Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids - WINTERPROGRAMMA

Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids - WINTERPROGRAMMA

Terug naar het reisoverzicht

Sri Lanka - Privé rondreis met Engelstalige privé chauffeur/gids - WINTERPROGRAMMA

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 11 dagen/ 9 nachten


Prijs: €vanaf 2590,- -Omschrijving:


Ontdek de meest aansprekende natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed en maakt u bijzondere tochten door het groene binnenland. Een zeer diverse rondreis met klassieke highlights en veel couleur locale met aan het einde nog enkele heerlijke dagen aan het strand. U komt ogen en oren te kort om alle indrukken in u op te nemen.

Dagschema:


DAG 1 - VLUCHT NAAR COLOMBO
Vluchten met Qatar Airways (vertrek donderdag of zondag) naar colombo.

DAG 2 - COLOMBO-DAMBULLA (D)
Aankomst op de luchthaven. Onthaal en vertrek naar Dambulla. Onderweg bezoek aan het fort van Yapahuwa, de ‘prachtige berg’ die werd gebouwd in de 13de eeuw om invallen vanuit Zuid-India te weerstaan. Waar eens kortstondig een hoofdstad was, ligt nog een prachtig bewerkte trap. Die leidt naar het heiligdom waar de Tand van Boeddha bewaard werd voordat die werd overgebracht naar Kandy. Aankomst te Dambulla en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Aliya Resort
Aliya_Resort_-_pool_2

Aliya_Resort_-_pool

Cinnamon Lodge
Swimmingpool_Mainrestaurant_-Cinnamon_Lodge_Habarana

Treetopdining-CinnamonLodge

DAG 3 - ONTDEKKING VAN AUKANA EN SIGIRIYA (DLB)
Rit naar Aukana met zijn 12 m hoge boeddha die uit de rots werd gehouwen en die beschouwd wordt als het mooiste beeldhouwwerk op het eiland. Vervolgens zal u een traditionele offergave kunnen brengen in de tempel van Wewala en zal u genieten van een typisch middagmaal in een ashram. Rit naar Sigiriya en onderweg halte aan een ananasplantage. Vervolgens bezoekt u de rotscitadel van Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd.

Sigiriya_rock_2

De rots wordt bekroond door paleisruïnes en is vermaard om de fresco’s van de ‘meisjes van Sigiriya’. Terug naar het hotel te Dambulla.

DAG 4 - DAMBULLA – POLONNARUWA – KANDY (DLB)
Na het ontbijt maakt u een wandeling op de rug van een olifant te Habarana. Nadien bezoek aan de Boeddhistische grotten van Dambulla, geklasseerd Unesco-werelderfgoed. Verdere rit en bezoek aan de door jungle overwoekerde ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa. U ontdekt er prachtige monumenten zoals de Boeddha’s van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage en het standbeeld van de koning Parakramabahu. Lunch bij de lokale bevolking. Rit via een prachtige route naar Matale. Bezoek aan een kruidentuin. Vervolgens aankomst te Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ van het eiland. Avondmaal en overnachting te Kandy.

Mount Royal
Mount_Royal

TheMountRoyal_Kandy_SriLanka_zitbanken

Kandy House
kandy-house-kandy-sri-lanka

The-Kandy-House_4

DAG 5 – KANDY (DLB)
Stadsbezoek en nadien wandelt u omheen het meer en kuiert u doorheen de koloniale stadswijken en de edelstenenbazaar. Transfer naar het olifantencentrum van Pinnawela. Daar worden babyolifantjes met de fles grootgebracht en zal u het olifantenbad bijwonen. Middagmaal. Terugrit naar Kandy en vrije namiddag. ’s Avonds bezoekt u de befaamde tempel van de Tand van Boeddha. De pelgrims aanbidden er dit relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. U woont dan een spektakel bij met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 - KANDY - NUWARA ELIYA (DLB)
Na het ontbijt bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya met zijn duizenden exotische planten. Vervolg van uw route naar Nuwara Eliya, een parel van een heuvelstadje met een goed bewaarde Britse koloniale sfeer. Onderweg middagmaal en bezoek aan een typische theeplantage. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Ella - 98 Acres

Ella - 98 Acres - balkon

restaurant Ella - 98 Acres

DAG 7 - NUWARA ELIYA – GALLE (DLB)
Rit richting de Indische Oceaan via Ratnapura, ook wel de juwelenstad genaamd. De safieren, robijnen, toermalijnen, amethisten en tijgerogen worden teruggevonden in bedding van de rivier Ratnapura en waren reeds gekend in de oudheid. De winning van deze halfedelstenen gebeurt heden nog altijd volgens de eeuwenoude traditie.

Winnowing_for_Gems,_Ratnapura_Gem_Mines ratnapura-gemmological-museum

De stad is omringd van heuvels en in de verte ziet u de Adamspiek en de noordelijke bergketens. Middagmaal en vervolgens lange rit naar Galle. Avondmaal en overnachting in het hotel.

The Sun House
The-Sun-House-04

The_Sun_House

The Galle Fort
The Galle Fort

The Galle Fort 2

DAG 8 - GALLE – BENTOTA OF HIKKADUWA (DB)
Ontbijt en ontdekking van de verbazende ‘steltvissers’ van het dorp Weligama. Galle is een voormalig Portugees fort op de handelsroute, dat nu geklasseerd werelderfgoed is. We vervolgen onze route naar Ambalangoda, het dorp van de maskermakers, waar ook een helder witgekleurde Hollandse kerk staat. Bezoek van een centrum voor zeeschildpadden te Kosgoda. Vervolgens aankomst in een charmehotel naar keuze.

• AVANI Bentota ****: kleinschalig hotel, recent gerenoveerd en ligt aan het strand.

avani-bentota-sri-lanka_zwembad_aan_zee

avani-bentota-sri-lanka_1

• ADITYA Hikkaduwa *****: Kleinschalig luxe hotel met 13 suites en gelegen aan een heel mooi strand. Een hartedief !!!

Aditya - bijzonder hoekje

Aditya - vanuit_de_lucht_4

DAG 9 - GALLE – BENTOTA OF HIKKADUWA (DB)
Ontbijt en vrije dag.

DAG 10 - BENTOTA OF HIKKADUWA – TERUGVLUCHT (B)
Vrije voormiddag om te genieten van het strand. In de late namiddag transfer naar de luchthaven van Colombo en terugvlucht.

DAG 11 - AANKOMST BRUSSEL

vanaf 2590,-€
Vertrekdatum: naar wens