Kenia - Safari in 4 parken met strandverlenging
- Individueel programma aan zachte prijzen -

Kenia - Safari in 4 parken met strandverlenging

Terug naar het reisoverzicht

Kenia - Safari in 4 parken met strandverlenging

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 12 dagen / 10 nachten


Prijs: €vanaf 3380,- p.p. -Omschrijving:


In Kenia spreekt de rijke dierenwereld en imponerende natuur tot ieders verbeelding. Tijdens deze privé safari ontdekt u de bijzondere vogelpopulatie aan Lake Nakuru, de grote diversiteit aan dieren in het mythische Masai Mara National Reserve, de indrukwekkende kuddes olifanten in het Amboseli NP en de prachtige landschappen van het Tsavo NP. Na de safari geniet u van een heerlijk verblijf aan de rustige stranden van Diani.

Dagschema:


DAG 1 - BRUSSEL - NAIROBI
Vlucht naar Nairobi. Onthaal en transfer naar hotel.

Hotel_Stanley_pool

DAG 2 - NAIROBI - LAKE NAKURU (DLB)
Vertrek naar de Great Riftvallei met de vele zoutwater- en sodameren, waaronder Lake Nakuru. Ook hier vindt u een enorm rijke fauna en flora. Aankomst en intrek in de lodge. In de namiddag safari in het park. U ontdekt er vele roze flamingo's op de oevers van het meer.

flamingos_Tented_Camp_Flamingo_Hill

Verder zijn er heel wat andere watervogels én grappige wrattenzwijnen. Met wat geluk komt u oog in oog komen te staan met de grote katachtigen: leeuwen, luipaarden… Avondmaal en overnachting in de lodge.

flamingo1

Lake_Nakuru_Flamingo_Hill_6

flamingo-hill-tented-camp-pool

DAG 3 - LAKE NAKURU - MASAI MARA (DLB)
Vertrek naar het Masai Mara National Reserve, de noordelijke uitloper van de Serengeti-vlakte in Tanzania (+/- 4 u rijden). Het reservaat heeft een oppervlakte van 1500 km2 en trekt heel wat dieren aan, meer bepaald graseters zoals gnoes, buffels, zebra's, Masaigiraffen, Grantgazellen en de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Vele roofdieren sluipen in het dichte struikgewas rond op zoek naar een prooi. De leeuw, koning der dieren, en de Masai herders zijn heer en meester over dit immense gebied. Intrek in uw lodge en avondmaal.

FigTreeCamp2

FigTreeCamp3

DAG 4 - MASAI MARA (DLB)
Volledige dag gewijd aan de ontdekking van de uitgestrekte vlakten van de Masai Mara, waarin duizenden antilopen, gnoes, olifanten en kleine gazellen zoals dikdiks rondlopen. Indien het weer het toelaat, maakt u een safari op de steile hellingen van d’Oloololo ten westen van het reservaat. Deze kloof scheidt de vlakten van de Masai af van het Victoriameer en snijdt tevens de weg af voor de wilde dieren. Het is als een natuurlijk doodlopend straatje en dus ideaal voor de observatie van de grote kuddes graseters. In de late namiddag terug naar de lodge, avondmaal en overnachting.

fig-tree-camp-masai-mara-18

FigTreeCamp avond

DAG 5 - MASAI MARA - AMBOSELI NP (DLB)
Transfer naar de airstrip en vlucht naar Nairobi. Lunch in Pampa Grill en vertrek met een nieuwe privégids en -minibus naar Amboseli (+/- 4 u rijden). Aankomst in de lodge en check-in. Na de middag doet u een eerste safari. Ondanks zijn klein oppervalkte van ongeveer 390 km², blijft de populariteit van dit park toenemen. Bij dageraad of zonsondergang verdwijnen de dikke wolken en heeft u in de verte zicht op de hoogste top van Afrika: de Kilimanjaro.

olifanten_bij_Kilimanjaro

Op de oevers van de permanente moerassen van Enkongo Narok en Olokenya observeert u kuddes olifanten die er staan te grazen. Verderzetting van uw safari tot zonsondergang. Terugkeer naar de lodge en avondmaal.

Amboseli NP  Ol Tukai

Amboseli NP  Ol Tukai avond

Amboseli NP  Ol Tukai kamer

DAG 6 - AMBOSELI NP - TSAVO WEST NP (DLB)
Vertrek naar West Tsavo National Park. Dit prachtige park strekt zich uit over een oppervlakte van 9000 km² en biedt een enorme diversiteit aan landschappen: rotsachtige heuvels, zachtglooiende groene vlaktes, natuurlijke waterbronnen, vulkanische pieken. Safari onderweg met regelmatige haltes bij diverse geologische curiositeiten. In de namiddag aankomst in uw lodge. Avondmaal en overnachting.

Severin Safari Camp  - tent

Severin Safari Camp zwembad

Severin Safari Camp - tent avond

DAG 7 - TSAVO WEST NATIONAL PARK - DIANI (DB)
Na het ontbijt op weg naar de stranden van Diani. Verblijf in standaard kamer op basis van half pension.

Pinewood_Village-_beach

Pinewood Village

Pinewood Village - zwembad

DAG 8 TOT DAG 10 - DIANI (DB)
Vrij verblijf op basis van half pension.

DAG 11 - DIANI - NAIROBI – TERUGVLUCHT (B)
Laatste dag aan de kust. In de namiddag, transfer naar de luchthaven van Mombasa en vlucht naar Nairobi. Aansluiting naar Brussel.

DAG 12 - AANKOMST BRUSSEL

vanaf 3380,- p.p. €
Vertrekdatum: naar wens