Senegal: strandverblijf met uitstappen OF rondreis?

Senegal: strandverblijf met uitstappen OF rondreis?

Terug naar het reisoverzicht

Senegal: strandverblijf met uitstappen OF rondreis?

Vertrekdatum: naar wens


Retourdatum: 8 dagen


Prijs: €vanaf 1299,- -Omschrijving:


WIJ STELLEN U 2 REISFORMULES VOOR:

1) STRANDVERBLIJF MET UITSTAPPEN

"Herbronnen aan de stroom"
Dakar – Thies – Sowene – Langue de Barbarie – Gandiol – Potou – Saint-Louis - Dakar

U verkent Senegal , vergezeld door uw persoonlijke chauffeur-gids en logeert daarbij aan het strand (behalve de eerste nacht).
De activiteiten en het tempo verlopen op een rustig tempo en zijn ook kindvriendelijk.

vogels Senegal - vierkant

2) RONDREIS

"Op ontdekkingsreis door Senegal met het hele gezin"
Dakar- Lac Rose - Kayar - Lac Rose - Joal-Fadiouth - Mar Lodj - eilanden van Saloum - Lampoul - Langue de Barbarie - Gandiol - Djoudj NP - Saint-Louis - Gandiol - Gorée eiland - Dakar

Senegal is ongetwijfeld ideaal voor een eerste kennismaking met Afrika. Het heeft verschillende troeven : veel zon, klein tijdsverschil…
Een lichte cultuurschok is mogelijk maar deze unieke beleving is onvergetelijk.

dame_met_kind_en_takken_op_hoofd

Andere reisvoorstellen voor Senegal
>> Super promotie Lamantin Beach Resort & Spa *****
>> De droom “Out of Africa” wordt werkelijkheid in Senegal

Dagschema:


1) STRANDVERBLIJF MET UITSTAPPEN:

"Herbronnen aan de stroom"

Lodge Océan et Savane - zwembad

Dag 1 - Aankomst in Dakar (-)
Aankomst in de luchthaven van Dakar. Ontvangst door onze vertegenwoordiger op de luchthaven. Transfer naar het hotel. Vrij avondmaal. Overnachting in Lodge des Almadies of gelijkaardig.

Dag 2 - Dakar – Thiès – Gandiol (OLA)
Na het ontbijt vertrekt u richting Noord-Senegal. Korte stop in Thiès om de typische handgeweven manden te bezichtigen op de markt. Aansluitend reist u verder richting Gandiol, aankomst in de Lodge Océan et Savane, paradijselijk plekje midden in de natuur. Lunch op het terras van de Lodge met zicht op de rivier en de Atlantische Oceaan.

ocean_and_savane_lodge_met_zicht_op_de_rivier_en_de_oceaan Océan__Savane,_hébergement_et_loisirs_nautiques_4

Namiddag “dolce far niente” aan de rand van het zwembad of op het strand. Diner en overnachting in Océan et Savane Lodge.

Dag 3 - Langue de Barbarie (OLA)
Na het ontbijt vertrekt u voor een boottocht met pirogue (traditionele vissersboot) naar het vogeleiland, dat door Unesco geklasseerd werd als werelderfgoed.

uitzicht vanaf vissersboot

Op deze plek komen jaarlijks kolonies pelikanen, kraanvogels, aalscholvers en stormmeeuwen aanvliegen om te broeden. Bepaalde periodes van het jaar zijn er met een beetje geluk ook roze flamingo’s waar te nemen. Terugkeer naar de Lodge voor een heerlijke lunch. In de namiddag vertrek voor een wandeling ter verkenning van de omliggende dorpjes met hun activiteiten. Diner en overnachting in Océan et Savane Lodge.

Dag 4 - Sowene (OLA)
Heerlijk rusten en genieten van de faciliteiten die de Lodge te bieden heeft. Volgende activiteiten heeft u gratis ter beschikking: pingpong, volley bal, kajaks, visgerei (vislijn, haakje en aas). Betalende activiteiten: Kite surfing, yoga, massage, bootuitstap om te vissen.

Océan__Savane,_hébergement_et_loisirs_nautiques

Mogelijkheid tot extra excursies: zie kolom rechts.

Dag 5 - Sowene (OLA)
Verblijf in Océan et Savane Lodge.

Océan__Savane,_hébergement_et_loisirs_nautiques_-_sfeer_van_de_dag Océan__Savane,_hébergement_et_loisirs_nautiques_-_kinderen_aan_het_strand

Dag 6 - Markt van Potou (OLA)
Na het ontbijt vaart u met de pirogue richting de vroegere monding van de Senegal in de oceaan. Bezoek aan het dorpje Potou, een stuk van de weg tot aan de markt wordt met paard en kar afgelegd. Ontdekking van de gezellige drukte op de wekelijkse markt van Potou, waar de dorpsbewoners hun waar komen inslaan of verkopen. Na het marktbezoek terugkeer richting strand om aan de azuurblauwe lagune te picknicken in de schaduw van de filao’s. Terugkeer naar de Lodge in de namiddag. Diner en overnachting in Océan et Savane Lodge.

Dag 7 - Sowene – Saint-Louis (OLA)
Na het ontbijt rijdt u naar de oud koloniale stad Saint-Louis (UNESCO werelderfgoed sinds 2000). Onder begeleiding van een gids kennismaking met de geschiedenis, de architectuur en de ambachten van de stad. Ontmoeting met enkele artiesten, heerlijk kuieren in de stad. Lunch in het oud koloniale hotel La Résidence. In de namiddag ontmoeting met de Senegalese “ Mame Fama”, die u in geuren en kleuren over het belang van elegantie en klederdracht voor de Senegalese vrouwen zal vertellen.

Senegalese dames

Terugkeer naar de Lodge in de late namiddag. Diner en overnachting in Océan et Savane Lodge.

Dag 8 - Sowene – Dakar (O)
Ontbijt in de lodge. Vrije dag, tot uw transfer naar de luchthaven in Dakar naargelang het vertrekuur.2) RONDREIS

"Op ontdekkingsreis door Senegal"

Senegal_met_het_gezin

Dag 1 - Dakar • Lac Rose (D)
Vlucht vanuit Brussel. Aankomst te Dakar en onthaal. Rit doorheen de hoofdstad richting Lac Rose. Intrek in uw kamp dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving aan de Lac Rose. Geniet van een aperitief bij zonsondergang.

Dag 2 - Lac Rose • Kayar • Lac Rose (B,L,D)
Een niet alledaagse oversteek van het meer met een prauw geladen met zout. Zo ontmoet u de zoutwinners.

Lac Rose

Tocht te paard of te voet langsheen een zoetwaterlagune met talrijke vogels. Ontdekking van de duinen van de “ Paris Dakar ” en het strand van “ la Grande Côte ”. Verder langsheen pistes van ossenkarren naar Kayar, een traditionele vissershaven. De lokale gids geeft uitleg over de visvangst, het traditionele leven… Terug naar het verblijf om er geitenkaas te maken. Afrikaanse avond met een verteller en een muzikant.

Dag 3 - Lac Rose • Joal-Fadiouth • Mar Lodj (B,L,D)
Bezoek aan het dorp der schildpadden en vervolgens vertrek naar Joal-Fadiouth. Bij aankomst inscheping op een kleine prauw en boottocht langsheen de oesterparken en de mangroves. Bezoek aan Fadiouth met typische kerk en steegjes. Rit doorheen een woud van palmbomen en baobabs. Aankomst bij het NP Delta du Saloum ,Unesco-natuurerfgoed.

Delta_du_Saloum_NP Delta_du_Saloum_NP_3

Tocht per prauw doorheen de mangrove en langsheen het eiland Mar Lodj.
Zonsondergang, talrijke vogels, cocktail, avondmaal en overnachting aan een bolong.

Dag 4 - Eilanden van Saloum (B,L,D)
Ontdekking met een typische kar van de 3 eilanden van Mar : Mar Soulou, waar 3 verstrengelde bomen het symbool zijn van de 3 godsdiensten, Mar Fafako en haar graanschuren, Mar Lodj met kerkje, eeuwenoude boom en een tam-tam die dienst doet als telefoon. Een traditionele Senegalese maaltijd bij een typische familie.

vrouw_met_kom_vis_op_het_hoofd tamtam_Senegal

Animatie en initiatie door de gastfamilie: gezangen of dans met tam-tams, luisteren naar de traditionele luit of voetballen met de dorpsjongens… Een onvergetelijke kanotocht temidden van de mangrove. Terugrit naar het kamp. Sfeerrijk avondmaal “ Out of Africa ” opgediend aan de bolong.

Dag 5 - Mar Lodj • Thiès • Lompoul (B,L,D)
Rit op pistes naar een traditionele markt met veel Afrikaanse sfeer. Vervolgens rit naar Thiès met haar koloniale gebouwen, tevens halte in de heilige stad Tivaouane. Verdere rit op pistes doorheen een regio bekend voor de groenteteelt. Aankomst in het woenstijnkamp te Lompoul, een prachtige plek en in het bijzonder bij zonsondergang.

Woestijn_van_Lompoul_-_Camp_du_Désert

Beleving van een onvergetelijke woestijnavond: initiatie tot Afrikaanse gezelschapsspellen. Cocktail gevolgd door een Senegalese couscous en Noord- Afrikaanse gebakjes. Degustatie van thee. Dit allemaal rondom een kampvuur op het ritme van de djembés. Overnachting in een typische tent met woestijnzicht.

Dag 6 - Lompoul • Langue de Barbarie • Gandiol (B,L,D)
Dromedaristocht van 2 uur om een Peulgemeenschap te ontmoeten en met hen de thee en de regionale kaas te delen. Vervolgens rit op pistes in 4x4 tot aan de vroegere monding van de Senegalrivier. Geniet daar van een barbecue, ontspanning en zwemmen in de lagune. Wandelen langsheen de rivier en ontmoeting met de lokale vissers, landbouwers en dorpelingen. Verdere rit in 4x4 en haltes in oases temidden van de duinen. Aankomst in de lodge aan de oever van de Senegalrivier.
Overnachting in een “ safari ”- tent of in een karaktervolle bungalow (toeslag zie optie).

Dag 7 - Gandiol • Djoudj NP (of Langue Barbarie) • Saint-Louis (B,L,D)
s’ Morgensvroeg vertrek naar Djoudj NP, het 3de belangrijkste vogelsreservaat ter wereld en Unesco-natuurerfgoed. U ontdekt deze bijzondere natuurlijke site per prauw en observeert : pelikanen, flamigo’s…

Djoudj_NP_-_pelikaan

Djoudj_NP_-_flamingo

In die uitgestrekte regio van moerassen en waterwegen leven naast talrijke vogels ook reptielen en zoogdieren. Middagmaal in een typisch restaurant te Saint Louis, vervolgens stadsrondrit met een koets.
Terug naar de lodge. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Nota : van mei tot midden-oktober ontdekking van la Langue de Barbarie NP i.p.v. Djoudj NP

Dag 8 - Gandiol • Gorée • Terugvlucht (B,L,D)
Terug naar Dakar. Per sloep vaart u naar het Gorée-eiland (Unesco-werelderfgoed). Ontdekking van één van de belangrijkste historische sites van het land. U maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel. U bezoekt er ook de kerk St-Charles, het slavenhuis en kuiert er rond. Lunch. Terugkeer met de sloep naar Dakar en stadstoer. Laatste avondmaal met Afrikaanse muziek. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of strandverlenging.

Dag 9 - Aankomst te Brussel

vanaf 1299,-€
Vertrekdatum: naar wens