieschepen ter wereld worden. Le Bougainville is hier het bewijs van.”, verklaart Jean Emmanuel Sauvée, Voorzitter en mede-oprichter van PONANT.

  Het ontwikkelingsplan van de nieuwe schepen van PONANT werd in 2016 aangekondigd en de oplevering van deze zit perfect op schema en vormen een mooie aanvulling aan de bestaande vloot:

  Le Dumont-d’Urville – juni 2019

  Met een nieuwe en milieuvriendelijke uitrusting, elegant ontworpen passagiershutten, ruime suites met grote ramen en lounges die naar buiten openen, biedt dit nieuwe jacht met een beperkte capaciteit van slechts 92 passagiershutten en suites een werkelijk unieke cruise-ervaring.

  Als het vierde schip in een nieuwe serie die trouw blijft aan de Ponant-geest, zal Le Dumont d'Urville de unieke sfeer belichamen die het kenmerk van deze cruisemaatschappij is: een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort.

  Aan boord ervaart u het onvergelijkbare plezier van een intieme cruise, met de mogelijkheid om een steeds groter aantal bestemmingen in een etnisch-chique ambiance met luxe service te gaan verkennen.

  Ervaar een luxe omgeving waar het accent ligt op authenticiteit en passie voor reizen.

  Le Bellot – verwacht in april 2020

  Le Jacques Cartier – verwacht in juli 2020

  Le Commandant Charcot – verwacht in mei 2021

  Cruises met een Franse touch

  Het is vanzelfsprekend dat er op deze cruiseschepen een bepaalde Franse levenskunst resoneert vanwege het Franse design, de Franse keuken en de Franse kazen, wijnen en broden, het Frans als hoofdtaal en de discrete service. Passagiers van alle nationaliteiten genieten ervaren er deze bijzondere, verfijnde en ontspannen sfeer.

  Innovatieve routes

  Van vijfsterren ontspanningscruises tot expeditiecruises, PONANT creëert exclusieve routes die u naar nieuwe horizonten brengen. Deze schepen bieden u de mogelijkheid om elk continent te verkennen: een natuurvakantie in Noord-Europa, een ontdekkingsreis in Zuid-Amerika, een idyllische cruise in het Caribisch gebied of een geweldig avontuur tussen de Antarctische ijsschotsen.

  Duurzame ontwikkeling

  Al meer dan 30 jaar neemt PONANT haar gasten mee naar de meest geheime locaties op aarde, waar de natuur regeert in al haar pracht. Deze keuze schept verantwoordelijkheden voor de ecosystemen waaruit deze plaatsen bestaan en de lokale gemeenschappen die er wonen.

  PONANT erkent haar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en streeft ernaar een wereldwijde maatstaf te worden met betrekking tot duurzame ontwikkeling in haar cruiseactiviteiten.

  We protect better what we know

  Jean-Emmanuel SAUVÉE, CEO en mede-oprichter van PONANT

  Ultramoderne technologieën aan boord van de schepen, betere afval- en afvalwaterzuivering, bewustmaking van reizigers, toekomstplannen die steeds innovatiever zijn in termen van duurzame ontwikkeling ...

  Als lid van La Charte Bleue d'Armateurs de France staan zij mee in voor de bescherming van de oceanen en de kuststreken. De 4 cruisejachten zijn uitgerust met een zuinig elektrisch propulsiesysteem, een dynamisch positioneringssysteem dat de schepen zonder anker op hun plaats houdt en een optisch onderwater-detectiesysteem dat aanvaringen met walvissen voorkomt. Zij gebruiken lichtere en minder vervuilende olie, er is aandacht voor de verwerking van afval en afvalwater, er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten en de schepen zijn voorzien van lampen met een lager energieverbruik.

  PONANT zet zich elke dag in voor de bescherming van het milieu.

  Het benaderen van zelden bezochte plaatsen over zee belooft een bevoorrechte ontdekking van minder bekende culturen en bevolkingsgroepen die hun traditionele manier van leven voortzetten, vaak op het land van hun voorouders.

  Zonder een diep respect voor deze mensen die hen verwelkomen, zou PONANT niet worden aanvaard of verwelkomd om terug te keren. Gespecialiseerde etnologen zijn degenen die beslissen wat ze willen delen vanuit hun eigen culturen en omgevingen, waardoor u, om hen niet te storen, in havens komt die maar zelden worden bezocht.

  Het eerste elektrische hybride poolschip in de wereld aangedreven door LNG

  PONANT ontwerpt een luxe ‘cruise polar exploration ship’. Het zal voltooid worden in 2021 en zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën voor duurzame ontwikkeling en zal de vereisten van de IMO- regularisatie (Internationale Maritieme Organisatie) van 2020 overtreffen.

  Bestemmingen

  AFRIKA

  Afrika is opmerkelijk vanwege zijn geografische, etnische en culturele diversiteit. Deze vijfsterrencruises onthullen de vele facetten van dit contrasterende continent, van het bruisen van de kosmopolitische steden tot de rauwe schoonheid van de uitgestrekte wilde uitgestrekte gebieden.

  ALASKA

  Alaska, of 'Great Land' in Aleut, is de grootste staat van de Verenigde Staten. Dit enorme land verrast bezoekers met zijn diversiteit en ongewone natuurlijke omgeving. Alaska is ook de thuisbasis van een ongerepte populatie wilde dieren, een mix van bergen, gletsjers en bossen met een ongeëvenaarde schoonheid.

  ANTARCTICA

  Antarctica, ook wel het "Witte Continent" genoemd, is een gletsjergebied van onberispelijke, blauw getinte landschappen, bezaaid met enkele van de meest spectaculaire ijsbergen ter wereld. De bergachtige reliëfs en zwarte zandstranden herbergen een ongelooflijke verscheidenheid aan talrijke dieren in het wild.

  AZIË

  Azië is een enorm continent met meerdere facetten, een werkelijk verbazingwekkende plek, rijk aan zijn manier van leven en zijn uitgebreide knowhow. Tussen moderniteit en eeuwige tradities bieden deze vijfsterren cruises u in Azië een beknopt overzicht van de geschiedenis en cultuur.

  CARAÏBEN

  Een echt tropisch paradijs met zijn kalme turquoise zee, de Caribische Zee is de thuisbasis van overvloedige natuurlijke geneugten. Een luxe Ponant-cruise stelt u in staat om zo dicht mogelijk bij dit kostbare ecosysteem op zee en op het land te komen.

  LATIJNS AMERIKA

  Als een bakermat van oude beschavingen fascineert Latijns-Amerika bezoekers met de diversiteit van zijn landschappen en de rijkdom van zijn historische erfgoed. Een luxe cruise door dit land van avonturen zal u leiden naar legendarische locaties en bevolkingsgroepen die diep gehecht zijn aan hun tradities.

  NOORD AMERIKA

  Boeiend, verrassend en fascinerend, een bezoek aan Noord-Amerika betekent reizen door de landen van de Nieuwe Wereld. Van de immense open ruimtes van Canada tot de enorme steden aan de Amerikaanse oostkust,u zult het hart van mythische sites waar overtolligheid koning is, oproepen.

  NOORD-EUROPA

  Een ongerepte natuurlijke omgeving, vredige vlaktes, kleurrijke dorpen en hoofdsteden rijk aan geschiedenis, Noord-Europa wordt gekenmerkt door zijn unieke manier van leven en atmosfeer. Vaar uit voor een eersteklas cruise in het Engels Kanaal, de Noordzee en de Oostzee.

  OCEAN VOYAGE

  Aan boord van een van deze luxe schepen, geniet u van ononderbroken zeilen voor het plezier van het cruisen zelf. Sta uzelf toe om momenten van ontspanning en plezier te waarderen, ver weg van het rumoer van het leven aan de kust. In het gezelschap van een gepassioneerde bemanning, ontdekt u het leven aan boord in een vriendelijke sfeer.

  PACIFIC EN OCEANIË

  De grootste oceaan ter wereld, de Stille Oceaan, fascineert door de schoonheid van zijn natuurlijke schatten. Van legendarische eilanden tot eindeloze landen, een vijfsterrencruise in Oceanië zal alle diversiteit van zijn vele betoverende aanloophavens onthullen.

  RUSLAND

  Het Russische Verre Oosten is een van de minst bekende regio's van de wereld. De prachtige ongerepte vlaktes en de endemische flora en fauna bieden een verrassende en ruige panorama’s. Ontdek alle kracht en schoonheid van deze vergeten gebieden tijdens een luxe cruise.

  DE ADRIATISCHE ZEE

  De Adriatische Zee verbindt het Middellandse Zee gebied met Midden-Europa en vormt een opmerkelijk cultureel mozaïek. Deze zee staat bekend om zijn kristalheldere water en biedt betoverende en poëtische landschappen. Het bestaat uit duizenden eilanden en omvat talrijke steden rijk aan geschiedenis, die zijn beïnvloed door de Venetiaanse, Byzantijnse, Slavische en Romeinse beschavingen.

  DE NOORDPOOL (ARCTIC)

  Aan de rand van de poolcirkel stapt u in een tijdloze wereld met landschappen van authentieke schoonheid, versterkt door de delicate lichtshows van de lucht en de zee. Ontdek deze afgelegen en mysterieuze wereld van water en ijs tijdens een van deze bijzondere cruises in het noordpoolgebied.

  DE MIDDELLANDSE ZEE

  Een luxe cruise is de ideale setting om de mediterrane regio, de zonovergoten kusten en het rijke culturele en historische erfgoed te ontdekken. Laat u betoveren door de zachte manier van leven hier tussen kalme wateren en weelderige groene loof- en dennenbossen.

  Uw reservatie tot in de puntjes verzorgd

  VOYAGES AND MORE helpt u bij uw keuze van:

  • Uw cruise en de verschillende excursies aan land
  • Uw vluchten, met een keuze tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen en klassen (sommige bieden speciale prijzen voor PONANT-gasten)
  • Uw transfers voor / na uw cruise tussen de luchthaven en de inschepings- / ontschepingshaven (privétransfers zijn ook mogelijk)
  • Uw pre- en postcruise-programma's om uw reis met volledige gemoedsrust op maat uit te breiden