De droom “Out of Africa” wordt werkelijkheid in Senegal

De droom “Out of Africa” wordt werkelijkheid in Senegal

Terug naar het reisoverzicht

De droom “Out of Africa” wordt werkelijkheid in Senegal

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 9 dagen


Prijs: €vanaf 2095,- -Omschrijving:


De droom "Out of Africa" wordt werkelijkheid in Senegal.

Nu ook tijdens de paas- en zomervakantie, dankzij een gunstige Early Booking.
Vraag gerust naar de voorwaarden en beschikbaarheden.

Senegal is heel aangenaam te bereizen tijdens de paasvakantie maar is ook aan te raden in de maand juli. In tegenstelling tot de vooroordelen is de maand juli één van de beste maanden om een rondreis Senegal te plannen: weinig toeristen ; veel zon; mogelijkheid tot korte en zeer lokale regenbuien met als gevolg dat men een groene natuur in bloei waarneemt. Ook in die periode leeft het land helemaal op (landbouwers in de velden, traditionele feesten…)

Voor wie enkel een strandverblijf verkiest

Senegal is zonzekerheid, slechts 6 uur vliegen (rechtstreeks) , geen visum, slechts 1 u tijdsverschil (-1u), aantrekkelijke prijzen…
Korting Early Booking voor de Lamantin Beach Resort & Spa ***** (-10% op de nachten), eveneens geldig voor de paasvakantie en de grote vakantie.

>> Meer info bij onze promoties

Dagschema:


DAG 1 - BRUSSEL – DAKAR (D)
Vlucht vanuit Brussel. Aankomst te Dakar en onthaal. Transfer naar uw hotel met zicht op de oceaan. Welkomstcocktail op het panoramische terras.

Terrou Bi

Avondmaal in het verfijnde restaurant «La Terasse».

hapjes_-_lange_foto

DAG 2 - DAKAR – LAC ROSE – KAYAR – FATHALA (DLB)
Begeleide stadstoer van deze levendige hoofdstad. Ontdekking van het Plein van de Onafhankelijkheid, het stadhuis, het station, het presidentieel paleis, de kleurrijke markt van Kermel, de kathedraal… Vervolgens verdere rit tot aan de «Lac Rose». Daar maakt u een niet alledaagse oversteek van het meer met een prauw geladen met zout. U ontmoet ook de zoutwinners. Ontdekking in 4 x 4 van de duinen van "Paris Dakar" en het strand van “la Grande Côte”. Mogelijkheid om te zwemmen in de oceaan en terug naar de “Lac Rose” langsheen een zoetwaterlagune met talrijke vogels. Lunch in een typisch restaurant aan het meer. Verder langsheen pistes van ossenkarren naar Kayar, een ambachtelijke vissershaven. De lokale gids geeft uitleg over de visvangst, het traditionele leven… Ware ontmoetingen met de vissers en de dorpelingen. Vervolgens rijdt u verder in zuidelijke richting naar het natuurreservaat Fathala. Aankomst en intrek in het luxueuze tentenkamp, gelegen in het natuurreservaat. De ruime tent heeft een heel comfortabel bed, een eigen toilet, een groot binnenbad en een buitendouche...

Fathala_Wildlife_Reserve_6

Fathala_Wildlife_Reserve_3

Fathala_Wildlife_Reserve_7

In dit verfijnde kader geniet u van een lekker avondmaal. Dit verblijf biedt u een echt “Out of Africa”-gevoel.

Fathala_Wildlife_Reserve_5

DAG 3 - SAFARI TE FATHALA – EILANDEN EN BOLONGS VAN SALOUM - FATHALA (DLB)
Bij zonsopgang beleeft u een safari in open 4 x 4. Het natuurreservaat Fathala telt verschillende soorten antilopes, waaronder de zeldzame West-Afrikaanse eland.

elegantie

U kunt er ook giraffes, neushoorns, buffels, wrattenzijnen, verschillende apensoorten en prachtige vogels observeren. Terug naar de lodge om te genieten van een welverdiend Engels ontbijt. Nadien inscheping op een traditionele prauw voor een bijzondere daguitstap in het nationaal park van de Saloum eilanden.

prauw

Dit natuurparadijs staat ook op de lijst van Unesco-natuurerfgoed. Observatie van talrijke vogels in de mangrove. Verdere boottocht, doorheen de «bolongs» (natuurlijke waterwegen) en mangroves naar eilanden met mooie lagunes. Picknick lunch op een ongerept, paradijselijk strand. Mogelijkheid om te zwemmen en te wandelen. Terugrit naar de lodge langsheen Bandiala, onderweg heeft u misschien het geluk om dolfijnen te spotten. In de late namiddag bent u terug in de lodge om te genieten van iets lekkers bij het zwembad en van de prachtige omgeving.

de kok

Fathala_Wildlife_Reserve_16

Optioneel (€ 30 p.p.) : bij zonsondergang wandeling met gids doorheen de brousse om kleine dieren en exotische vogels waar te nemen.

DAG 4 - NATUURRESERVAAT FATHALA – WANDELEN MET DE LEEUWEN – SALY (DLB)
Vandaag beleeft u een unieke ervaring. U wandelt met echte leeuwen. In de nabijheid van deze koningen der dieren ervaart u bewondering en een ongekend gevoel van angst. De wandeling met de leeuwen over de Afrikaanse savanne wordt begeleid door de gespecialiseerde rangers van het reservaat.

wandelen_met_de_leeuwen

Rit naar Kaolack waar u zal lunchen aan de Saloumrivier. Kort bezoek aan de 2de grootste overdekte markt van het land. Nadien aankomst te Saly Portudal, de belangrijkste badplaats van de regio « Petite Côte ». Daar verblijft u 4 nachten in de Lamantin Beach Resort & Spa, de meest luxueuze accommodatie in Afrikaanse sfeer aan de kust van Senegal.

Lamantin zwembad

‘s Avonds geniet u, onder de palmbomen, van een aangeboden aperitief van het huis en een fijn avondmaal in het « restaurant du Port ».

Lamantin_Beach_Resort_and_Spa

DAG 5 - SALY (DB)
Vrije dag in half pension. U proeft 2 avonden de verrukkelijke keuken van het hotel in het «restaurant du Port» en de laatste avond in het nog fijnere restaurant «Le Beach Club».

DAG 6 - SALY (DB)
Vrije dag in half pension.

Lamantin_Beach_Resort_and_Spa_2

DAG 7 - SALY (DB)
Vrije dag in half pension.

DAG 8 - SALY (DB)
‘s Voormiddags geniet u nog van de faciliteiten van de Lamantin. Rond 14u transfer naar de haven van Dakar. Van daaruit vaart u met een sloep naar het Gorée-eiland (Unesco-werelderfgoed). Ontdekking van één van de belangrijkste historische sites van het land. U maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel. U bezoekt er ook de kerk St-Charles en het slavenhuis en kuiert er rond in de vele nauwe straatjes met hun typische koloniale huizen. Terug naar Dakar voor het bezoek aan het monument van de Afrikaanse Renaissance. Nadien transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht naar Brussel. U geniet tevens van de faciliteiten van de lounge «Prestige» met Business class service. Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 9 - BRUSSEL

vanaf 2095,- €
Vertrekdatum: naar wens