Citybreak Valencia - wijn en gastronomie

Citybreak Valencia - wijn en gastronomie

Terug naar het reisoverzicht

Citybreak Valencia - wijn en gastronomie

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: naar wens


Prijs: €maatwerk volgens uw budget -Omschrijving:


Valencia ligt vlak aan de kust en telt 300 dagen zon per jaar

Valencia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie en gelegen aan de Costa del Azahar, is de op twee na (Madrid en Barcelona) grootste stad van Spanje, zonovergoten en vol met spectaculaire bezienswaardigheden, zoals moderne architectuur (de ‘stad der kunst en wetenschappen’), historisch erfgoed, gezellige restaurantjes en trendy winkels. Valencia verrast om elke hoek. Maar er is meer.

Paella, wijn en bodegas
Wat dacht u van een uitstapje naar de wijngebieden rondom de stad, met een bezoek aan de wijnboeren, slapen in een prachtige bodega (‘wijn-boerderij’) of van een bike tour in de stad en zelf paella (leren) maken? Of wenst u liever een langere wijn-tocht ?

Dagschema:


Tijdens de dagtochten vanuit Valencia stad doen we normaal gesproken eerst “iets cultureels”; dat kan bijvoorbeeld het wijnmuseum in Utiel zijn, of de grotten onder het oude centrum van Requena, die men (vanaf de 9-de eeuw) gebruikte als opslagplaats voor graan, wijn, olijfolie, en zelfs als begraafplaats… Daarna een rondleiding in een bodega, waar we uiteraard ook wat wijn gaan proeven. Vervolgens gaan we genieten van de lokale gastronomie met een uitgebreide lunch. Maar dit is slechts een voorbeeld; er is eigenlijk vanalles mogelijk, afhankelijk van wat u wenst.

In de regio Valencia bevinden zich een aantal zeer gerenommeerde bodegas, zoals bijvoorbeeld Hispano Suizas of Mustiguillo, met internationaal geroemde topwijnen en cavas.

Hispano_Suizas_2

op_het_veld

Die kunnen ook bezocht worden vanuit Valencia stad, tijdens een dagtocht, of gewoon een paar uurtjes in de ochtend. Wijntoerisme begint echt populair te worden in Valencia, ook omdat de grote wijngebieden, Utiel-Requena en Alforins, op slechts een uurtje rijden van de stad liggen.

We kunnen ook bij een wijnboer in de oogsttijd (augustus - oktober) mee gaan helpen met druiven oogsten! Dat doen we dan slechts een uurtje of zo, en daarna gaan we lekker onder de douche, en dan genieten van goed glas wijn en een heerlijke lunch in de schaduw van de oude boerderij…
Langere wijnreizen behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden, naar welke regio in Spanje dan ook, alles op maat en naar wens.

Om u een idee te geven van wat er zoal voor u georganiseerd kan worden:

• Wandeltocht door het historische centrum van de stad, met onder andere een bezoek aan de prachtige Mercado Central, een grote markt gebouwd in modernistische stijl, waar de verse groenten, fruit, vlees en vis op fantastische manier uitgestald zijn.

entrada-mercado-central-valencia Valancia_mercado-central

• Tapas-tour, een fiets- of wandeltocht door de stad met regelmatige stops om de inwendige mens te versterken... de bekende Spaanse tapas, met of zonder wijn erbij.

fietsen_in_the_city_of_ar tapas

• Fietstocht door de oude stad en naar de “Stad der Kunst en Wetenschappen”, het futuristische deel van Valencia, met de beroemde bouwwerken van de Valenciaanse architect Calatrava.

bike_tour

• Stadstour langs de moderne en avantgardische architectuur van de stad: een rondgang langs de moderne gebouwen van bekende architecten als David Chipperfield, Norman Foster en Calatrava, alsmede enkele juweeltjes van Valenciaanse jugendstilarchitectuur.

• Paella leren maken, en zelf naar de markt om de ingrediënten te kopen (als u dat wil); daarna een complete lunch met uw eigen paella.

paella

• Wijnproeverij in Valencia stad, met Valenciaanse (of andere) wijnen – u kunt zelf de kleur, aantal en kwaliteit van de wijnen kiezen. En in Valencia wordt ook hele goeie Cava gemaakt...

wijn_proeven

• Een bezoek aan het Albufera meer ten zuiden van de stad, tussen de omliggende rijstvelden, inclusief boottocht over het meer, en een lunch van lokale gerechten (paella, paling, ...).

albufera_meer Parque-Natural-de-la-Albufera-Valencia-by-Antonio-Marín-Segovia

• Een dagtocht naar één van de Valenciaanse wijngebieden, met een bezoek aan een wijnboer (inclusief degustatie van hun wijnen), het wijnmuseum van Utiel, of de 9-de eeuwse grotten in Requena, of de opgravingen van een Iberisch dorp bij Moixent. Daarna eventueel een lunch van streekgerechten en lokale wijn, alvorens weer richting Valencia te gaan.

• Stadswandeling in de oude stad van Requena, inclusief bezoek aan de grotten, een goeie lunch, en bezoek aan cava wijnboer (met degustatie).

• En alle andere ideeën die u zelf heeft!

Dit kan allemaal georganiseerd worden met een Nederlandssprekende gids/sommelier.

maatwerk volgens uw budget€
Vertrekdatum: naar wens