Afgeleid van het Sanskrietwoord voor 'vrede', aman, en het Hindi en Urdu woord voor 'speciaal', khás, is Aman-i-Khás een woestijnkamp in Rajasthan.

Ligging

Het zonovergoten wilderniskamp Aman-i-Khás ligt aan de rand van het Ranthambore National Park, hét gebied om tijgers te spotten in Indian, en binnen het bereik van de luchthavens Delhi (DEL) en Jaipur (JAI). Tien tenten in Mughal-stijl met luifels van zes meter hoog liggen rond een gemeenschappelijke buitenhaard.

Waar wij van houden

  • Wordt wakker voor de dageraad en begin de dag met een privéyoga-sessie op een van de vele geïsoleerde plekken op het terrein.
  • Vraag de chef-kok om u rond te leiden in de biologische tuin van het kamp en te helpen bij het kiezen van een aantal groenten die moeten worden bereid voor uw volgende maaltijd.

Accomodatie

Aman-i-Khás brengt luxe kamperen naar een nieuw niveau, met 10 weelderige, door de Mughal geïnspireerde tenten, met butlerservice en de kans om een Bengaalse tijger te spotten in het wild. Safari was nog nooit zo chic ...

Onze favoriete kamers

Met luifels van 6 meter hoog, elegante interieurs, verzonken marmeren baden en op maat gemaakte teakhouten meubels, zijn deze Mughal-geïnspireerde tenten van 108 vierkante meter een streling voor het oog. Roomkleurige katoenen gordijnen verdelen de enorme 'kamers' van de dressing en het badgedeelte met een eigen ingang waar elke ochtend thee wordt geserveerd. Voor nog meer privacy, kiest u tent nummer één, die het verst verwijderd is van het hoofdkamp. In de kamers: gratis wifi, kingsize bed, zit- en eethoek, regendouche en apart ligbad. Een zonnedek is ideaal voor het kijken naar voorbijvliegende vogels.

Dining in Aman-I-Khas

Door de lampverlichte sfeer in de Dining Tent, met zijn grote gemeenschappelijke ronde tafel en kleinere intieme tafels, waant u zich terug in de tijd van de koninklijke tentsteden van Mughal-keizers. Maaltijden kunnen worden aangepast aan uw individuele smaak, en het dagelijks wisselende menu weerspiegelt seizoensgebonden producten afkomstig uit de biologische tuin van het kamp, waar de chef-kok de nieuwsgierige gasten met plezier in rondleidt.

Meer

Persoonlijke batman (butler), spatent met massages, scrubs, gezichtsbehandelingen en traditionele henna-kunst, goed gevulde loungetent, centrale vuurplaats buiten. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en niet-alcoholische dranken, plus een wasservice. Kids Ranger's Programma en natuurwandelingen beschikbaar.

Poolside

Het sprankelende vierkante zwembad weerspiegelt de traditionele trappenhuizen van het gebied, oude irrigatietanks met concentrische treden aan alle kanten. Neem een duik en plof vervolgens op een schaduwrijk ligbed.

Safari

Trek de ongerepte jungle in om tijgers in het wild te ontdekken. De deskundige gidsen van Aman-i-Khás zijn ongeëvenaard in hun tracking en intuïtie over de bewegingen van de tijgers, luipaarden, hyena's, krokodillen en herten.

Ontdek

Ranthambore, een van de oudste forten van India, bevindt zich boven de oude stad, waar kamelen dienen als transport en waar de olifantentempel een eerbetoon is aan zowel hindoeïstische als jain-goden. De grote ruïnes van Khandar Fort onthullen de grimmige schoonheid van Rajasthan.

Wat inpakken?

Warme kleding wordt geadviseerd tijdens de wintermaanden, terwijl in het voorjaar en de herfst lichte kleding met een trui of jas geschikt is. Comfortabele wandelschoenen en een hoed met brede rand worden aanbevolen, evenals ingetogen natuurlijke kleuren zoals kaki, bruin en beige tijdens een safari.

Nota

Aman-i-Khás is geopend van oktober tot eind mei.