Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de ZOMER

Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de ZOMER

Terug naar het reisoverzicht

Privé rondreis: De hoogtepunten van Sri Lanka tijdens de ZOMER

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 14 dagen / 11 nachten


Prijs: €vanaf 3860,- -Omschrijving:


Gevangen in de delicate geuren van thee en kruiden, verleidt het mystische Ceylon reizigers sinds de tijd van Marco Polo. U ontdekt de archeologische schatten in het woud, de prachtige fauna en flora in de nationale parken, de eindeloze stranden met kokospalmen en het diepgewortelde Boeddhisme. De Traan van Boeddha, zoals Sri Lanka ook bekend staat, biedt u al het mooiste van Azië !

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO

DAG 2 - AANKOMST - KALPITIYA (L-D)
Aankomst op de luchthaven en privétransfer naar Kalpitiya, gelegen op 2 uur rijden ten noorden van de hoofdstad. Dit schiereiland met zijn prachtige goudgele stranden staat bekend voor zijn biodiversiteit.

dolfijnen_die_springen.

U kunt er vaak dolfijnen en schildpadden spotten en af en toe walvissen. De aanwezigheid van 2 koraalriffen - Bar Reef en St Anne’s Reef - zorgt voor ideale sites voor diepzeeduikers. Het is één van de laatste nog vrij ongeschonden natuurparadijzen in Sri Lanka.

DAG 3 – KALAPITYA (B-L-D)
's Morgens kunt u genieten van het strand en afhankelijk van het seizoen een optionele boottocht op zee maken om eventueel dolfijnen te spotten. Toeslag voor een dolfijnexcursie: € 105 per persoon.

dolphins

In de namiddag vertrekt u naar het Wilpattu National Park (rit van 1u30) dat de grootste concentratie luipaarden in Sri Lanka bevat.

luipaard

Daarnaast vindt u er ook olifanten, beren, buffels, herten, talrijke watervogels, ... Een prachtig stuk natuur dat u per jeep verkent. Terug naar Kalpitiya.

DAG 4 - KALPITIYA – ANURADHAPURA (B-L-D)
Vertrek richting Anuradhapura. Vrije namiddag om van het hotel en de mooie omgeving te genieten.

Anaradhapura	Ulagalla Walawwa Resor

DAG 5 - ANURADHAPURA - MIHINTALE - ANURADHAPURA (B-L-D)
Ontdekking van de archeologische site.

journey-to-the-ancient-city-of-anuradhapura

Anuradhapura was 2000 jaar geleden misschien wel de mooiste stad van heel Azië. In het begin van de 19e eeuw stuitte de Brit Backhaus op de uitgestrekte overwoekerde ruïnes. De enige opvallende activiteit toen was het bidden rond een grote oude boom. Deze boom bleek later de enige levende loot van de boom waaronder Boeddha in 554 voor Christus verlicht werd. Daarmee is deze plek ook een van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld. Nadien vertrek naar de heilige site van Minhintale, de wieg van het boeddhisme op het eiland. Na 1840 treden bereikt u de dagoba van Ambasthale van waaruit u een bijzonder zicht heeft op de omgeving.

Mihintale_-_prachtig_uitzicht

Mihintale

Terug naar Anuradhapura voor avondmaal en overnachting.

DAG 6 - ANURADHAPURA - RITIGALA - SIGIRIYA (B-D)

Ritigala-forest-monastery

Bezoek aan de historische site Ritigala. Dit voormalig klooster is volledig overgroeid door de jungle. Verdere rit naar Sigiriya. Avondmaal en overnachting.

DAG 7 - SIGIRIYA - POLONNARUWA – SIGIRIYA (B-L-D)
U doorkruist een prachtige groene regio en brengt onderweg bezoek aan een ananasplantage. Bij aankomst in Sigiriya bezoekt u het fort gelegen op de rots. Deze steile rots, ook de Leeuwenrots genaamd, torent 175 meter boven het landschap uit.

rots-for_van_Sigiriya

Lions_Rock

In deze rots is een nis waarin u de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka kunt zien. ‘s Middags brengt u offerandes aan monniken en eet u in een ashram. Nadien ontdekking van Polonnaruwa, ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat. Terug naar Sigiriya. Avondmaal en overnachting.

DAG 8 - SIGIRIYA - MINNERIYA NP – SIGIRIYA (B-D)
‘s Voormiddags vertrekt u op jeepsafari in het Minneriya National Park.

Bezoek_Minneriya_National_Park_Elephants

U kunt er oa. wilde olifanten, apen, beren, herten,... observeren. Vooral de grote kuddes olifanten zijn indrukwekkend. Nadien transfer naar een bijzonder logement, Dehigala Ela. Volgens beschikbaarheid verblijft u in de boulder cottage of treehouse.

back-of-beyond-dehigaha

meisje_in_waterval

DAG 9 - SIGIRIYA - DAMBULLA - TRINCOMALEE (B-D)
Bezoek aan de boeddhistische grotten van Dambulla, tevens Unesco-werelderfgoed.

Dambulla_-_cave_temple

Dambulla

Nadien transfer naar de oostkust. Aankomst en intrek in het hotel.

DAG 10 - TRINCOMALEE (B-D)
‘s Voormiddags kunt u optioneel een walvissafari maken op zoek naar de migrerende walvissen in die regio tijdens de zomerperiode. Toeslag: € 105 per persoon.

whale watching

whale-watching

DAG 11 - TRINCOMALEE - PASSIKUDAH (B-D)
Transfer naar Passikudah en intrek in uw strandhotel.

DAG 12 – PASSIKUDAH (B-D)
Strandverblijf.

passikudah

DAG 13 - PASSIKUDAH - COLOMBO - TERUGVLUCHT (B-L)
Vlucht met Cinnamon Air (ma, do, vrij of za) naar de luchthaven van Colombo en aansluitende vlucht naar Europa.

DAG 14 - AANKOMST EUROPA

vanaf 3860,-€
Vertrekdatum: naar wens