Het huis

Casamarel is een liefdevol gerestaureerd huis uit 1910 dat oorspronkelijk werd gebouwd door een van de oude Mindelo-families.

Vanwege de historische en architectonische waarde is het huis officieel geclassificeerd als een Pousada.

Casamarel (wat ‘geel huis’ betekent in Sao Vicente Kriol), was lange tijd het enige huis op de rotsachtige heuvel met uitzicht op de baai van Mindelo.

De renovatie van het huis, die ruim 18 maanden in beslag nam, was een reis vol passie en liefde. Tegenwoordig wordt het uitgebaat door mensen die verliefd zijn op het huis en deel hebben uitgemaakt van de restauratie ervan. Zij willen dat u zich thuis voelt en geniet van het unieke, intieme karakter van het huis en de kamers.

Ze streven ernaar hun ecologische impact te verminderen en duurzaam toerisme aan te moedigen d.m.v. zonne-energie- en waterbesparingssystemen, een zoutwaterzwembad, programma's voor recycling, vermindering van plastic voor eenmalig gebruik en andere initiatieven.

Zij geloven dat duurzame praktijken en verantwoordelijkheid voor het milieu verenigbaar kunnen zijn met luxe en comfort.

Zij omarmen diversiteit, gelijke rechten en gendergelijkheid.

Bij Casamarel zijn ze nieuwsgierig, vooruitstrevend en betrokken!

Accommodatie

DELUXE SUITE
48 m²

Mooie en ruime suites van 48 m² gelegen aan de Atrium-verdieping van het huis. Elke suite heeft een aparte zitkamer met prachtig uitzicht op een privéterras en de oceaan en de baai van Mindelo. Deze suites zijn voorzien van marmeren vloeren en van plafonds van 3 meter hoog. Het bed, de nachtkastjes, de kledingkast en de kasten zijn allemaal lokaal handgemaakt. Er kan speciale toegang tot de twee deluxe suites worden ingeschakeld, zodat er een tweepersoonssuite mogelijk is.

STANDAARD SUITE
30m2

Deze ruime suites zijn ruim 30m2 groot en bevinden zich op het terrasniveau en de 1e verdieping. Ze bieden een gedeeltelijk uitzicht op de oceaan of het zwembad. Deze suites zijn gezellig en gastvrij. Net als alle suites van The Casamarel zijn ze individueel ingericht en zijn de meeste stukken lokaal met de hand vervaardigd.

DELUXE APPARTEMENT
50 m²

Grote suite van 50 m² op de 1e verdieping met een aparte zitkamer en een ingerichte kitchenette. Dit appartement beschikt over een groot terras met uitzicht over het zwembad, de oceaan en de baai van Mindelo. Al het timmerwerk, inclusief de keukenkasten, is lokaal met de hand gemaakt. Het appartement is ideaal voor mensen die langer blijven of enige flexibiliteit wensen bij het bereiden van maaltijden.

PANORAMA-SUITE (voorzien in het programma van Voyages and More)
35 m²

Mooi, licht en ruim, deze suites van 35 m² bevinden zich op de 1e en 2e verdieping van het huis.

De suites bieden spectaculaire terrassen met panoramisch uitzicht over de stad, de oceaan en de baai van Mindelo. Elke suite is individueel ingericht, het bed, de kasten en tafels zijn lokaal met de hand gemaakt.

Er kan speciale toegang tot de twee suites op de 1e verdieping worden ingeschakeld, zodat er een tweepersoonssuite mogelijk is.

Elke suite op de 2e verdieping is toegankelijk via een eigen trap.

APPARTEMENT SUITE
40 m2

Grote suite van 40 m2 met 1 slaapkamer gelegen op terrasniveau. Deze suite beschikt over 3 meter hoge plafonds, een volledig uitgeruste kitchenette, een wasmachine en een aparte zithoek. Het bed en de kasten zijn allemaal lokaal handgemaakt. Het mooie kleine privéterras wordt overschaduwd door de eigen mangoboom.

Een perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Dit appartement is ideaal voor gasten die langer willen blijven of enige flexibiliteit nodig hebben bij het bereiden van hun eigen maaltijden.

HET RESTAURANT


Hun concept voor dineren is delen en genieten en hun focus is lokaal, biologisch en seizoensgebonden. Voel u vrij en kies waar u wilt dineren. Zij willen dat u zich thuis voelt. Reserveren voor het diner wordt aanbevolen. Niet-hotelgasten zijn ook welkom, maar een reservering is verplicht en hotelgasten hebben voorrang.

Chef Lala creëert lokale favorieten en inspiraties van over de hele wereld. Op de menukaart staan veel vegetarische opties. Mocht u speciale dieetwensen of allergieën hebben, geef dit dan alvast door aan Voyages and More, dan zorgen wij ervoor dat uw maaltijden speciaal voor u bereid worden. Er is een ruime keuze aan lokale en geïmporteerde wijnen en aperitieven.

Hun doel is dat er minder fossiele brandstoffen op uw bord terechtkomen. Zij maken hun eigen jam, sauzen, sappen en thee!

LICHAAM en ZIEL


Bij Casamarel bieden ze een scala aan diensten voor uw lichaam en ziel. Mocht u echter iets nodig hebben dat niet in de lijst staat, aarzel dan niet om contact met op te nemen met Voyages and More via e-mail en wij zullen ons best doen om u te voorzien van wat u nodig heeft!

Massage

U kunt een ontspannende massage boeken op uw privéterras of in een plaatselijke praktijk (24 uur van tevoren vereist).

Relax en ontspan

U kan een dagje op een afgelegen strand regelen (met picknickmand), of een strandbedje reserveren aan het prachtige strand van Mindelo

Romantiek

Voyages and More zal met u samenwerken om een speciaal moment te creëren met uw speciale iemand. Casamarel is een perfecte locatie voor een intiem huwelijksfeest, verjaardag of ander feest!

Cultuur en muziek

U kan kaartjes regelen voor speciale evenementen: Carnaval, Baiha Music Festival, Mindelo Summer Jazz Festival, Mindelact Theatre en lokale muziekprogramma's en kleinere festivals.

Avontuurlijk en actief

Zwemmen met schildpadden (gemakkelijke toegang en geschikt voor het hele gezin), wandeltochten door de bergen, kitesurfen en windsurfen, duiken, vissen, excursies naar Santo Antao - ze helpen u graag met deze arrangementen

Stads- en eilandrondleidingen

Ontdek het eiland - van wandeltochten tot excursies van een halve en hele dag - zij helpen u heel graag met deze arrangementen