Puur Zuid-India

Puur Zuid-India

Terug naar het reisoverzicht

Puur Zuid-India

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 12 dagen


Prijs: €vanaf 2050,- -Omschrijving:


Een originele verkenning van Kerala, een van de mooiste streken van India. U verblijft in het koloniale hart van Cochin en maakt kennis met de heerlijke en verrassende keuken van deze streek.

sfeer_-_kruiden

Met een typische houseboat ontdekt u de backwaters, een netwerk van kanalen en lagunes dat zich door het tropische woud slingert. Onze selectie van kleinschalige en karaktervolle hotels is ongetwijfeld een aanrader voor honeymooners of ervaren reizigers, al dan niet met kinderen, op zoek naar authenticiteit. Na deze boeiende reis geniet u van het prachtige strand van Mararikulam.

Dagschema:


DAG 1 - EUROPA – COCHIN
Vertrek naar Cochin.

DAG 2 - COCHIN
Cochin, een historische havenstad aan de Malabarkust, is één van de meest levendige steden van Zuid-India. U bezoekt het koloniale centrum met het Hollandse paleis, de oude synagoge, de kathedraal van Santa Cruz, de graftombe van Vasco Da Gama in de kerk van St. Franciscus en de rijke huizen van de zeevaarders. ’s Avonds woont u een prachtig dansspektakel bij: de Kathakali.

DAG 3 - COCHIN – KOTTAYAM/KANAM (B)
Categorie charme:
Rit naar Kottayam, in het hart van de backwaters, een kanalensysteem dat rivieren, meren en lagunes verbindt. ‘s Middags kan u volop genieten van uw comfortabele guesthouse, een ecologische boerderij waar de eigenaars, de familie Mathew, al sinds 4 generaties reizigers verwelkomen.

philipkuttys_farm - 1

De heerlijke traditionele maaltijden zijn ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de dag. Bij zonsondergang maakt u een cruise in een vallam, een traditionele kano.

Kerala_and_Backwaters_3

Categorie charme luxe:
Rit naar Kanam, een typisch dorpje in Kerala. U verblijft in een prachtige plantagewoning uit 1920 omgeven door hevea-bomen en een bloeiende kruidentuin.

KOTTAYAM - Serenity pool

DAG 4 - KUMARAKOM/KANAM (B)
Categorie charme:
U geniet van de rust van uw verblijf of neemt samen met uw gastheren (vrijblijvend) deel aan het dagelijkse werk op de ecologische boerderij. In de buurt kunt u lokale markten of theeplantages bezoeken en de streek is ideaal voor bird watchers. Mummy Mathew deelt met plezier haar keukengeheimen en geeft kooklessen tijdens het laagseizoen. ‘s Avonds wordt er gezellig gekeuveld met uw gastfamilie.

Categorie charme luxe:
U brengt een volledig dag door met de olifant Laxmi, en z’n mahout (olifantendrijver). U leert alles over de Aziatische olifant, hoe hem berijden, laten zwemmen in de rivier… maakt een wandeling met hem doorheen het woud en wordt voor één dag mahout.
Optionele activiteiten : kooklessen met de eigenaar, wandelingen doorheen de plantages van heveabomen, cacao, koffie en kardemom… moutainbiketochten langs lokale dorpen, een bezoek aan het culturele centrum van Arammula (klassieke muziek, Kathakali dansen, astrologie en traditionele geneeskunde), een daguitstap naar de Shiva tempel van Ettumanur.

DAG 5 - KUMARAKOM / KANAM – CRUISE IN DE “BACK WATERS" (DLB)
Op het einde van de dag scheept u in op een « houseboat », een voormalige rijstboot die werd omgebouwd tot een drijvend hotel, voorzien van alle comfort. U maakt een rustige cruise doorheen de backwaters en geniet van de landelijke taferelen: boeren aan het werk in de rijstvelden, vissers, tijdloze dorpjes... Romantisch avondmaal en overnachting aan boord.

CHARME

Spice-Coast-Cruise-Kumarakom

Spice-Coast-Cruise-Kumarakom-Living-room

CGH_Houseboat_3

CHARME LUXE

Lakes__Lagoon_-_backwater

DAG 6 - « BACKWATERS » - MARARIKULAM (MARARI BEACH) (B)
U gaat te Allepey van boord. Transfer naar de stranden van Marari. Check-in in uw hotel.

CHARME HOTEL

Marari Villas

Marari_Villas_Mararikulam

Khombu_Cottage,_A_Beach_Symphony,_Marari_Beach

Marari_Villas_Mararikulam_2

Marari_Villas_Mararikulam_4

Marari_Villas_-_beach

A Beach Symphony

beach-symphony-view-from-hotel

Khombu_Cottage,_A_Beach_Symphony,_Marari_Beach_2

A_Beach_Symphony,_Marari_Beach

A_Beach_Symphony

CHARME LUXE HOTEL

Carnoustie

Carnoustie_Ayurveda__Wellness_Resort

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india_8

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india_3

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india_9_akund

carnoustie-beach-resort-ayurveda-spa-india

DAG 7 – MARARIKULAM (B)
Strandverblijf.

DAG 8 – MARARIKULAM (B)
Strandverblijf.

DAG 9 – MARARIKULAM (B)
Strandverblijf.

DAG 10 – MARARIKULAM (B)
Strandverblijf.

DAG 11 - MARARIKULAM - COCHIN (63KM) (B)
Vrije voormiddag. Op tijd voor uw internationale vlucht wordt u naar de luchthaven van Cochin gebracht. Terugvlucht naar Europa.

DAG 12 - COCHIN - DOHA - BRUSSEL

vanaf 2050,-€
Vertrekdatum: naar wens