Gastronomische rondreis Italië
"Authentiek logeren in middeleeuwse dorpjes en de ziel van Italië ontdekken!"

Gastronomische rondreis Italië

Terug naar het reisoverzicht

Gastronomische rondreis Italië

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 10 dagen / 9 nachten


Prijs: €vanaf 549,- -Omschrijving:


Authentiek logeren in middeleeuwse dorpjes en de ziel van Italië ontdekken ! ‘Alberghi diffusi’ betekent dat de kamers verspreid liggen over het hele dorpje: in het hoofdgebouw, een bijgebouw, of verderop. De sleutelwoorden: slow life en slow food met een pure keuken.

Eekhoorntjesbrood,_witte_en_zwarte_truffel

Dagschema:


Dag 1
Aankomst in het oude dorpje Palazzuolo sul Senio, bij Ercole en zijn vrouw Roberta.

Dag 2
Het dorp verkennen of relaxen aan het zwembad.

Albergo_Diffuso_Locanda_Senio_-_zwembad

‘s Namiddags Mugello of bezoek aan een cantina in de Chianti Rufina streek (wijndegustatie op aanvraag).

Dag 3
Bezoek aan Firenze of het nog relatief onbekende Arezzo, een historische stad op een heuvel, in de oudheid een van de belangrijkste zetels van de Etrusken, of het gezellige Cervia, een authentieke badplaats aan de Adriatische Kust.

Dag 4
U rijdt verder naar Portico di Romagna, bij voorkeur via het kleurrijke dorpje Brisighella, een pareltje van de Emilia-Romagna, en de adembenemende panoramische weg naar Modigliana en Tredozio. U wordt verwelkomd in Hotel Al Vecchio Convento door Marisa, haar man Gianni of hun zonen Massimiliano of Matteo.

Gianni of hun zonen Massimiliano of Matteo.

Dag 5
Verkenning van het dorp. Bezoek in de namiddag de kleinste vulkaan van Italië en één van de dorpjes in de buurt, bijvoorbeeld Terra del Sole. Vraag voor uw vertrek of het hotel een wijndegustatie voor u regelt.

Dag 6
Bezoek in Ravenna de wereldberoemde mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse periode. Een leuk adresje voor de lunch is Ca de Ven.

wijnbar_en_restaurant_Ca_de_Ven_32 wijnbar_en_restaurant_Ca_de_Ven_4

Vlak om de hoek ligt het graf van de ‘Vader des Vaderlands’, de dichter Dante Alighieri. Bezoek ook de crypte van de nabijgelegen franciscanenkerk.

Dag 7
Via Bertinoro en Cesena naar Assisi. Bertinoro is een zeer mooi middeleeuws dorpje met een kasteel, ook ‘het balkon van Romagna’ genoemd.

Bertinoro

In Cesena bezoekt u de Biblioteca Malatestiana uit de renaissance (Unesco- Werelderfgoed). Verder richting Perugia en Assisi. De Albergo diffuso hier, tevens agriturismo, is een oude boerderij en alle verblijven, inclusief het gebouw (ook winkel) waar u incheckt, liggen verspreid over het hele erf. Claudio en zijn familie heten u van harte welkom.

Malvarina_Albergo_diffuso_AGRITURISMO

Dag 8
Assisi (Unesco-Werelderfgoed) is de geboortestad van de Heilige Sint-Franciscus. Bewonder de fresco’s van Giotto, slenter door de stad, of bezoek een wijnproducent (te regelen via het hotel). Relaxen aan het zwembad om de dag af te sluiten.

Dag 9
Geniet in Perugia van alle culturele bezienswaardigheden uit de Etrukische, Romeinse en middeleeuwse periodes. Perugia is ook een zeer gezellige universiteitsstad. Bezoek het oude kasteel (de Rocca Paolina), de Fontana Maggiore, het Palazzo dei Priori en de dom, waar het dagelijkse leven van de Perugini zich afspeelt.Opmerking: De volgorde van de etappes kan afwijken alsook de keuze van de hotels en restaurants omwille van externe factoren, dit uiteraard zonder de essentie van het programma aan te tasten.

vanaf 549,-€
Vertrekdatum: naar wens