Borneo - onthaasting & beleving, la dolce far niente & la dolce vita
Individuele belevingsreis

Borneo - onthaasting & beleving, la dolce far niente & la dolce vita

Terug naar het reisoverzicht

Borneo - onthaasting & beleving, la dolce far niente & la dolce vita

Vertrekdatum: De allerbeste reistijd is van april tot eind september maar vroeger of later kan ook.


Retourdatum: 12 dagen


Prijs: €vanaf 3.100,- -Omschrijving:


U ontdekt de deelstaat Sabah met de oogverblindende stranden van de Zuid-Chinese Zee. Het oerwoud wordt gedomineerd door de heilige berg Aki-Nabalu (4.175 m), de rustplaats van de voorouders van de Kadazanstam die zijn hellingen sinds eeuwen bewoont. Dit woud is een unieke natuurschat. De accommodatie is overal kleinschalig, karaktervol en kwalitatief waardoor ze ongetwijfeld de belevingsgraad van de reis verhogen.

Deze reis van 12 dagen (kans op goed weer van april t/m september en vooral ook tijdens onze zomer) biedt een slow-travel formule aan doorheen een prachtige natuur. De eerste dagen wordt vooral aan natuurbeleving gedaan. U zal de ongerepte jungle ontdekken, Orang-Oetans ontmoeten en varen met een elektrisch bootje op de rivier Kinabatangan, gelegen in één van de interessantste reservaten van Maleisië … (begeleiding is in internationaal reisgezelschap).

kinabatangan_river

Als afsluiter wordt een welverdiende rustvakantie voorgesteld van 4 nachten in het Gaya Island resort (5* luxe), een bijzonder mooi resort!

Gaya_Island_Resort_2

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR KOTA KINABALU

DAG 2 - KOTA KINABALU (B)
Aansluitende vlucht naar Kota Kinabalu. Onthaal in de luchthaven en transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij.

DAG 3 - KOTA KINABALU NATIONAL PARK (DLB)
Vertrek naar het Kota Kinabalu National Park, met één van de hoogste bergen in Zuidoost-Azië de Mont Kinabalu. Tijdens een wandeling aan de voet van de berg ontdekt u de fauna en flora met 1.500 soorten wilde orchideeën, orang-oetangs, merkwaardige vogels en de reuzenbloem Rafflesia met een doorsnede van 1 m. Vrije maaltijden in het park. Terugkeer naar het hotel.

orang-oetan

Rafflesia

DAG 4 - KOTA KINABALU – SEPILOK – SUKAU (DLB)
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sandakan, een vroegere handelspost en schuilhol voor smokkelaars. Verder naar Sepilok, het grootste orang-oetan rehabilitatiecentrum ter wereld. U observeert er deze vertederende ‘woudmensen’ die er in halve vrijheid verblijven en in het centrum voorbereid worden op hun terugkeer naar de jungle. Al meer dan 2000 van deze uitzonderlijke primaten werden gered door de onderzoekers van het centrum. Vervolgens vertrekt u naar Sukau. U doet er een cruise op de rivier Kinabatangan, de grootste van Sabah. ’s Nachts verkent u de rivier met elektrische bootjes om de flora en fauna in de Kinabatangan / Sukau Wildlife Sanctuary te observeren. Dit reservaat is één van de interessantste in Maleisië op het vlak van densiteit en diversiteit van de fauna. Overnachting in de Sukau Rainforest Lodge.

Sukau_Rainforest_Lodge

DAG 5 - SUKAU (OXBOW LAKE)
Zeer vroeg vertrek met de boot naar Oxbow Lake waar u otters, primaten, talrijke vogels en met wat geluk olifanten waarneemt.

Sukau olifant

Lichte trekking in de jungle. Terug naar de lodge. Nachtelijke safari per boot met een zoeklicht. Vrije maaltijden.

WEETJE :
De Sukau River Lodge werd onlangs gerenoveerd en kreeg talrijke erkenningen voor zijn lage ecologische afdruk. De lodge werd verkozen door National Geographic Adventure als één van de 50 beste jungle-lodges ter wereld.


sukau-rainforest-lodge-room

DAG 6 - SUKAU – GOMANTONG - SANDAKAN – KOTA KINABALU (LB)
Vertrek naar de grotten van Gomantong met hun miljoenen vleermuizen en hun wereldbefaamde zwaluwnesten, een delicatesse in de Chinese keuken. Lunch in een visrestaurant in het paaldorp Buli Sim Sim, dichtbij Sandakan en vlucht naar Kota Kinabalu. Transfer naar het eiland Gaya dat bekend is voor de bescherming van de talrijke koralen. Intrek in het luxueuze Gaya Island Resort.

KINABALU_VILLA

Gaya Borneo

Gaya_Borneao_strand

Gaya Borneo dining

PRIVATE_DINING Gaya Borneo

CANOPY_VILLA

hangmatten_aan_het_strand

DAG 7 - GAYA ISLAND (B)
Vrij verblijf. Overnachting in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

DAG 8 - GAYA ISLAND (B)
Vrij verblijf. Overnachting in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

DAG 9 - GAYA ISLAND (B)
Vrij verblijf. Overnachting in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

DAG 10 - GAYA ISLAND (B)
Vrij verblijf. Overnachting in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

DAG 11 - GAYA ISLAND - KOTA KINABALU – TERUGVLUCHT (B)
Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu en terugvlucht.

DAG 12 - AANKOMST IN EUROPA

vanaf 3.100,-€
Vertrekdatum: De allerbeste reistijd is van april tot eind september maar vroeger of later kan ook.