15-daagse self-drive in Namibië

15-daagse self-drive in Namibië

Terug naar het reisoverzicht

15-daagse self-drive in Namibië

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 15 dagen


Prijs: €op aanvraag -Omschrijving:


Namibië - inleiding

Namibië is zeker in de steden op Europese leest geschoeid maar zonder haar onmiskenbaar Afrikaans hart te verliezen. Deze dualiteit maakt een reis door dit land extra boeiend. Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

De woestijn die het meest tot de verbeelding spreekt is de Namibwoestijn met haar enorme rode zandduinen die in het ochtendlicht voor surrealistische contrasten zorgt.

Sossusvlei drive

Naast deze bejubelde duinen van Sossusvlei behoort ook de fascinerende Sesriem Canyon tot het Namib-Naukluft Nationale park. Aanpalend ligt Namibrand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

Heel anders dan het ruwe bergachtige gebied met diepe ravijnen van de Namib is het vlakke steppelandschap van de Kalahari woestijn die een groot deel van het binnenland inpalmt. In het diepe zuiden kan u de Fish River Canyon bewonderen, de tweede grootste canyon ter wereld.

Damaraland is het woestijnplateau in het noorden van Namibië dat enkele zeldzame, aan de woestijn aangepaste diersoorten huisvest zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorns.

In het noorden van Namibië, een vrij geïsoleerde regio Kaokaland wonen de Himba's, een seminomadisch herdersvolk. U bezoekt een authentiek dorp nabij Opuwo om kennis te maken met de gewoonten en gebruiken van deze stam. Opvallend is de bruinrode huidskleur van de met oker en vet ingesmeerde Himba's, de sierraden en haartooi. Een unieke ervaring om een volk te zien dat zijn eigenheid bewaart, ondanks de opgang van de westerse wereld.

Himba_woman_-_women_of_Africa Kleine_Himba

Een ander buitenbeentje in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Caprivi Strip. Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4x4.

Het Etosha National Park is het wildpark met de grootste aantallen dieren en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt. Voor de beste wildobservatie positioneert u zich nabij één van de drinkplaatsen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

Tijdens onze reizen maakt u ook kennis met de etnische diversiteit van dit land, gaande van de bruinroodglimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de oudste bewoners de San of Bosjesmannen.

“If I have ever seen magic, it has been in Africa.” John Hemingway, African Journeys

Dagschema:


DAG 01 BRUSSEL – WINDHOEK
Trein naar Frankfurt en vlucht naar Windhoek.

DAG 02 WINDHOEK- KALAHARI DESERT
U wordt verwelkomd en ontvangt uw huurwagen op de luchthaven. Rit naar de Kalahari.

DAG 03 & 04 NAMIB DESERT - SOSSUSVLEI
Vanuit Intu Africa rijdt u door schitterende landschappen richting Sesriem door de duinen van de Namib Desert.

Sossusvlei_Sesriem

Tijdens uw 2-daags verblijf kan u deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een excursie naar de surreële Sossusvlei zoutpan, een duinenwandeling, rit per quadbike, bezoek aan de Sesriem canyon.

Sossusvlei_Sesriem

DAG 05 SWAKOPMUND
Via Kuiseb bereikt u het kuststadje Swakopmund waar het Duits koloniale verleden nog sterk merkbaar is. In de nabijgelegen lagune van Walvisbaai kan u een schitterende dolfijnen- en robben cruise maken of de Kaapse pelsrobbenkolonie van Cape Cross bezoeken.

seals

DAG 06 & 07 DAMARALAND

olifant in Damaraland

Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Herero. In dit immense rotslandschap kan u allerlei bizarre natuurverschijnselen bezoeken zoals de aparte Organ Pipes basaltformaties, de versteende bomen van Petrified Forest en het vulkanische landschap van Burnt Mountain.

Organ Pipes, Damaraland

In Twyfelfontein zijn nog eeuwenoude goed bewaarde rotsschilderingen te zien.

DAG 08 & 09 KAOKOLAND
Vandaag reist U naar het Noorden van Namibië. Kaokoland. Het zeer dunbevolkte gebied is een hoogtepunt van de reis.

Himba_vrouw

Het is een onvergetelijk zicht om een geheel (incl. haren & ontbloot bovenlijf) met oker en vet ingesmeerde Himba op straat of in een supermarkt te zien winkelen.

DAG 10: ONGAVA GAME RESERVE (ZUIDWEST-ETOSHA)
U reist naar Ongava Private Game Reserve aan de rand van het zuidwestelijke deel van Etosha National Park. Hier kan u in alle rust wild observeren tijdens dag- en nachtsafari’s.

olifant en zeebra Etosha

DAG 11 & 12 OOST-ETOSHA
Vandaag doorkruist u Etosha naar het noordoostelijke deel. Uniek aan dit park is de centraal gelegen uitgestrekte witte zoutpan.

Etosha_zoutpan

Vooral rond de drinkplaatsen in deze dorre omgeving kan u een grote diversiteit aan wildleven waarnemen waaronder olifanten, leeuwen, giraffen en zwarte neushoorns.

drinkplaats Etosha zoutpan

DAG 13 WATERBERG PLATEAU - OKONJIMA NATURE RESERVE
Vertrek naar het mooie Waterberg Plateau.

Waterberg Plateau

Het savannelandschap ten noorden van Windhoek kent een uitzonderlijke concentratie aan cheeta’s.
U bezoekt hier de Africat Foundation die zich ontfermt over (vooral door de locale boeren) gewonde of gevangen cheeta’s en luipaarden.

leopard

Tijdens uw verblijf in dit private nature reserve kan u naast cheeta’s ook wilde honden en hyena’s opsporen of kennismaken met de traditionele levenswijze van de San.

DAG 14 WINDHOEK-BRUSSEL
Vertrek naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

DAG 15 BRUSSEL

op aanvraag€
Vertrekdatum: naar wens